Prominence Poker teszt

  • Írta: Daks
  • 2016. szeptember 1.
Link másolása
Mindig figyelem, milyen ingyenes játékok jelennek meg. Vegyes a felhozatal, vannak jó és rossz próbálkozások PC-n és konzolon egyaránt, most viszont egy olyan darabbal lettünk gazdagabbak, amire régóta vártam már.

Nincsenek nagyon konzolos pókerjátékok. A Pure Hold’Em tavaly augusztusban érkezett meg, közepes sikert aratva, most hirtelen pedig nem is tudok más címről, ami a stílus rajongóinak csak egy kicsit is érdekes lett volna. Ha volt egyáltalán megjelenés az elmúlt években. A dolog részben meglepő, részben viszont egyáltalán nem. A póker, mint kártyajáték nagyon népszerű, pénzért játszva viszont szerencsejátéknak minősül, ami sok helyen komoly szabályozások alá esik, nehéz úgy játékot csinálni, hogy igazi pókerélményt tudj nyújtani, de ne is ütközzél falakba. Se az államnál, se valamelyik konzolgyártónál.

A Prominence Poker erre a vékony jégre merészkedett fel, és lehetőségeihez mérten ki is hozott belőle mindent, amit lehetett. A 505 Games a free-to-play üzleti modellt ültette át a kaszinók világába, a pókerjátékuk ingyenesen tölthető le, ad is valamennyi welcome zsetont, amit eljátszhatunk, ha viszont huzamosabb ideig akarunk kártyázni - és mondjuk nem is vagyunk túl sikeresek -, akkor bizony újabb zsetonokra lesz szükségünk. Amit már valódi pénzért vehetünk meg. Mivel sokan így a saját pénzükön játszanak, megvan benne a feszültség és a kaszinóhangulat, cashoutolni viszont nem lehet, csak költekezhetünk, pénzt nem kereshetünk.

A készítők jól kihasználták a törvényi kiskapukat. Mivel nem tudjuk kiszedni nyereményünket, nem is került szerencsejáték kategóriába a Prominence Poker, pénzforgalom mégis van, a felhasználók lelkesen kezdhetik befizetni pénzüket a banknak. A játék mindehhez pedig remek körítést kínál. A grafikáért az Unreal Engine 4 felel, melynek köszönhetően szuper látványvilág vár ránk, a karakterek jól kidolgozottak, a helyszínek pedig ötletesek, látványosak. Pókerezhetünk pincemosodában mosógépek és dobozok társaságában, motoros kocsmában egy biliárdasztal mellett, és luxuskaszinóban is, nyerőgépekkel, vendégekkel, pincérekkel a háttérben. Az összhatás nagyszerű lett, karakterünket a végletekig testreszabhatjuk, illetve vehetünk neki egyéni ruhákat, kiegészítőket is - már ha valaki kedvet érezne hozzá.

Valódi pénzen egyébként hétféle zsetoncsomagot vásárolhatunk. 300 forintért 10.000 chipset lehet szerezni, ami mondjuk 10 darab, 1.000 chipses beugrójú játékra elég - persze ha mindegyiken végig teljesen kikapunk. Aztán minél nagyobb csomagot veszünk, annál többet kapunk a pénzünkért, a legkövérebb ajánlat már 20.000 forintba kerül, és 2.000.000 chips jár érte. Én nem szoktam ilyen játékokban fizetni, de ez aztán biztos, hogy egy fél életre elég, és nem költöttünk sokkal többet, mintha egy új játékot vettünk volna meg, digitálisan, vagy lemezes formában. Szóval azért annyira nem lehúzás a játékmodell, láttunk már a freemium címek között sokkal durvábbakat is. Főleg mobilon, ahol aztán kőkeményen tolják ezt.

A játékmenet egyszerű. Játszhatunk botok ellen, vagy online, valódi emberekkel. Csak ki kell választani, hogy mekkora beugrójú asztalon szeretnénk szerencsét próbálni, majd kezdődik is a játék. Vagy egy induló asztalhoz kerülünk, vagy egy már futó meccsbe lehet becsatlakozni, a megüresedett helyekre. Játék közben megadott időn belül kell döntenünk arról, hogy checkelünk, emelünk, vagy tartjuk-e a tétet, az unalmasabb másodpercekben lehet mindenféle trükköket csinálni a zsetonokkal, vagy mutogathatunk az ellenfeleinknek, de rendkívül érdekes az is, hogy gombnyomással lehet megnézni a lapokat.

