Double Kick Heroes bétateszt

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 17.
Link másolása
Amikor már azt hinnéd, hogy nincs szufla az agyonhasznált ritmus- és zombijátékokban, akkor jön az egyelőre csak korai hozzáférésben kipróbálható Double Kick Heroes, és megmutatja, hogyan kell jól házasítani a két műfajt.

A Guitar Hero-sorozatnak és a Rock Band-szériának köszönhetően teljesen elhasznált ritmusjátékok mellett pont a zombis téma az, ami valószínűleg már a könyökén jön ki az embernek. Ezek után nem is gondolnánk, hogy a két stílus házasságából született végeredmény igenis lehet friss és szórakoztató, ehhez persze az is hozzátesz, hogy a Headbang Club legújabb, egyelőre csak korai hozzáférésben elérhető játéka, a Double Kick Heroes nagykanállal merít a shmup zsánerből, miközben a Brütal Legendhez és a 16-bites éra legjobb pillanataihoz is bátran nyúl. Pedig a recept nincsen különösen túlbonyolítva, csak az egész olyan szórakoztató köntösben van tálalva, hogy a retrofaktor és a hangulatos metálzenék mellett ezúttal a játékmenet is simán a monitor elé szögez.

Az Early Access-kiadás jelenleg csak Steamen érhető el, cserébe viszont már most meglepően sok tartalommal fogadja a kíváncsiskodókat. Egyrészt kapunk egy árkádmódot, ahol szabadon dzsemmelgethetünk a bandánkkal, másrészt ízelítőt kapunk a történetmódból is. Ez utóbbi nincsen túlmagyarázva, mert csak annyi derül ki a felvezetőből, hogy hőseink épp koncertre készülnek, de amikor színpadra lépnek, csak egy hatalmas zombisereg fogadja őket a rajongók helyett. Lincoln, Snake, Derek, Randie és James nem tehet mást, mint bepattan Mad Max-szerű járgányába, a Gundillacba, és megpróbálnak elmenekülni. A menekülés azonban nem lesz olyan egyszerű, mert nyomukban lesznek a különböző típusú, méretű, természetű és gyorsaságú zombik és Lovecraft-szerű szörnyek, hogy aztán a Marióból kölcsönzött térképen haladva néha kisebb bossharcokat is letudjunk.

Mi a csapat dobosát alakítjuk majd, akivel a banda saját, egyébként baromi hangulatos metálzenéinek ritmusát követve kell borsot törnünk a zombik orra alá. A shoot ‘em up játékok játékmenetére építő Double Kick Heroesban a menekülő autót üldöző ellenfeleket kell lelőnünk, és ha nem tévesztjük el a ritmust, akkor folyamatosan kapjuk a jobbnál jobb csúzlikat és a szorzókat. Ami a csavar az egészben, hogy az eltérő tulajdonságú zombik több irányból is érkezhetnek, ráadásul magát az autót is tudjuk majd irányítani, így nemcsak több mindenre kell egyszerre figyelnünk, de az ellenfelek térbeli elhelyezkedését is követnünk kell. Ez egyébként néha, főleg nehezebb fokozaton tud majd fejtörést okozni, mert így kicsit nehéz azt is követni, hogy jó időben nyomjuk le a gombokat, hogy ne rontsuk el a ritmust.

Szerencsére bőven tudunk majd nehézségi szintek közül válogatni, ráadásul ezeknek remek íve van, így a kezdeti könnyed zenélgetés szépen fokozatosan válik egyre nehezebbé, igazi metálos zúzássá. A készítők arra is gondoltak, hogy a játékmenet monotonitását feldobják, így legálisan vásárolt saját zenéinket is hozzáadhatjuk a playlisthez, ami azt is jelenti, hogy akár hazai kedvenceinket hallgatva is apríthatjuk majd a szörnyeket.

Ha nem unod a zombikat, esetleg vágysz már egy jó, de kissé szokatlan ritmusjátékra, akkor érdemes kipróbálni a Double Kick Heroest, mert ugyan nem kínál semmi innovációt, de cserébe az ismert játékmechanikai elemeket nagyon jól fésüli össze. A magunk részéről mi kíváncsian várjuk a teljes változatot!

A Double Kick Heroes korai változata kizárólag PC-n érhető el.

2.
2.
Shifty
#1: Elvileg működik, sőt, elvileg a guitar hero kontrollereivel is működésre lehet bírni.
1.
1.
Őrnagy
Ezt lehet simán kontrollerrel játszani? A lányom szereti a zombikat és a ritmusjátékokat is. Én meg jól megmutatnám neki a legjobb zenéket
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...