Pokémon Go teszt

  • Írta: Daks
  • 2016. július 17.
Link másolása
Hátizsákos fiatalok járják Budapest és a világ utcáit, telefonjukra meredve. Pokéedzők. Vadon élő pokémonok után kutatnak, hogy befogják, és harcba küldjék őket, megérkezett a játék, amire húsz éve várt a világ.

A Nintendo részvényei egy hét alatt 86 százalékot erősödtek, a Pokémon Go már az első hétvégén megelőzte a Tinder, a Spotify, a Google Hangouts, a Netflix, de még a Twitter aktív felhasználóit is. És a Snapchat sincs messze. Mindezt úgy, hogy akkor hivatalosan még csak Ausztráliában és az Egyesült Államokban jelent meg, de itt van már az európai bevezetés is. A szerverek Németországban és Nagy-Britanniában már felálltak, most szombaton pedig 26 országgal együtt Magyarország is zöld utat kapott, már tényleg működik minden. Egy vad Squirtle bármikor feltűnhet a 4-es, 6-os megállóiban, de egy Rattata vagy egy Pidgeotto is könnyen megtámadhat, ha a Váci utca környékén jársz. Mindenre fel kell készülni. Mindig figyelni kell.


A Niantic Labs és a The Pokémon Company legújabb közös játéka az Ingress alapjait ötvözi az augmented reality élménnyel, illetve a legendás cím semmihez se fogható hangulatával. A Pokémon Go egy mobilalkalmazás, mely egy felfedeznivalókkal teli vadonná változtatja a városunkat, össze kell gyűjteni, majd edzeni és harcba vezetni a pokémonokat. A játékmenet a valóság és a virtuális világ összekötésére épít, ki kell mozdulnunk otthonról, sétálni és bejárni a várost, a játék egy átszínezett, átrajzolt Google-térkép segítségével mutatja aktuális helyzetünket, az alkalmazás pedig riaszt, ha pokémont érzékel a közelben. Fel kell kutatnunk a kis rejtőzködőt, majd indulhat a befogás, de ugyanitt látjuk a környéken fellelhető Pokéstopokat, illetve Gymeket is.

Ha riaszt az alkalmazás, akkor valahol mellettünk már meg is jelenik egy pokémon. Rá kell nyomni, mire bekapcsolódik a telefonunk kamerája, mi pedig meglátjuk őt, ahogy ott ül József Attila szobra mellett, vagy épp nekünk készül ugrani egy BKK-automata tetejéről. Elkapásához meg kell dobni őt pokélabdával, valahogy úgy, ahogy az előző játékokban vagy rajzfilmen is láttuk, a feladat viszont nem mindig egyszerű. Sokszor kivédi a dobást, elugrik előle, vagy ha el is kaptuk, akkor kiszabadul és elszalad, vannak példányok, akiket elsőre el tudunk rakni, és olyanok is, akiket több tucat labdával, többször is meg kell támadnunk. Ha megfogtunk egy pokémont, akkor ő onnantól a miénk, bekerül a Pokédexbe, ahol adatokat, fotót és részletes leírást nézhetünk meg róla, illetve elérhető is lesz, mint bevethető harcos.


A Pokéstopok különféle nevezetességek a városban. Meglátogatásukkal pokéballokat és itemeket szerezhetünk be, minden második sarkon van legalább egy belőlük. Oda kell sétálni, és már meg is jelenik a telefonunk képernyőjén egy érme, rajta egy fotóval a helyről. Az érmét oldalra húzással pörgethetjük meg, pár másodperccel később pedig már potyognak is ki belőle az ajándékok. A pokéballok mellett kaphatunk életelixírt, mely a legyőzött harcosainkat támasztja fel, illetve gyógyszert a sérült pokémonok meggyógyításához, de ugyanitt szerezhető be a pokécsali is, amit aktiválva fél óráig magunkhoz vonzhatjuk a környék pokémonjait. A csalival meg lehet többszörözni az elkapható mennyiséget, de hasonló a Lure modul névre hallgató eszköz is, melyet valódi pénzért, a shopban szerezhetünk be.

