Dragon Ball FighterZ teszt

A csillagharcosok visszatértek. A Dragon Ball FighterZ klasszikus verekedős játékként ereszti össze Torijama Akira legendás hőseit - de milyen megvalósításban, és micsoda erővel! Már megvan az év első kedvence.
  • Írta: Daks

Kommentek

#19
Platformok között lehet játszani vele?
#18
#15: A super simán übereli a pocsék gt-t. Örülök annak, hogy száműzték a kánonból. Igaz a superben vannak hibák, mint az erőszintek zagyvasága és nem annyira brutális, mint a z, de sokkal jobb a gt-nél.
A játék gameplayek alapján nem igazán jött be, street fighter copynak tűnt, de ha tényleg ilyen jó, akkor egyszer majd beszerzem.
#17
Kicsit kevés a karakter és a menü se tetszik, ezeken kivül viszont nagyon jó játék lett. Elvileg késöbb lesz hozzá Anime Music pack ami tökéletesen kerekké tenné az DB élményt.
#16
#13: A Z-vel kezdted? Szentségtörő :D A legelejétől kell, és az az igazi. Az adja igazán DB feelinget :D De Z se marad el sokkal mögötte.

#15: A kai meg szerintem hülyeség. Kiveszik belőle azt amitől kölyökkoromban a falramásztam volna, de szerves része volt a sorozatnak. 5 perc a Namekon LUL.
A játékkal kapcsolatban meg egyet értek veled, legalábbis többé-kevésbé. Az auto-combo renszer vagy mi a szesz, számomra butításnak tűnik. Hogy az amatőrök is szép folyamatos kombókat tudjanak összehozni, de az túlzás, hogy csak összenyomkodsz mindent és annyi. Viszont a Xenoverse hatalmas területe hiányzik. Egy Mortal Kombatba nem kell a nagy hely, se a Tekkenbe, de már az Injustice-t is szűkösnek éreztem a karakterek képességeihez mérten, egy DB játékban meg alap kellene hogy legyen szerintem. Ilyen támadásoknál nekem nagyon kicsinek hat a tér.
#15
#12: what? Akkor már inkább a Dragon Ball Super nem? Vagy a feljavított Dragon Ball Kai.
Apropó, ezt a változatot ha megcsinálták volna Open World szerűségre mint a Xenoverse-t, akkor azt mondom hogy WOW úristen, de számomra ez így csak ilyen 'nyomj össze mindent' aztán valami lesz stílus, csakúgy mint a Tekken, MK stb.
#14
Nem csináltak még olyan DB játékot ahol nem csak formalitás lett volna a SSJ forma. Xenoverse a kedvencem. Ott benyomod a az SSJ3 as szintet és pont ugyan azzal a lendülettel picsáz el mindenki, életet sem vesz többet stb... úgyhogy amíg nem tudják megfelelő képen kivitelezni, hogy ne csak badass, hanem még értelme is legyen, addig nem hiányzik az ingame transform.
#13
#12: Hát sok sikert a Z-hez XD...

Én anno nagyot függtem rajta a TV-ben... Aztán betiltották, mert túl brutális. Sokan állítólag olyan okosak voltak, hogy kimentek és megállították kézzel a vonatot - csak éppen nem sikerült nekik. Aztán, miután a TV-ben nem volt, hosszú szünet következett. (leszoktam)

És amikor észrevettem, hogy a neten bármit meg lehet találni, már csak kíváncsiságból is rákerestem... De nem a folytatására, hanem a kezdeteire.

Z első rész... semmi... Akkor megkukkantom a következőt... nagyjából semmi... Egye fene, megnézem akkor a harmadikat is... Aztán újra bebuktam... Hát rohadjak ki a cipőmből, ha nincs az egész kóceráj kiírva DVD lemezre. XD

Nem volt semmi gond, csak úgy ráfeszültem, hogy éjjel-nappal néztem, mindenki azt hitte, hogy komplett hülye vagyok. De nagy nehezen abba bírtam hagyni. Ennek már jópár éve.

De nem volt két hónapja sem, hogy egy specifikus autómárkához tartozó facebook csoportban, ahol bontanak, meg motyókat árulnak, ott böngésztem... Erre valamelyik jóember belinkelte oda élőben az új sorozat (DB Super) egyik részét. Azonnal éreztem, hogy ezt most nem szabad, mert rohadtul rá fogok kattanni megint. És ahogy olvastam a kommenteket, hogy "nem tudom, mi a fasz ez, de q*rvajó"... Na megvan az egésznek a varázsa rendesen.

Ez a játék meg egyszer kelleni fog nekem, de rendesen félek tőle. Hát semmiben nem különbözik a Dragonball nálam attól, amit a kábítószerről mondanak. Belekukkantasz, aztán bebuktad. Csá!
#12
Kedvet kaptam újra végignézni a Z/GT részeket. Köszi szépen :)
#11
#9: Igen, a BETA-val játszottam és tudom, hogy ott nem volt, reménykedtem hátha beleteszik, de akkor úgy érzem ez majd későbbi játékoknál fog érvényesülni - ha érvényesül valaha is vagy ha lesznek további játékok. Azért köszi!
#10
#9: Így van. Például nincs alap Goku, kezdettől SSJ-ként harcol. Kombó során lehet előhívni a 3-at. A kék forma pedig különálló karakterként indul.
#9
#7: Csak mozdulatok erejéig lehet elérni pl SSJ3 Kamehameha...Legalábbis BETA-ban még ilyen volt ha jól emlékszem.
#8
DaksModerátor
#7: Ilyen fejlődés tudtommal nincs a játékban.
#7
Gondolom, nem lehet SSJ szinteket fejleszteni..szóval nem tudok mondjuk egy Gokuval indulni, aztán később SSJ1-re, 2-re, stb fejlődni a meccsek alatt
#6
DaksModerátor
#5: Köszi a videót, javítottam a cikkben. Egyébként az Xbox One X Enchanged listában sincs jelölve a 4K, mivel nem éri el: https://www.xbox.com/en-us/games/xbox-one/xbox-one-x-enhanced-list
#5
#4: pontosítok, mert nem teljes értékű 4k de közel van hozzá, íme a DF tesztje:
https://www.youtube.com/watch?v=FQ9bWnbubvs
#4
Javítani kéne a cikket, mert van 4k Xbox One X-en 60 fps mellett :)
#3
Én megvettem, hétvégét végigtoltam vele. Imádom. A harcrendszertől féltem, hogy kicsit darabos lesz a videók alapján, de szép folyamatos, ha már az ember kiismeri a kombókat. Hihetetlen izgalmas és látványos csatákat lehet csapatni. Utoljára a ps2es Budokai 3 volt számomra ilyen "igazi" dragon ball-os élmény. Örülök, hogy sikerült összehozni.
#2
Ezt azt hiszem nekem is be KELL szereznem még az idén! :)

DE mivel a Kingdoms Come: Deliverance kint van máris, így most lesz éppenséggel hamarosan mivel elütnöm a szabadidőm egy jelentős részét. :)
#1
YanezModerátor
Azta! Hallottam, hogy jó játék lett, de nem akartam elhinni. Azt hittem megint egy közepes DBZ game, de így akkor majd valamikor beszerzős.