Assassin’s Creed: Odyssey próbakör

Lehetőséget kaptunk, hogy hetekkel a megjelenés előtt próbáljuk ki az Assassin’s Creed: Odyssey-t, mi pedig kapva az alkalmon egy egész délelőttöt töltöttünk el azzal, hogy Leónidasz módjára rugdostuk a helyi banditákat.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#20
engem nagyon zavar, hogy még a hud betűtípusán sem változtattak. Frankón szinte száz százalékban ugyan olyan az egész, mint az origins... Imádom a korszakot, imádom a térséget, de rongyosra játszottam az originst (az nagyon tetszett) és így már teljesen hidegen hagy az a rész.
#19
#7: Ha szerinted pl. a Unity-ben több lèlek van mint az Originsben, az elèg sajnálatos. Egy N+1edig szerelmi sztori, ami azelőtt se hiányzott az ACből S utána se fog. Ne èrtsd fèlre, az Origins is egy lerágott bosszú törtènet, de sokkal húsbavágóbb ès szemèlyesebb mint a Rómeó ès Júlia utánzása, csak megfűszerezve asszasszinokkal ès templomosokkal.

Èn is elèg hardcore rajongónak tartom magam, de be tudom fogadni az új irányt, amíg tènyleg kèpes ujjat hozzátenni az AC világ mitoszához. Èn úgy vagyok ezzel az Odyssey-vel, hogy szórakoztató biztos lesz, remèlhetőleg retconolni nem fog sokat, sztori szempontból nem fog vizet zavarni, aztán 2 èv múlva kapunk egy igazi Assassin's Creed játèkot.
#18
#12:)))
#17
#12: Utána jön szuperhádész,a fő final boss,abban különbözik az átlagostól,hogy ez 5centivel magasabb és egy beföttes üveg lekvárt hord magánál
#16
#12: :)))))
#15
A játék ígéretesnek tűnik, azért az Originsben is voltak változatos és unalmas "copy-paste" küldetések. A harcrendszer zseniálisan lett megoldva, sok féle fegyver és íj, szinte mindig más stílusban lehetett küzdeni. A trailer alapján teljesen offolt az irányítható nyílvessző, de a játékban viszont kurvára tetszett ! Szóval csak azt akarom mondni, hogy szerintem az Odyssey is jó játék lesz, csak én nem vetem bele magam startkor. Nulladik napon az Ubi játékok iszonyat bugosak. Adok neki egy kis időt és karácsonykor én is karóba húzom Medúzát :)
#14
#12: * ba dum tss
#13
#12: Mivel a fejlesztőket nem tartom annyira hülyéknek,hogy Hádészt félistennek titulálják,így téged tartalak annak 5+ban és a kegyetlen kapálós stílusod miatt.Félreértés ne essék,engem is bannoltak már,de csak azért mert mert nem vagyok 8 éves,ideillő személy.
#12
Törölt felhasználó
Én úgy tudom a játék felénél le kell győzni Hádészt akiről kiderül, hogy csak félisten.
A főellenfél az apja lesz, Fullhádész...
#11
Törölt felhasználó
#9: +1

Egy szavam nem lenne, ha indítottak volna egy spin-off sorozatot ezzel az irányzattal.
#10
#9: El kellene tudni szakadni attól, hogy ez "nem egy AC".
Kicsit kezd olyan lenni, mint a Star Wars minden egyes részét nyavajogva lehúzók, hogy ez nem Star Wars, mert csak részletekben kapcsolódik a George Lucas-féle részekhez....

Az ókorban nem voltak sem templomosok, sem assassinok, mégis a játék szerint jelen voltak már akkor az első cilizációnak a nyomai, a technológiájuk megszerzéséért fojtatott harc, a jó és a rossz küzdelme, stb.

Ha valaki ebbe is Ezio-t akarja viszontlátni, akkor szerintem ott elég komoly baj van...
Amúgy az új, RPGs elemek is sokkal változatosabbá teszik a játékot, mintha maradt volna egy szimpla "nyisd ki a ládát, fogd el a tolvajt, vegyél egy erősebb fegyvert a kovácsnál" játékmenet.