A Lure modul érdekessége, hogy hatását nem csak mi élvezhetjük. Le kell tenni egy Pokéstopnál, ami utána rózsaszínen kezd izzani, és nem csak a pokémonok gyűlnek oda, de lassan más Pokéedzők is, hogy elkapják az így odacsalt példányokat. Az amerikai médiában egyre több cikket olvasni erről is, nem csak látványos ugyanis, ahogy egy helyen rengeteg ember összegyűlik, de sokan nem várt dologra is használják. Lehetett olvasni például egy pizzériáról, aminek pont a bejárata előtt van Pokéstop, a tulajdonos pedig folyamatosan veszi a játékhoz a Lure modulokat, hogy ebéd- és vacsoraidőben odamenjenek az emberek. A rosszabb környékeken meg bűnözők csinálják ugyanezt. Leraknak egy modult valami elhagyatott sikátorban lévő Pokéstophoz, a gyerekek bemennek, és már lehet is őket kizsebelni, figyelni kell tehát, nehogy a gettó közepén találja magát az ember a nagy játszadozásban.


Egy pokémonból több példányunk is lehet. A „power up” gombra kattintva fejleszteni lehet őket, míg az „evolve” a kiválasztott kedvencünket egy nála magasabb szintű, nagyobb pokémonná alakítja. Az adatlapokon látjuk, hogy milyen erősek, vagyis hány combat pointtal indulnak csatába, milyen támadásuk van, illetve egy kis térképen azt is, hogy hol szereztük őket be. Vicces történet, hogy egy lány nemrég azért szakított a barátjával, mert a fiú pokémonjait nézegetve kiderült, hogy az egyiket az ex-csaja lakásánál szedte össze, nem lett volna arra dolga, nem járhatott másért a környéken. Na de visszatérve a játékhoz, meg kell még említenem egy apró érdekességet. Pokémont nem csak az utcán kell vadászni, de tenyészteni is lehet. A Pokéstopokon néha kapunk tojásokat, amiket inkubátorba téve sétálással tudjuk őt kikeltetni. A játék figyeli, hogy hány kilométert mentünk, vannak kettő, öt és tíz kilométeres tojások, le kell sétálnunk ezeket a távolságokat ahhoz, hogy megszülessenek a kicsik, de vigyázni kell. Autóval, villamossal csalni nem lehet, a játék figyeli a sebességet, és ha gyorsabban megyünk, akkor az nem számolódik bele az átlagba.

Az első néhány napban csak gyűjtögetni tudunk. A Pokéstopok felkeresése és a pokémonok fejlesztése tapasztalatpontot ér, amik újabb és újabb szintlépéseket hoznak el - ahogy telnek az órák, úgy látjuk át egyre jobban a játékot, és értjük meg a lényegét. Rájövünk, hogy mi mire való, aztán amikor elértük az ötödik szintet, végre választhatunk csapatot, és mehetünk a Gymbe, harcolni. A térképen a nagyobb tornyok jelölik a Gymeket, illetve ugyanitt látjuk azt is, hogy a három csapat közül melyik uralja éppen a helyet. Ha barátságos csapat Gymjét látogatjuk meg, akkor ott edzeni tudunk, illetve delegálni egy harcost is, hogy megerősítse a pontot, míg az ellenséges helyeket megtámadni lehet. Össze kell állítanunk egy hat főből álló pokémoncsapatot, akiket az ott állomásozó ellenségek ellen küldhetünk, a harc nincs túlbonyolítva. Pokémonjaink 1v1 meccseket tolnak le, a képernyőn koppintva támadni tudunk, oldalra húzással meg elhajolni lehet, az eredménynél számít, hogy melyik ellenség ellen milyen típusú harcost küldtünk, illetve ami a legfontosabb, hogy ők milyen erősek. Egy jó 4-500 CP-t érdemes összegyűjteni már most több példánynál is ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ha ez nincs meg, akkor sokra nem megyünk.


