Marvel Heroes Omega teszt

  • Írta: Daks
  • 2017. július 10.
Link másolása
Pókember, Hulk, Thor, Luke Cage, Iron Fist, Doctor Strange és Deadpool együtt indul útnak, hogy megmentse a világot. A Marvel-hősök régi-új játéka visszatért, és ingyen nyitja meg előttünk a kalandokat.

Négy éve immáron, hogy megjelent a Marvel Heroes. A Gazillion free-to-play hack and slash MMO-ja először Windowson és OS X-en mutatkozott be, és miután átnevezték először Marvel Heroes 2015-re, majd Marvel Heroes 2016-ra, most elérkezett végre a konzolos kiteljesedés ideje is, Marvel Heroes Omega címmel. A játék ingyen tölthető le PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, csak azért kell fizetni, ha új felszereléseket vagy hősöket akarunk benne vásárolni.

A játék története szerint Doctor Doom újfent uralma alá akarja vonni a Földet. Gonosz tervében egy Cosmic Cube nevű idegen eszköz van a segítségére, mellyel nem csak elpusztíthatja mindazt, amit most ismerünk, de romjaiból egy új világot is teremthet, a saját maga ördögi képére szabva azt. Tervében gonosztevők egész armadája segíti őt, de a jók sem adják fel a harcot. Hadsereget alapítva elindulnak, hogy megvívják a csatát, egyenként kell átverekedniük magukat a csatlósokon, hogy elérve a főellenséghez, megmentsük otthonunkat a pusztulástól.

Az eseményeket Brian Michael Bendis, az Ultimate Spider-Man, a New Avengers, a House of M, a Secret Invasion és az Avengers vs X-Men alkotója jegyzi, maga a játék pedig a stílusát tekintve egy co-op akció MMO. A fő történeti szálat követve olyan élményünk lesz, mintha egyjátékos kampányt nyomnánk, a történet epizódokra, és azon belül is kisebb állomásokra van osztva, gép által irányított gonosztevőkkel kell harcolni, a világban azonban nem vagyunk egyedül. Játékosok tucatjai indulnak velünk együtt kalandra, együtt könnyebb és gyorsabb lekaszabolni az ellent, na meg persze szórakoztatóbb is.

A játékot lehet idegenekkel, vagy meghívott barátokkal közösen nyomni, a cél pedig minden küldetésben ugyanaz. Győzzük le a zsoldosok seregét, hogy eljutva az epizód főgonoszához, továbbléphessünk a következő pályára. A Gazillion nem bonyolította túl a dolgokat (első játékuk a Dexter: Slice csak egy gagyi, pengés mobiljáték volt), és ez is hozza a Marvel Heroes Omega fájdalmasan gyenge középszerűségét is. A játék nem nyújt igazi PC-s, nagykonzolos élményt, inkább olyan, mint azok a mobilos free-to-play játékok, amiket ideig-óráig nyom az ember, majd törli is, mert valljuk be. Baromi unalmasak mind.

Pedig vannak benne jó dolgok. A karakterfejlesztés például kifejezetten jól sikerült, tudunk új támadásokat és képességeket unlockolni, egyszerre nyolcat is hozzárendelve repertoárunkhoz, illetve vannak felszereléseink is. Lehet az alapruházatánál fejlettebb és erősebb páncélt, kesztyűt, nadrágot, fejfedőt, illetve mindenféle különleges képességet adó amulettet adni hősünkre, amik mind fizikai erejét, támadását, vagy életpontjait növelik, illetve lehetőségünk van craftolni is, mindenféle új cuccokat. Ellátogathatunk a lobbiként funkcionáló Avengers Towerbe, hogy elköltsük a pályákon megkeresett kreditjeinket, vagy feltöltve egyenlegünket valódi pénzzel, megvegyük a legfejlettebb és legjobb cuccokat, az igazság viszont az, hogy még ezek sem teszik elég izgalmassá, összetetté a játékot.

