No Man's Sky teszt

Viszonylag kevés olyan túlhype-olt játékot tudok felsorolni, amiről egészen a megjelenés napjáig nem tudni pontosan, hogy miről szól. Oké, a No Man’s Skyban egy bazi nagy galaxist kell felfedeznünk, de mi van ezen kívül?
  • Írta: zoenn

Kommentek

#120
Senkiföldje - avagy a játék, amelyben megszereted a kémiát

Sziasztok! Egy kis élménybeszámoló: iszonyatosan elkapott a játék, tegnap 12 órát játszottam vele (legutóbb ilyen évekkel ezelőtt a Witcher 3-mal volt, ha jól emlékszem). Szegény család nem örül felhőtlen :) Mindenesetre remélem, hogy látom még felnőni a kisfiamat :) viccet félre téve a No Man's Sky tényleg durván addiktív! De ezt nyilván ti is tudjátok. A játék atmoszférája annyira magával ragadó és olyan változatos mint az egyes galaxisok, univerzumok, amelyek benne vannak. Sokszor egyszerűen csak elvesztettem az időérzékemet, ahogy egy-egy fekete lyukat, galaktikus ködöt, planetáris port szemléltem száj tátva. A random generált állatok persze egy idő után már hasonlóan képződnek le, de a bolygók szemkápráztatóan hangulatosak a maguk flórájukkal, faunájukkal. Hosszú perceket csak nézelődök (persze legtöbbször közben megy a hátamon az elmaradhatatlan refiner :) a kis űrhajócskám ablakára dermedő jég kristályokat szemlélve, ahogy lassan ráfagynak az üvegre. Vagy amikor megfáradtan vissza érek a saját magam épített bázisomra, ahol nevelem a kis palántáimat a meleg lámpák alatt. Persze hab a tortán a kis kedvencem Moki, aki egy kicsit urándúsított ugyan, de aranyból van a szíve :) rendszeresen etetem, bár általában rohadtul nem éhes :). Vagy mikor leszállok egy új felfedezésre váró bolygóra és a hatalmas monszun miatt két méterre nem látok - ezek mind mind a Szárnyas fejvadász záró jelenetére emlékeztet, ahol az utolsó lázadó android (a zseniális Rutger Hauer) mondja Deckardnak, hogy ő olyanokat látott, amelyeket még senki más a végtelen (?) univerzumban. És talán ez az egyik igazi esszenciája a játéknak! Hogy olyat látsz, olyan helyeken jársz, olyan növényeket, állatokat ismersz meg, amelyeket előtted még senki más.

Emlitettétek, hogy egyesek akár 500+ órát már belepakolt a játékba - én még csak egy szerény 60-at tudok magam mögött, de az már átjött, hogy mennyire meg lehet szeretni ezt a craftolós életmódot a maga szépségével és idegesítő bugjaival.

Egy kicsit hosszúra sikeredett ez a monológ, de remélem úgy élveztétek az olvasását, ahogy én az írását :) Mindenkinek nagyon szép napot kívánok és kellemes kikapcsolódást valamelyik távoli csillagrendszerben :) Sziasztok!
#119
#118: OK cimbora írtam neked privibe, hamarosan ütközünk remélem.
Hali!
#118
#117: Ha akarsz coop-ban nyomulni, szoljaal! :D
#117
Megvettem a játékot PS4-re hát skacok nem tudom milyen volt a játék megjelenéskor, de most bátran állítom hogy a Hello Games odarakta a harmadik "A" a meglévő "AA" mellé, a feeling valami leírhatatlan, a zene monumentális, egy kicsit több büdzsével ez a játék verhetetlen lenne, már most tudom hogy ezt évekig tart kitolni, ha nem sztorit nézzük már alig várom hogy fel legyen tuningolva a hajóm és az öltözetem, hogy kompromisszumok nélkül fedezhessem fel, a játék által kínált világűrt, naprendszereket, bolygókat holdakat, flóra és faunájával értékes ásványaival.
Mintha egy álmom valósult volna meg több mint 30 évvárakozás után, komolyan a 2D játékok kezdete óta egy ilyen game-ról álmodoztam, és el sem hiszem hogy teljesült.
Nekem ez az életem játéka az már biztos, nem tudom lesz-e még egy ehhez hasonló játék az életemben, de szerintem nem igazán, hatalmas élmény köszönet azoknak akik segítettek a választásban!:))))
#116
#21: Köszönöm fiam, ez jó vicc volt, ma is megnevettél bennünket :D "tapasztalattal" igen a dead space 2 boss, tapasztalatra utalt :).
#115
Na és akkor mi van, ha ez a kritika 6 pontot adott a játékra? Vagy akkor mi van, ha más meg 4 pontot adna csak, vagy megint másnak meg ez élete játéka? :D :D Itt óvodások kommentelnek vagy mi a fasz van? :D :D
#114
Meanwhile, Valve says : "The standard Steam refund policy applies to No Man's Sky. There are no special exemptions available. Click here for more detail on the Steam refund policy."

Tehát csak az egyénileg elbírált eseteket térítik vissza ( részben ), továbbra is a szokásos mederben haladnak az automatikus visszatérítések. Vagyis, ha valaki visszakérné akkor azért nem árt mellékelni némi sírós kis levelet, hogy mekkora törést is okozott piciny kis lelketekben és veszélybe került a gyerekkorotok... :DDD

Ez utóbbi megjegyzés nyomokban tartalmazhat iróniára utaló jeleket, tessék ez szerint kezelni! :D Én óvatos voltam, belül maradtam a 2 órás ablakon... ;O
#113
Kövezzetek meg, de nekem nagyon bejön! Minden fogyatékosságával, és hibájával együtt! Én azon (úgy látszik) kevesek egyike vagyok, akiknek ez a játék készült! ;)
#112
#111: Igen de minimum egy fülharapást Mike Tyson-tól. :)
#111
#99: Kegyetlen ez a videó... Megérdemelne egy nyaklevest a hapsi kamerák előtt.
#110
Foshalmaz
#109
#108: Meg minden bolygón ugyanolyan a gravitáció, meg időjárási viszonyokból valamint éghajlat típus van.
#105
Ha a fejlesztő a 60 dolláros kategóriát lőtte be, akkor bármit mond, abba a kategóriába eső játékokkal vetik össze - márpedig ebben a súlycsoportban az Elite Dangerous és a Star Citizen ellen kell küzdeni. A Starbound ellen a 20 eurós súlycsoportban lehet versenyezni.
#104
#103: Ámen. Reméljük a legjobbakat. Főleg azt, hogy ekkora pofátlan lehúzás nem fog többet előfordulni.
#103
Szerintem ez a játék évekig előrevetíti hogy a túlhájpolt agyon reklámozott játékokat hogyan kezeljék játékosok akármilyen stúdió álljon mögöttük. Intő példa lesz minden stúdió számára vagy csak erősíti a szabályt a szart is ellehet adni jó marketinggel.
#102
#101: Pontosan. De itt az a fő probléma, hogy BELHAZUDTAK AZ EMBEREK ARCÁBA. Ez valóban vért kíván.