A játék izgalmas és érdekes tehát, nem szabad viszont eltekinteni a negatívumaitól. Merthogy az van bőven. Először is se a látvány, se a játékmenet nem túl kidolgozott, a térkép úgy néz ki, mint egy gyári autós navigáció valamikor a 2000-es évek elejéről, ronda, és még üres is az egész. Egyedül vagyunk rajta, más Pokéedzőket egyáltalán nem látni, pedig milyen izgalmas lenne, ha jönne velünk szembe valaki az utcán, és látnánk, hogy ő is pokémonozik, lenne összemosolygás, az biztos. De teljesen hiányzik belőle a social rész is, nem lehet barátokat felvenni se a játékban, se Facebook Connecttel, hogy nézegessük a statisztikáit, vagy azt, hogy hol van, mit csinál éppen. A pokémonok befogása a kamerás AR-nek köszönhetően izgalmas, de a pokéballok dobálása már annyira nem, illetve a harcok is nagyjából csak abból állnak, hogy koppintgatjuk a képernyőt, és kész. Mindezek mellett ráadásul technikailag se remekel a játék, rettentően zabálja a memóriát, a Messengert megnyitni mellette már komoly szaggatásokkal lehet csak, a folyamatos GPS- és kamerahasználat miatt elképesztően meríti az akkumulátort, ráadásul hajlamos a kifagyásra, szerverleállásra is.

Mindennek ellenére azt kell mondjam, hogy elképesztő hangulatú a játék. Az, hogy ténylegesen fel kell kelnünk, és ki kell mennünk az utcára ahhoz, hogy játszani tudjunk, egy olyan új és különleges élményt ad, mint korábban semmi más. Barátok és kisebb csapatok állnak össze, hogy elinduljanak sétálni a városba, új pokémonok után kutatva, mi a 24.hu-s újságírókkal egyik nap az iroda környékét fedeztük fel hárman, és már az a fél óra is elképesztő volt együtt. Mindenkinek ugyanakkor jelzett a telefonja, amikor Pokémon volt a közelben, ugyanazokat a példányokat láttuk, és találtunk egy Lure modullal felturbózott Pokéstopot is a Szépvölgyi-Montevideo sarkán. A ritka pokémonok tényleg csak úgy hemzsegtek körülötte, szuper volt együtt lootolni, jövő hétvégén szervezek valamit, és kimegyünk a Gozsdu környékére is, de ha egyedül vagy, az se baj. Remek elfoglaltság munkába menet, vagy onnan jövet felkeresni a Pokéstopokat, és készülni a következő csatára, én múltkor autóval jöttem hazafelé, és megálltam egy Gymnél a Haller és Mester utca sarkán, szerencsére pont volt előtte parkolóhely. Bevetetettem minden pokémonomat, de rohadt erősen védték a helyet, fejlődök még egy kicsit, és visszamegyek, az biztos.


Mit mondhatnék lezárásként? A Pokémon Go az év mobiljátéka. Pokémonra vadászhatunk vele a saját városunkban, mi ez, ha nem a legjobb dolog, ami csak történhetett velünk, milliókat mozgat meg szerte a világon, visz ki az utcára, és hoz össze. Barátokkal kezdtünk városi sétákba neki köszönhetően, amire eddig semmi más hasonló őrület nem volt képes, én meg elkezdtem újranézni a rajzfilmet is, talán általános iskolás lehetettem, amikor utoljára láttam Ash kalandjait. Szuper az egész, nem is húzom tovább a szót. Töltsd le, ingyenes. Próbáld ki. És szerezd meg mind!

A Pokémon Go iOS-es és androidos eszközökre tölthető le.

Tudtad?

A Pokémon lényege a rovargyűjtésből, mint hobbiból ered. Az első Pokémon-játék kitalálója, Satoshi Tajiri fiatal korában megszállottan kereste és gyűjtötte a lakóhelye körüli különleges bogarakat, aztán amikor nagyobb lett, abbahagyta, és inkább játéktermekbe járt. Asperger-szindrómában szenvedett egész életében, kerülte a közösségeket, és később az iskolát is, saját játékmagazint alapított, majd a Nintendónál helyezkedett el, játékdesignerként. És alkotta meg Miyamotóval közösen élete művét, a Pokémont.


Kapcsolódó cikk

93.
93.
zozo76hun
ez egy ujabb japan baromsag :)
91.
91.
Extol
Daks pokémontesztet írt? Pedig útálja a szörnyeket, meg a bugyuta lényeket. Micsoda ellentmondás.