A hack and slash stílus agyatlan bunyózást hoz a Marvel Heroes Omega kalandjaiba, gépiesen darálunk benne mindenkit, ezt pedig hamar meg lehet unni, ráadásul maguk a csaták sem élvezetesek. Nem fogunk látni For Honor-színvonalú összecsapásokat, csak odamegyünk az emberekhez, AAA, XXX, BBB és már halottak is. Ami pedig ennél is fájóbb, hogy kalandjainkat speedrun jelleggel is tolhatjuk. Elég kikerülni mindenkit a pályán, és hamarosan már szembe is nézhetünk a főellenséggel, aki szintén nem egy kemény dió. Általában jelzi, hogy pár másodperc múlva milyen támadást fog végrehajtani, hova dob bombát, vagy melyik irányba csap le: nekünk csak el kell előle ugranunk, és két támadás alatt megsorozni egy kicsit. Pár percnél nem hosszabb egyik megmérettetés sem. Legalábbis a játék elején persze: ha speedrunozunk, akkor nem fejlődünk, nem lépünk szintet, és nem leszünk elég erősek hozzájuk, de addigra már pont meg is unjuk az egészet.

A látvány közepes lett, az eseményeket izometrikus nézetből követhetjük. A pályák nem rosszak, New York városa például a kalandok elején kifejezetten hangulatos lett, a rengeteg bűnözővel, összetört autóval és rendőrkordonnal, de később is láthatunk változatos, magával ragadó helyeket, úgy mint Savage Land, Doomstadt, Asgard vagy District X. Kaland közben a falak automatikusan tűnnek el, hogy lássunk mindent a pályán, illetve legyőzött ellenségek, felrobbantott és tönkretett tereptárgyak is újjászületnek egy idő után. Ami szomorú viszont, hogy a zsoldosok nemcsak nem nyújtanak elég kihívást a csatákban, de még rendkívül buták is. Sokszor pár méterre tőlük gyakom a társaikat, és nem vesznek észre, mert háttal állnak nekem, pedig az előbb dobtam melléjük egy lángoló rendőrautót, de ugyanilyen hamar feladják az üldözésünket, ha elfutunk előlük. Nem valami meggyőző hát az egész.

Ettől függetlenül jól el lehet lenni egy kicsit a játékkal. Én már jó pár órát már beleöltem, viszont bevallom, jelenleg csak az hajt előre, hogy megnézzem a következő főellenségeket, és persze megkapjam a legyőzésükért járó achievementet. Jó dolog benne tápolni és fejleszteni, vagy teljesen lecserélni a hősünket, illetve szuper az is, amikor véletlenül összeverődünk többen, és ugyanabban a stílusban, ütemben nyomjuk a küldetéseket, de a játék még ezt sem bírja bug nélkül megcsinálni. Társaink sokszor lagolnak, métereket ugorva el tőlünk, arról nem beszélve, hogy többen harcolva már kisebb káosz kezd úrrá lenni a képernyőn, és ember legyen a talpán, aki látja, hogy hol az ellenség, és él-e még, befejezhetjük-e a támadását.

A Marvel Heroes Omega ingyen tölthető, úgyhogy aki szereti Pókembert meg Iron Mant, az nem veszít vele semmit, ha kipróbálja. Nem ez lesz életünk legnagyobb képregényes élménye, de így a nyári uborkaszezonban el lehet vele szórakozni egy kicsit, aztán ki tudja. Lehet, hogy valakinek annyira be fog jönni, hogy napokat, heteket tölt majd el karaktere fejlesztésével, tökéletesítésével, nem egyszer belenyúlva a pénztárcájába is. Én nem ilyen leszek, egyszer-kétszer még felmegyek online, megcsinálok annyi küldetést, amennyit a karakterem elbír, de aztán már megy is az uninstall.

A Marvel Heroes Omega PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg. Mi ez utóbbin próbáltuk ki.

4.
4.
jusanyk
Én 40es szintig vittem el a vasember társával, a harci géppel.
Részben az 1-re is válaszolva, szerintem pont a legjobb dolog az benne, hogy a különböző hősök tényleg máshogy működnek (vagy legalábbis a feelingjük sajátos), és hogy a MARVEL hangulat azért ott van, hiába kicsit gagyi a megvalósítás. Csak pár példa, hogy a mindegyik karinak van saját gyors utazó képessége ("mount"). Ilyenkor vasember félékkel repkedni lehet, pókember félék hálón ugrálnak, szellemlovasnak egy olyan szellemlovasos lángoló chopperje van, deadpool meg ciku kis robogóval robog. Minden karakternek tök jó beszólása van mindig a környezettől függően, hogy milyen hős áll épp a közelében ("Mi van vasember, elfogyott a festék?") És persze azért az ikonikus skillek legtöbb karakternél megvannak.