Amit én nem értek, hogy miért kellett a mitológia részeket az alapjáték részévé tenni.
Maradhattak volna a DLC-ben mint az Origins-nál is, igy viszont már az esti mese kategóriává kezd a történet válni...
#9
felegyiModerátor
Szinte egy új franchise Assassin's néven eladva... hol van ennek köze az első részben képviselt technikai játékmenetnek? Annyira elidegenedtek tőle hogy nem is gondoltam volna anno... nem rossz játék ez, csak ne így adnák el...
#8
Egyetértek NoRush-sal.
Az lehet h a sztori nem volt annyira erős és nem hozta nagyon lázba, izgalomba a játékosokat de sztem talajig fikázni nem kell. Viszont rengeteg aspektusból lehet nézni egy játékot és kb minden másban imádnivaló (sztem).
A Discovery Tour, maga az ókori Egyiptom, a játék látványvilága cakumpakk, a harcrendszer, az egészen egyedi és csodálatos fegyver és armor design, a küldik, hajóscsaták, fogathajtó versenyek, arénák, az eagle szemszög, a mitológiai háttér ect.
A Witcher 3 után engem is ez az open world játék szippantott be a legjobban és ha csak megközelíti az Odyssey már örülni fogok.
Várom a postást, jövő héten már jönnie kell a Spártai Editionnek :))
A magyar nyelvet rebesgették oldalakon de nem hallottam róla infókat. Mítológiai sztorik révén jó lenne ha lenne.
#7
SLi
Minden egyes AC játékot végigjátszottam, van amelyiket többször is, amit lehetett mindent elolvastam, megnéztem. De az Origins-t egyszerűen nem bírtam befejezni, amit igazából el se tudtam volna képzelni AC játékról. Egész egszerűen annyira érdektelen és azonosulhatatlan volt a főszereplő (pedig én még Conort és Arnot is szerettem) és annyira dögunalmas a sztori és a küldetések meg az általában remek mellékkarakterek, hogy semmi motivációm nem volt játszani vele, hiába a remek játékmenet, a csodásan megvalósított ókori Egyiptom, egész egyszerűen nem volt lélek benne.
#6
Tavaly rengeteget szörnyülködtem az Origins gameplay előzetesein, egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet (lelkileg temettem az egészet). Ennek ellenére adtam neki egy esélyt, megvettem. És bizony jött a meglepetés. Az egyik legjobb játék volt, amivel valaha játszottam. A Witcher óta szintén az első, amihez DLC-t vásároltam.

Engem kilóra megvettek az új vonallal. Kicsit talán már kezdik túltolni az RPG elemeket az Odyssey-ben az előzetesek alapján, de a tavalyi után tudom, hogy úgysem fogok csalódni.

Gold Edition előrendelve, alig várom. Még lehet hogy egy 55 inches 4K UHD HDR TV-t is beszerzek addig, csak emiatt (aztán persze élvezem a jövőben is :D).

A Season Pass rengeteg dolgot hoz magával, bő +1 évig folyamatos tartalmak jönnek, na meg ugye megkapjuk az AC3 remastered verziót is, amit szintén szeretettel várok, tuti ki lesz majd tolva.

Nem vagyok már az a nagy gamer, kevés játék hoz lázba. De azok, mint ez is, nagyon.
#5
Törölt felhasználó
#4: Igazából ez tök ugyanaz lesz mint az Origins, már ami a gameplayt illeti, picit tovább csiszolva. Főleg ha a hajózás is tetszik, akkor szerintem nincs vesztenivalód ezzel sem.

Akármennyire is vonz a setting maga, én biztos, hogy pénzt erre nem adok ki. Ebben is lesz Discovery Tour, max majd azt megveszem külön. Ez nem az a franchise amit én megszerettem. Amit lent is leírtam, papíron lehet jól fest, de egyébként gyanítom hogy csak tessék-lássék módon bele lesz erőltetve a történetbe az egész, pontosan olyan gyatra módon, ahogy az Origins esetében is. Ubiéknál a sztori már csak másodlagos, legyen egy hatalmas open world, tonnányi, kinek mennyire monoton tennivaló, emellé agyatlan kasza, szuperhős képességek, és persze PLAYER CHOICE, mer' a tizenéves célközönség ezektől nedvesedik.