Lehet fikázni a játékot, de rengeteg kreativitás és technikai háttér van benne
90.
90.
Hirosima-chan
#89: "tóljátok én élvezem!"
Hmmm ezt biztos ide akartad?
89.
89.
KopyAti
Ejj, a sok karatehörcsög! :-D
Nem baj, tóljátok én élvezem!
88.
88.
DON GONDOCS
#74: +1 Na igen ezt írtam én is. Márt fáj másnak ha valaki jól szórakozik. Erre kaptam a választ ez nem szórakozás hanem a trend észnélküli követése. Ha valami felkapott és sikeres az nem lehet, szórakoztató? omg. Persze az ostobaság ha az ember túlzásba viszi és ráfügg, de ne álltalánosítsunk már minden hobbinak megvannak a fekete bárányai. Úgyse bírsz ellene tenni semmit, még másnak nem árt vele addig mit foglalkozol vele? Ez annyira primitív hozzállás. Ha valami sikeres és nekem nem tetszik akkor mindenki hülye csak én nem.
86.
86.
84.
84.
tatabike
#82: Ennél ostobább hozzászólást rég olvastam, " Én senkit se szólok le alapból se a buszon, se a fórumon, és nincs bajom a játékokkal sem alapból akármilyen gagyik", pár szóval arrébb meg: "fostalicska PGO..." Gratulálok, egy mondaton belül állítottál valamit és meg is cáfoltad egyből. Ügyes gyerek...
83.
83.
altF4
#82: Én nem a játékot védem, mert engem pont nem érdekelnek a mobilos játékok, nekem inkább csak magával a nagy negatív mentalitással van bajom. Ilyen hozzászólások hogy villamosszékre érett a társadalom, meg idióták az emberek, meg zombik stb. csak azért mert elbohóckodnak a telefonjukkal. Nem kellene ennyire karótnyeltnek lenni. Nem árt az, hogyha egy kicsit nyitottabb az ember...
82.
82.
#74: Én senkit se szólok le alapból se a buszon, se a fórumon, és nincs bajom a játékokkal sem alapból akármilyen gagyik, de tök vicces hogy egyesek foggal-körömmel védik ezt a fostalicska PGO-t :-D
74.
74.
altF4
Nem értem hogy mi a baj azzal, hogy vannak akik szeretnek ezzel játszani... Én inkább azt látom hogy mennyi depressziós és megkeseredett ember van, akikből csak úgy fröcsög a gyűlölet, pusztán csak azért mert 1-2 hónap erejéig a világ felkapott egy aranyos kis mobiljátékot. Nem értem hogy mi a baj azzal hogy felnőtt emberek megállnak egy pár percre és befognak egy pokémont, aztán meg mosolyognak maguknak. Tényleg olyan rossz hogy valami kis geg feldobja a szürke hétköznapokat? Annyira rossz hogy más talált magának egy kis szórakozást? Olyan sokkal de sokkal jobb volt régen amikor nem volt telefon? Van rá megoldás....
1) ne használj telefont
2) ha van telefonod akkor ne töltsd le ezt a játékot
3) törődj a magad dolgával, és ne a másikat bambuld
Az a rossz hogy az emberek nagy többsége boldogtalan, és úgy próbál meg boldog lenni, hogy leszól másokat. Ez a csaj szép, szóval egy k.rva, ez a srác kövér szóval ez lúzer, ő gazdag tehát bunkó, stb stb. Most meg azért lesz valaki idióta mert a gyermekkorából egy számára kedves dolog felbukkant, és ránéz néha a telefonjára... Na ja... Szerintem ezek a mérget öklendező keserű emberek ne hasonlítsák magukat senkihez, és ne gondolják hogy ők jobbak mint mások, csak azért mert nem játszanak a tamagochi pokémonos okostelefonos verziójával. Nem ettől lesztek jobbak. A zombik nem azok a telefon tulajok akik játszanak vagy olvasnak a telefonjukon, hanem azok akik folyamatosan azt hajtják hogy én mennyire különleges vagyok, mert nem telefonozok. Persze hogy sok dologról maradunk le ha telefont nyomjuk. Pl nem látjuk azt a várost ahol már évek óta lakunk. Sokkal inkább kellene csodálattal bámulnunk a kukákat, meg a panelházakat, na meg a parkoló kocsikat. Buszon is inkább az embereket kellene néznünk és gondolkozhatnánk azon hogy én mennyivel királyabb vagyok mint az a másik utas, mintsem hogy híreket olvassunk a telefonunkon. Ezek a mai emberek... Lemaradnak az életről a telefonjuk miatt...
70.
70.
Chrysh
#68: Az örömöt magamba tartom, és csak akkor eresztem ki, ha tudom, hogy olyasvalakivel beszélek akit érdekel is a téma. Mellesleg volt szerencsém egy LoL-os srácot hallgatni, amint kurvaanyázik a laptopja előtt játék közben ha örül, ha nem, na én nem ilyen vagyok :D