Szintén egy pozitívum, hogy az összes hőst ki lehet próbálni, nem kell egy tök random karaktert megnyitni (akinek esetleg pont ugyanazok a skilljei, mint amilyenünk már van :P). 10es szintig el lehet mindegyiket vinni (Ilyenkor nyílik meg a "mount"). Ez nagyjából a két első területet takarja. Időközönként (5-10 perc) vannak mini eventek, amikor bossok jönnek elő, és több xp-t adnak, így ha erre koncentrálunk, viszonylag gyorsan meg van a 10es szint. Ez a legtöbb karinál elég arra, hogy ráérezzünk, mennyire nekünk való a játékstílusa, meg mennyire fun. Aki belekezd, tényleg érdemes többet és végigpróbágatni, és nem vakon rögtön a kedvencet megvásárolni, mert egy-két hős megvalósítása azért kicsit gyengére sikeredett. (Azért is a harci géppel kezdtem, mert van itt is egy automata géppityu a vállán, ami folyamatosan szórja az áldást, még repülés közben is :3 )

Az elejére már nem emlékszem, hogy pontosan hogy kell a kezdő karit megnyitni. Nekem úgy volt, hogy utána még egy normál értékű karaktert meg tudtam nyitni rögtön, szóval lényegében két karakterrel lehet kezdeni ingyenesen. (Csak egy-két drágább, vagy csak később megnyitható kari van, amik közül sajna az egyik drágább pont a vasember, uh azzal ingyenesen nem lehet elvileg kezdeni, talán esetleg ha pont csak őt egyedül választod, kettő másik helyett) Új karaktereket úgy lehet ingyenesen megnyitni, hogy van egy külön fizetőeszköz hozzájuk, ami random esik akármikor akármiből, a játékidő függvényében. Lényegében ez annyit tesz, hogy bizonyos játékidő után kapsz elég zsetont egy új hősre. Annyiból jó, hogy akármit csinálhatsz, mivel minden ellenfélből kihullanak, viszont nem tudod gyorsítani. (Én nagyjából úgy számoltam, hogy kb egy hőst ha valaki felhúz maxra, akkor utána meg tud nyitni egy újabbat.)

Összességében szerintem egy próbát simán megér a játék, mivel ingyenes, és a MARVEL hangulat megvan benne. Nem lesz az év játéka, de mivel nem sok más MARVEL játék van, én azért mindenképp ajánlom :)
2.
2.
B-Shaggy
Lehet speedrunolni, mint negatívum? Wut?
1.
1.
pecek
Még a Marvel Heroes 2015el toltam x ideig(nem volt sok az biztos). Az elején amikor megtaláltam a játékot úgy voltam vele hogy húú...basszus..na ez mekkora király lesz, mindig is akartam valami ilyesmivel gameolni, mármint a világra gondolok. Az első végigjátszásnál a feléig élveztem a játékot, utána egyre monotonabb és unalmasabb lett az egész, a végén már az utolsó bossig is kínszenvedés volt bármit is csinálni. Nem is értem azokat az embereket akik akár 1nél többször végigtolták. Komolyan kb. már az izgalmasabb volt amikor az Avengers Toronyban álltam és bámultam a képernyőt hogy rohangál a többi karakter. Hősök felhozatala valami katasztrófa, itt értem ezalatt azt hogy hasamra ütök és fel tudok sorolni kb. 4 hőst akik valóban különböznek egymástól. Emlékszem az egész sztorit én Amerika Kapitánnyal kezdtem, akkor asszem úgy volt hogy 4 kari közül lehetett választani kivel kezdesz. Menet közben találtam annyi shardot vagy minek mondjam hogy fel tudjak oldani egy másik random karaktert, totál izgatott voltam és akit nyitottam, full ugyan azokkal a képességekkel és mozgásokkal rendelkezett mint a Kapitány csak más volt a képesség neve.
Pozitívumot kb. annyit tudok felsorolni hogy rengeteg magyarral találkoztam a játékban. Ők azt állították hogy már fél éve, éve játszanak a játékkal és mennyire király. Jó Nekik :DD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...