Azért rossz ez, mert kihagyott ziccer. Az Originstől először a lélegzetem elállt, tetszett hogy végre újít a sorozat, hogy végre visszafelé lép, ráadásul hatalmasat az időben, aztán ahogy közeledtem a végéhez, és láttam hogy a beígért, a történet és a lore szempontjából fontos dolgok teljesen össze lettek csapva, leült a rózsaszín köd. A grafika gyönyörű, a játékmenet szórakoztató, hosszú időkre képes lekötni (én picit 200 óra fölött vagyok), de egyszerűen nincsen semmi lelke. Nincs meg az a plusz, ami a régiekben meg volt, ami a Black Flag óta hiányzik. És az Odyssey ugyanilyen. Még szórakoztatóbb, de a felszín alatt még üresebb.

Ahogy mondtad, jöjjön a feudális Japán, az amúgy is egy fanok által nagyon gyakran kért setting, és ha azt nézzük, Egyiptom is az volt, és idővel az Ubi elhozta. Még mindig valószínűbb, hogy a következő Róma lesz, lezárván ezt a trilógiát (?), utána viszont remélhetőleg tényleg új vizekre eveznek, és az RPG-t is hagyják a francba. Első full nextgen címnek biztosan jó lenne.
#4
#3: 240+ órát beletoltam az Origins-be, az optimalizálatlanságon, meg egy-két monoton mellékküldetésen kivül, nem igazán lehetett belekötni, szerettem azt a game-t.

Ebből néztem jó pár gameplayt, és egyedül a hajócsaták voltak jók.
Ez az RPG-s stilust ide áthozni, hát nem tudom, nekem annyira nem jön át. :/

Én amúgy egy feudális japán-t várnék még ide, Assassin's kánonba, de az még nem mostanában lesz.

Peace!
#3
Törölt felhasználó
Bayek (és Aya) semmi mást nem csinált, csak egy hivatalos szervezetbe fogta össze azokat, akik azon ideológiákért harcolnak, amelyek egyébként sokkal korábban is jelen voltak már, valamint kisebb csoportok, egyének is gyakorlatilag működtek már assassinként. Az, hogy a testvériség az Odyssey idején még nem alapult meg, egyáltalán nem kizáró ok arra, hogy hasonló tematikát vonultasson fel a játék.

Mint ahogy az első kiegészítő kulcsfigurája, vélhetően Darius is. (Akinek bár a játék idején halottnak kéne lennie, de egy kis retconnak köszönhetően mégis megjelenik. Hacsak nem valami más magyarázatot kapunk, a fia lehet még esetleg.) Ő jó 400 évvel előzte meg Bayek barátunkat az assassinkodásban, és még ő sem volt az első.

#2: Ahogy az Origins a testvériség eredetét hivatott elmesélni, az Odyssey ugyanezt teszi a másik oldallal, erősen kapcsolódva a franchise alapkövének számító konfliktushoz. Ezen felül az assassinok, és a first civ eredetét is tovább bővíti, egyes pletykák szerint ez konkrétan közelebb lesz egy "origin" történethez, mint maga az Origins.

Ezt a filler dolgot pedig felejtsd el. Az új irány a full RPG és az ókor. Kivéve persze, ha minden korábbi szabályt kivágnak az ablakon, és felveszik az Origins-ben belengetett történelmet újraírós vonalat, Akkor már kicsit sem kell foglalkozni a történelmi hűséggel, mehet az elágazó, választható szereplős, több befejezéses sztori későbbi korokban is, mert "úgyis mindegy", teljesen el lesznek engedve.

De el kell fogadni, várhatóan ez fog maradni a következő rebootig, hacsak az első nextgen cím nem villant valamit, amire nem sok esélyt látok.
#2
Ez egy filler rész lesz...kell a bánatnak.

De jó hogy azt mondták a fejlesztők korábban, hogy az Origins folytatása lesz...xD
400 évvel korábban játszódik, hogy lehetne a folytatása... -_-
#1
Hurrá!
Ezért vettem meg a 4K 32" monitort, hogy 10 centiről gyönyörködhessek az ókori Görögország szépségeiben.
Azért most egy örömkönycseppet elmorzsoltam....
Köszönet a jó kritikáért!