Szóval felmerül a kérdés részemről, hogyha én képes vagyok korlátozott keretek között örülni a játékbeli sikeremnek, akkor miért lennék köteles ebben az esetben a lakás előtt hallgatni a Pikachu befogása miatti eufóriát? (már ha ilyen történik)

Nem érted? Vaporeon miatt állt a nyamvadt forgalom New Yorkban, mert kb tízezren araszoltak át befogni!!! Szerinted az az illető, aki mondjuk az emiatt keletkezett dugóban nem tudott időben hazaérni a munkából, azt gondolta, hogy "Fú ezek aztán nagyon szenvedélyesen szeretik azt, amivel játszanak?" vagy inkább azt sérelmezte, hogy itt van kb 10ezer ember, aki egy virtuális lény miatt volt olyan (khm) okos, hogy félredobta a közlekedési normákat, és minden elővigyázatosság nélkül keresztülment az úton?

De nyugi, haver elhívott holnapután egy Pokemon vadászatra szóval meg fogom nézni közelebbről is milyen ez.
69.
69.
godach
#68: Sőt ez ugyan az, amikor előítéletek miatt nem próbáltad ki a FireWatch-ot. Pedig nagyszerű játék. Szerinted csak egy újabb sétaszimulátor. Ha megkérdezlek, akkor szerinted nem vagyok agyhalott médiazombi, akit csak vezetnek előre. Viszont, ha ajánlhatnám akkor egy olyan játékot ajánlanék, aminek a stílusa alapból nem érdekel téged. Hol... A ..... Hiba? :D
68.
68.
godach
#66: "hajnalba meghallom, hogy valamelyik agytraktor a ház előtt őrjöng, hogy sikerült befognia Pikachut"
Játékos vagy bazdmeg :D Ahogy ő őrjöng, hogy befogta Pikachut, úgy te is őrjöngtél, amikor lenyomtad Diablo 2-be a főgonoszt, vagy a Half Life egyik részében, vagy a Metal Gearben. Vagy.... Legyen Tekken, Mortal Kombat, NFS, Flatout vagy akármi.

Nekem az a nagy kérdés, hogy mivel játékos oldalon vagyunk, valószínűnek tartom mindenkinek volt kedvenc játéka, vagy sikerélménye a játékokban. Miért nehéz elfogadni, hogy valakinek pont ez tetszik?

Megyek személyesebbre. Általánosítás, baleset stb. Ezek voltak poke rajongók.
Te szereted a sört. (szerintem nem vagy rossz ember) Megannyi hírt lehet hallani, alkesz családbántalmazókról, pedofilokról stb. Az elsőbe bele tartozol, aki szereti a sört. Viszont az általánosításba, miszerint aki iszik, az már alkoholista, pedofil, már nem. Neked hogy esne, ha az első csoportba sorolnának?

Ugye-ugye? ;)
67.
67.
Chrysh
#66: Ha ezen mégis felkapnád a vizet, azt teljes mértékben a Te lelkiismeretedre bízom, de hadd foglalkoztasson engem az a tudat, hogy emberek már így viselkednek

Ellenben, aki józan keretek között élvezni tudja ezt a játékot annak hajrá, ahogy Te is mondod.

Na, ez még lemaradt :)

Az előző kommentbeli helyesírási hibákat kéretik figyelmen kívül hagyni.
64.
64.
delphijos
#54: Értem én is hogy mit akarsz mondani, és mint mondtam én nem játszom vele, szóval nem a játékot védem, csak én meg azt nem értem miért pont ezt a játékot kellett "letámadni". Úgy csinálsz, mintha amit írtál eddig nem létezett volna, mindenki élte a rendes életét, kirándult, közösségi életet élt, és a mobilját maximum telefonáláskor vette elő. És most jött csúnya gonosz Pokemon Go, ami szétrombolta az idillt. Pedig a helyzet az, hogy ez eddig is így volt. Aki nem képes letenni a telefont, az eddig maximum az FB-t, Snapchat-et, stb..., meg más mobil játékokat nyomott. Hogy ez mennyirejó, vagy rossz azon lehet vitatkozni, de ne akarjuk már úgy beállítani mintha ez a játék lenne a "hibás" ezért. Ha nem lenne, lenne más.

