The Elder Scrolls Online: Morrowind teszt

Megérkezett az első nagyobb volumenű kiegészítő a TESO-hoz, miután a ZeniMax Online újraélesztette az MMO-t. A helyszín ismerős, már jártunk itt 15 éve a The Elder Scrolls III-ban, a nosztalgiavonatra pedig mi is felültünk.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#7
Na akkor leírom véleményemet. Elég sokat játszottam a játékkal ahhoz, hogy 1-2 dolgot megkérdőjelezzek benne. Oké, szép a grafika, fa**a a játékmechanika, de... Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ki volt az a szerencsétlen megmondó-ember, aki kitalálta, hogy az általad létrehozott karakterek összefüggésben legyenek egymással. Ez egyszerűen nonszensz. Ha több karaktered van, akkor örökli az egyik a másiknak a champion pontjait. <---- Ezt most nem szeretném bővebben kifejteni, de elég nagy előnnyel járhat leginkább cyrodiil-ban. Örökölheti azaz átadhatja a magasabb szintű karaktereddel konnektált felszerelést az alacsanyabb szintű karakterednek, azaz megintcsak előnyben részesül az, akinek már van egy magasabb szintű karaktere is. Ezzel még sok probléma nem is lenne, ha bárkinek odaadhatnád a már felvett cuccaidat, de ez sajnos nem így működik. Amint magadra öltöttél egy páncélzatot, vagy épp fegyvert, az már csak hozzád tartozhat, legyen az bármelyik karaktered.
A másik, hogy szerintem pont azzal ba**ták el az egész játékpiacot, hogy akármelyik szakma birtokában lehetsz. Túl sok skill pontot kap az ember, ami elrontja az egyediséget a karakterekben. Szerintem az lenne a normális, ha az ember üzletelne a másikkal, mert ő nem képes arra, amire te. Pl.: Ő páncélzatot készít, te meg épp rúnákkal dobod fel a felszerelések képességeit. Nem, itt mindegyik szakma birtokában lehetsz. Le sem sz*rja az ember, hogy te mire vagy képes. Nincs indok nagyon (persze előfordul) arra, hogy téged felkeressenek azért, hogy készíts már nekem egy ilyen "ruházatot", mert nekem nem ez a szakmám és már nagyon kéne egy szett.
Nekem valahogy olyan érzésem van a játékkal kapcsolatban még úgy is, hogy teljesen magával ragadott, hogy a mai Y generációnak készült, akik nem képesek 2x átmenni az adott dolgokon ahhoz, hogy elérjenek valamit 2 külön karakterrel. Csinálnak egy farmolós karaktert, meg egy PvP karaktert. A farmoló karakter adja a PvP karakternek a páncél, vagy épp fegyverzet fejlesztéséhez való eszközöket, a PvP karakter meg a felszereléseket adja az alacsonyabb rangú karakternek. A champion pontok, amiknek maximális szintjének elérése talán tovább tart, mint maga az 50 lvl, automatice öröklődnek. Az idő az nagy úr a játékban, aki meg még friss az ba**za meg.
#6
#2: MMO-t nemfognak neked leforditani foleg mivel folyamatosan bovul.
#5
#4: Vagy, is-is :) Melohelyen ha ramtor a dolog, akkor ott a TES III: Morrowind (Overhaul 3.0-val, azt meg elbirja meg a gep), otthon meg ESO: Morrowind.
#4
Na fel is toltam az openMW-t es ujbol belefogtam az eredetibe...inkabb :D
#3
Soha bazeg! Micsoda poén
#2
Majd ha a Morrohun team ezt is lefordítja, megveszem.
#1
Szia, a teszt írójának minden szavával egyet értek, annyival egészíteném ki h: A PvE endgame itt a 20+ dungeon normál, veterán ill veterán plusz a végén Hard Mode változata, 2 aréna mesterfegyverekkel az egyik csapat alapú Dragon Star aréna a másik Solo a Malestrom aréna, a craftrendszere szerintem zseniális, de a jobb gearek ahoz kellenek a maprol ill dungikból kiszerezhetőek hogy ezeket teljesíteni tudd. és van az ujtriálon kivül még 4 , igy összesen 5 ami igazán cool cuccokat tartalmaz. Természetesen mindez nehezen elérhető random emberekkel egyenesen lutri, de MMO-t aki egyedül játszik azt ez az egész ugy sem érdekli csak a stroy amihez meg ilyen gearek és szenvedés meg settek nem kellenek, a nélkül is teljesíthető. Sajnálom hogy neked kimaradt igy ebben a formában a PvE Endgame hisz bőven tartalmaz kihívást. A harcrendszeről meg annyit hogy mivel a felsorolt dolgokból neked és sokaknak kimarad, igy tényleg nem is látod az összetettségét. De mint mondtam a storyhoz ez nem is kell. Pc-n és konzolon is rengeteg magyar van, keressetek guildet, a ps4-esben tudok segiteni a pc sek pedig rendegeteg vannak. PvE endgame és PvP szempontból is így teljesen más szintű élményetek lesz. Szép napot!