Alapesetben le vannak fordítva a nekünk osztott kártyák, mi pedig aztán bármennyiszer megleshetjük őket, ezt azonban az ellenségeink is látják. Ahogy a való életben, úgy a karakterek cselekvéseiről itt is lehet következményeket levonni, például ha flush, straight vagy full house gyanús kártyák jönnek le, és a másik elkezdi nézegetni a lapjait, akkor tuti nem erre várt. Ha tartja, vagy ráemel, akkor jól jött neki, de ez csak egy példa volt arra, hogy azért lehet taktikázni így gép előtt ülve is, nem kell ahhoz összeülni a barátokkal, vagy igazi kaszinóba menni. Aztán persze az is lehet, hogy blöfföl az ellenfél, vagy mi taktikázzuk el magunkat, de épp ez a póker szépsége.

Sajnos vannak negatívumai is a játéknak. Az egyik legnagyobb hiba, hogy bár hiába játszik sok ember igazi pénzzel, sokan nem fizetnek be semmit, csak a welcome, vagy nyert zsetonjaikból élnek. Ők pedig sokszor nem is úgy játszanak, mintha rendes pénz múlva minden tettükön, lazán emelnek tízszeres összeggel, vagy tolják be all-in mindenüket, ha ilyen asztalhoz kerülünk, akkor érdemesebb továbbmenni, és keresni olyat, ahol komoly emberek ülnek. De nem lenne rossz az se, ha lennének külön asztalok, vagy exkluzív szobák fenntartva a fizetős, vagy magasabb szinten járó játékosoknak, ne kelljen már mindig kezdőkkel vesződni. Negatívum továbbá, hogy alig van pálya a játékban, már néhány nap után egyhangú lesz a környezet, kétszer-háromszor ennyi legalább kellett volna, illetve örültem volna annak, hogyha multiplayerben előre tudunk pályát választani. Az ember néha lazább, néha komolyabb környezetre vágyik, most viszont azt kapjuk, amit a gép éppen dob.

A játék a Steam Early Access programjában PC-n már májustól játszható volt, a végleges változat viszont csak most jelent meg. Összességében elégedettek lehetünk vele, a Prominence Poker mindent tud, amit egy modern pókerjátéknak tudnia kell, és még szenvedélybetegséget se okoz. Legalábbis nem annyira, mint egy igazi online poker. Ha szereted a stílust, de nem akarsz valami nagy internetes kaszinóban komoly pénzeket feltenni a játékra, akkor próbáld ki. Jól elleszel vele egy darabig.

A Prominence Poker PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re jelent meg. Mi Xbox One-on teszteltük.

7.
7.
Mocsokmacho
Hogyan lehet bejutni a casual game-ekbe? Főleg a tournament érdekelne!
6.
6.
DarkLord
#5: Annyi van , amit nyersz, és naponta valami kis adagot odacsúsztatnak ennek fejében, de itt nem kell nagy pénzekre gondolni. (Lehet még egy partira se lesz elég).
Most hirtelen nem tudom mennyi volt a kezdő, de toltam egymás után a 10 ezres asztalokat és nyertem is, szóval el lehet vele szerintem lenni jó ideig, akinek meg fogy a pénze az tud 5000, 1000 de még 100-as asztalhoz is ülni. Igaz itt a főnyeremények se valami kecsegtetőek, de legalább tud játszani.
5.
5.
simon 555
Szóval hogyha elveszted az összes zsetont akkor game over ha nem veszel igazi pénzért? Vagy azért van valami ingyen zseton naponta?
4.
4.
Daks
#3: Ja, én is néztem. :) Az a meccs egy tutoriallal egybe kötött welcome játék, mindenki ugyanazokat a lapokat kapja.
3.
3.
_NMI_
Véletlenül pont oda tekertem a gameplay videóban, ahol egy kurva érdekes dolgot találtam.

8:29

Jimmy Dali Flush-sel nyer, de pontosan ugyanolyan lapokkal, mint Daks a cikkbe rakott képén.
Kivágtam a képet, itt van.

http://kepfeltoltes.hu/160901/poker_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Most ez egy olyan leosztás, amit mindenki megkap vagy fotosopp? :D
2.
2.
PaprikaJancsi
Ez egy szar, büntetendő dolog, nem kéne még tesztekkel is hirdetni. Eljátszhatod a pénzed, és soha nem nyersz tematikát alkalmazza. Szánalmas!
1.
1.
DarkLord
Nekem bejött eddig, volt olyan partim, ahol másfél óráig elvoltunk a 6-os pakkban. Nem idióták voltak, akik azonnal a semmire már tolják is be az összes zsetont. Csináltam egy frankó karaktert, kedvencem a tapsikolás :D Bár voltam olyan asztalnál, ahol 6-4 ember egyfolytában tapsikolt így kicsit idegesítő volt :D De persze lehet más csak a tapsikolásra tud figyelni én azonban elég taktikusan játszom.

Amúgy a meccseket nagyon nem lehet a végzetekig húzni, mert ahogy haladt az idő egyre nagyobb téteket kellett dobni a kezdőre volt már, hogy 2.25 K -val indított simába, amikor egy-egy hosszú partiban ketten voltunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...