Mindenkinek mások a preferenciái, pl. Te is említetted hogy engeded a gyereket Youtube-ozni. Szerinted mennyi idő lenne amíg olyan helyre kattint hogy nem Neki való tartalom jön be? Biztos van aki ezen akadna ki. Szerintem Te is joggal felhábordnál ha valaki meg akarná mondani mit hogy csinálj.
63.
63.
s4jtqkac
#59: :D:D:D a kedvesem is ebben a bajban szenved, mondjuk én mai napig nem tudom felfogni, h ha a beszélgetés nem gátolja a közlekedésben akkor a zenehallgatás miért.. Ugyanez, ha séta közben beszélgetve fenn tud tartani egy laza szemkontaktust, akkor a teló nyomkodással mi a veszélyes?
62.
62.
kopic
#11: Minden szavaddal szó-szerint egyetértek.

"Na akkor én leszek a megmondó ember. Nincsen tv-m, egy darab Pokémon epizódot sem láttam, de azért nagyjából képben vagyok azzal, hogy mégis miről szól az egész. Nincs telefonom se úgyhogy játszani sem fogok tudni ezzel. Nem mintha akarnék, mert egyszerűen engem a pokémonok hidegen hagynak."

Ez nálam is pontosan így van, mégsem zavar, hogy ezzel a játékkal játszanak rengetegen és ismét gyereknek érzik magukat !
61.
61.
DON GONDOCS
#59: Az ellenvéleményt is meg lehet fogalmazni kevésbé lekezelő módon. Mert biztos vagyok benne hogy vannak itt tagok akik játszanak vele.

Mert konkrétan az jött le hogy mindenki hülye aki ezzel játszik szóval a tagok is, meg szánalmasak és élettelen divatemberek. (általánosítás) persze akinek nem inge nem veszi magára.
De például ahogy te megfogalmaztad a véleményed kevésbé bántja a szemet.
60.
60.
kukac450
Nekem valahogy még le kell birkóznom azt a kínos érzést magamban, amikor nyilvánosan pokémonok után rohangálok. Világ életembe diszkréten kezeltem a telefonomat publikusan, nem tudom, miért.

A múltkor is egy étterem előtt voltam, jelezte az alkalmazás, hogy megjelent egy pokémon mellettem, és mondtam magamban, "nincs az az Isten, hogy én elővegyem a telefonomat és elkapjam ezt a szerencsétlent". Szerintem ez a nyílt bohóckodás kategóriája kicsit, ettől függetlenül azon leszek, hogy beleszokjak, mert ez lesz a trend, a természetes.

Amúgy le a kalappal a játék és a teszt előtt, remekül össze lett foglalva. Annyit hozzátennék a mechanizmusokhoz, hogy ne felejtsük el: ez csak egy béta egyelőre.
58.
58.
DON GONDOCS
#54: A semmit véditek! Ezerszer jobb és érdekesebb mobilos játékok vannak!
-igen biztos vannak jobb játékok, de mindenki azzal játszik ami tetszik neki.

