Gravel teszt

A WRC 1-4 és a Sébastien Loeb Rally Evo után újabb autós játék fejlesztésébe vágott a MotoGP- és az MXGP-sorozatot is szállító Milestone. A Gravel pedig a szörnyű előzmények ellenére nem is lett rossz!
  • Írta: Daks

Kommentek

#15
Nagyjából reális a 7 pont. Egyik komponense sem kiemelkedő, vannak benne egész profi ugyanakkor kimondottan suta megoldások is, de a szerényebb árcédulához mérten teljesen rendben van a game.
Kicsit kupáltabb grafika és fizika, illetve normális törésmodell sokat javítana rajta, plusz nekem a hosszabb szakaszokon nagyon hiányzik egy - legalább opcionális - navigátor. Arcade ide vagy oda, elég körülményes folyton a minimap felé sandítani egy ilyen pörgős versenyben. :)
#14
Öreges grafika, szar irányítás, arcade, a hangulata viszont úgy néz ki jó. Majd egy ezresért egyszer lehet, hogy megnézem.
#13
Boxon probáltam a demot hát nem győzött meg.....
#10
Demot toltam kegyetlen jó.

"Nem nyújt akkora élményt, mint egy hasonló témájú nagy cím" WTF? Nincs sok alternativa de a dirt 1-2-3 at az összes milestone wrcvel együtt megeszi reggelire. Facebook játékon megnyertem ps4re szóval még 5-10 év és ps4em is lesz majd hozzá :) PC-n akarok ugyis játszani nagyon jó az irányítás billel
#9
Első fél óra a játékkal: "Hmm, oké, ez egy autós játék."

5 óra játék után viszont már azt sem láttam, hogy a grafikája nincs a topon. Olyan szinten beszippant az a kiváló hangulat, ami minden másodpercéből árad, hogy munka után alig várom, hogy gép elé ülhessek.
Utoljára a kilencvenes évek végén, 2000-es évek elején éreztem ezt a kiváló hangulatot autós játékban, és azóta hiányzott!
Lenyestek minden felesleges marhaságot, itt végre tényleg versenyezni kell. Nagyon kellett ez a játék most, amikor minden autós game szimulátor akar lenni. A Milestone tudta, mennyit tud, és miben igazán jó, és azt hibátlanul hozta is.
#8
Miért jó a Milestonnak, hogy ilyen gyakorisággal ad ki játékot? Inkább csinálna kevesebbet, de kicsit jobbakat. Egyébként 30 €-t adnék ezért a játékért, többet nem. 3 hónap múlva valszeg lemegy az ára.
#7
Demo nagyon rossz volt
#6
Nekem tetszett a játék de egy idő után monoton lett.
Egy kis videó: https://www.youtube.com/watch?v=JChtd7RSTgg
#5
Demó-t próbáltam ki,az alapján egy fos
#4
Vártam már nagyon a tesztet. Szerintem korrekt írás, egyetértek a leírtakkal.

Játszottam a demo-val, ami nekem nagyon bejött. Régen élveztem már ennyire zárt pályás arcade autóversenyt. Főleg meg offroad, rally játékot. Legutóbb talán a Dirt 2 volt, ami nekem ennyire bejött (sokakkal ellentétben). Ez a játék sztem igencsak sokat „lopott” tőle (is).

Habár szappantartó, műanyag fizika érezhető, de valamit mégis nagyon eltaláltak, mert szinte azonnal ráállt a kezem, és nagyon élveztem a havas rally pályát a Toyota Celica-val a demo-ban.

Megvettem a teljes verziót, de a többi pályával és autóval találkozva elsőként kissé elkeseredtem. Az eszeveszetten száguldozós sprint (Cross Country, Wild Rush) versenyek nekem elég kiábrándítóak, és néhány pálya tényleg borzalmasan pocsékul néz ki. Ekkor vette át tőlem az asszony a karrier módot, mert amúgy is szerette volna kipróbálni. Neki nagyon tetszett. Annyira bejött neki, hogy Ő vitte végig a karrier módot, most kb. két napja. Ő is kb. a Dirt 2 óta nem élvezett ennyire arcade autós játékot, mint ezt (legutóbb a Gas Guzzlers jött be neki, azóta semmi ilyet cucc). Neki főleg a sprint futamok tetszettek, míg nekem inkább a Speed Cross, és Stadium zárt pályás körversenyek. A karrier mód végeztével én azokat nyomom free race-ben. Nagyon élvezem.

Tud valamit ez a játék. Olyan élvezetes arcade offroad versenyeket, és vezetési élményt nyújt, amit régóta nem éreztem. Néha van egy kis Sega Rally érzésem, és egyéb fura nosztalgikus érzések fognak el játék közben. Talán azért, mert ez amolyan régi vágású arcade autós cucc, ami valami olyan érzést nyújt, ami a régebbi autós címekben még megvolt, de az utóbbi években már nem találtam meg ezt az érzést egyik autós címben sem.

De kétségtelen, hogy „erőtlen”, és minőségileg is kb. ott van nálam is, hogy 50%-os áron hozzájutva nekem jó vételnek bizonyult, de a teljes árat már sajnáltam volna érte.
#3
DaksModerátor
#2: De, írtam is a cikkben, hogy "az irányítást és a kocsi viselkedését szokni kell". Amúgy ha megszokod, teljesen rendben van.
#2
Próbáltam a demót a napokban base PS4en, és iszonyú volt az irányítás, másodperces input laggal. Ezt ti nem tapasztaltátok?