hogy jajj ingyen van mindenki rácuppan és mint az idióták mennek a városban, és ők interaktívan játszanak! Ez NEVETSÉGES!
Az occolus rift nem lesz ingyen még rengetegen fognak hadonászni meg forgolodni a gép előtt az mivel jobb semmivel.
Szerinted nem gáz, hogy mindenki mindenhol a mobilt nyomkodja?
Engem nem zavar, ha másoknak nem tesz vele kárt akkor csinálja, mindenki azzal tölti idejét amivel tudja, senki nem kényszeríti rá. Régen is voltak mobilos játékok vagy kütyük tamagochi tetrisz stb..
Itt nem kikapcsolódásról és szórakozásról van szó, hanem a "kötelező" trend követéséről!
-érdekes elképzelés, Még ha pénzt kérnének érte talán megértem ezt a felháborodást, de basszus ez egy ártalmatlan felkapott játék, majd meglátod lesz helyette ezer másik.
Tényleg ez a haszontalan cucc kell ahhoz, hogy összehozza a barátokat?
-szerintem ennek semmi köze egymáshoz, ez csak egy marketing szöveg.
Akinek vannak barátai, annak nincs szüksége ilyesmire, meg senki se ezzel fogja kibővíteni baráti körét.
Ez kell, hogy kikapcsolódjanak az emberek?
Nem, de mért fáj az neked ha valakinek tetszik? mert itt erről van szó.
Ha te a gép előtt szeretsz játszani online a haverokkal vagy a strandon szórakoztok az se zavar senkit hogy jól érzed. Nem követendő trend de mégis sokan csinálják.
Sokan nem bírják elfogadni hogy mindenkinek megvan a saját ízlése és értékrendje, főleg ha az jelentősen szembe megy az általuk preferált nézetekkel.

Ez a program kell, hogy felfedezd a világod?
Lol- ?mivel rosszabb mint bármelyik általad vagy a nagyközönség által preferált játék. (minekraft lol, vagy ezek az online kártya játékok, nem jut eszembe a nevük.)

Szerinted nem gáz, hogy mindenki mindenhol a mobilt nyomkodja?
Nem előnyös, de mit csináljak ha ezvan, nekem nincs olyan készülékem ami ehez és az ilyen alkalmazások futtatásához szükséges, de nem is érdekel.

Értem én hogy mi nem tetszik neked, én már túléptem rajta, tetszik ahogy van: nem, elfogadtam igen.







55.
55.
CoreyT
#54: Ne már!Hol élsz te?A 70években?
Az amikor a kocsiban nyomja valaki az számomra is dühítő.
Én is ellene voltam ennek,de ez egy kis gagyi nyomi játék ami egy két hónapig tart azt csá.
Most ha annyira nyomkodni akarja valaki akkor miért ne?!...Azóta fogtam egyet és tök vicces.
Aki meg belebuzul,az másba is belemerülne ha ez nem lenne.
Nyugi.Én értelek hogy miről beszélsz,de nem olyan nagy dolog ez!
54.
54.
gomba56
#51: Ez itt a gond, hogy túl sok ember bedől egy ilyen agyament cuccnak! Ez az ami szánalmas, hogy jajj ingyen van mindenki rácuppan és mint az idióták mennek a városban, és ők interaktívan játszanak! Ez NEVETSÉGES!
Szerinted nem gáz, hogy mindenki mindenhol a mobilt nyomkodja? Az utcán, vonaton, buszon, strandon, kocsiban (vezetés közben is), alvás helyett, diszkóban, fesztiválokon, csak a mobil nyomkodják, szelfiznek. Erre jön a Pokémon Go és mindenki meg van veszve érte? Miért? Mert ezt értékelik! Itt nem kikapcsolódásról és szórakozásról van szó, hanem a "kötelező" trend követéséről!
Tényleg ez a haszontalan cucc kell ahhoz, hogy összehozza a barátokat? Ez kell, hogy kikapcsolódjanak az emberek? Ez a program kell, hogy felfedezd a világod? Annyira véditek ez a játékot, hogy rossz nézni! A semmit véditek! Ezerszer jobb és érdekesebb mobilos játékok vannak!
53.
53.
CoreyT
Az én közelemben egy Pokemon sincs :-/
Már kb 4 órája megy a játék és kimászkáltam az életemet is!
52.
52.
Norbiii
51.
51.
DON GONDOCS
Értem én hogy biztos megvannak a negatív hatásai ennek a játéknak, mint ahogy minden hobbinak. Vicces hogy egyesek egyenesen a sátán termékének látják pokemon got és Zombiknak a felhasználókat. Mert ha sokan pornót néznek és nem csinálják azok is zombik vagy ha sok ember telefonon zenét hallgat azok is zombik.
Sose értettem mért fáj egyeseknek ha valami sikeres és sok emberhez elér és neagyisten élvezik amit csinálnak, szabadidejükben.
Ez pont olyan kontraszt hogy minden mese és videójáték a gyerekeknek való, de a z erőszakos mesék vagy játékok, már nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...