Anthem teszt

A Mass Effect: Andromeda felemás kivitelezése után komoly nyomás nehezedett a BioWare-re, hiszen egy esetleges újabb kudarc komolyan érintheti a stúdió jövőjét. Ehhez képest az Anthem minden várakozásunkat alulmúlta.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#96
volt is egy cikk, itt GK-n: Bioware: nem vagyunk veszélyben az Anthem miatt.
ismétlem, Houston, nem vagyunk veszélyben :D
#95
#73: Basszus te meg letezel? Imadtam a tesztjeidet anno, kar hogy mar nem irsz.
#94
#93: Firefallhoz képest még az Anthem is mestermű, régen is voltak sz*r játékok.

https://youtu.be/d4zioTMHB_o
#93
#83: Azt vágod, hogy ott volt a Firefall 7 éve nagyon hasonló elemekkel?

(Random gameplay vidik)
https://www.youtube.com/watch?v=e5vDpLm2rpA
https://www.youtube.com/watch?v=bbJpp9LdbnE

Na ez már akkor sem tudott befutni. Pedig ez még egy sandbox játék volt, hasonló mennyiségű tartalommal. Kb. 6-7 pontokat kapott. Mit akarnak ennek a lineáris változatával lassan 2020-ban? Mert ez az Anthem...

Persze, hogy millióan játszanak vele. Ezekben az AAA játékokban annyi marketingpénz van, hogy még a kenyérboltban is ezt reklámozzák. A tömeges casual réteg pedig azzal játszik ami eljut hozzá. Szerintem ne legyen nagy szó egy AAA játéknál (Amit még hamis E3 videókkal is mutogatnak) hogy kipróbálják pár száz ezren, millióan.
#92
#91: Xp büntetést ad és mesterségesen megnehezíti a játékot ha single-ben akarja valaki tolni a 600 "biztos ezt akarod?" kérdés után is.
Nem az a hibája, hogy nem tudja eldönteni mi legyen...
#91
Szerintem a játék legnagyobb problémája hogy egyszerűen nem tudja azt, hogy egyjátékos, avagy többjátékos legyen.
A Destiny-ben ott a Tower, ami egy frankó közösségi hely és ott vannak a különböző helyszinek, ahol nem csak másik három guardiannal találkozol.

Itt van mit javítani.
Ha ezt orvosolják frankó lesz ez.
Én úgy tekintek jelenleg az Anthemre, mint egy ötletes próbálkozás, aminek megvannak a hibái, amiket ha okos az Ea és a Bioware orvosolnak és tanulnak belőlük.
Addig marad a Destiny.
#90
Úgy látom ma is 1 óráig tartott az oktatás a mocsoládi kisegítő suliban.
#89
#83: Egyet értek!
#88
#83: Itt egy 4 pontos értékelés a legkisebb probléma. A gagyi b filmeknek is van rajongótábora, így lehet egy rossz játékot is szeretni. Majd megkapja a 7 pontját, amikor rendbe hozzák, és megérdemli. Mondjuk nem nagyon érdekel hol mennyit adnak rá. A repkedés miatt úgyis beszerzem, ha csak Origin Accesben is 1-2 hónap erejéig. Batman pedig van elvileg. Úgy hívják moderátor, de Yanezon kívül nem láttam én itt senkit az utóbbi időben, és ő se viszi túlzásba a dolgokat, mert minden cikk alatt szarrá van offolva a téma, és még mindig nem ez a nagyobbik probléma. Több energiát fektet blogolásba ő is, mint moderálásba (ne vedd magadra, a blogjaid amúgy jók szoktak lenni). De ha netán még folyna is a moderálás, nem segítene, mert én próbálok időnként értelmesebben beszállni a beszélgetésbe, de egyszerűen láthatatlan vagyok. Itt csak rosszul sikerült poénokra és szándékos trollkodásra van igény, mert arra lehet ugrani és szítani vele a tüzet. Néha én is már csak a show miatt jövök fel olvasgatni, nem is a hírekért. De az oldal igényességéről is csak annyit tudok mondani, hogy sokszor jelezték már jó szándékúan, hogy elírás történt a cikkben, hírben. Az író magasról tesz rá, mert soha nincs javítva. Ez mit árul el a GK-ról? Hát az íróról, aki ennyire nem tiszteli saját munkáját? Vagy az, hogy évek óta könyörögnek az itteniek egy szerkesztés funkcióért, illetve normális képnézegetőért, amin látni is a képet? Más téma, hogy nem érdemeljük meg, de akkor is. Én azt tartom, hogy ha csinálok valamit, azt csináljam rendesen.
#87
#83: " megkérdőjelezni. De 4 pontot adni egy olyan játékra, amivel milliók tolják a mai napig belerakva a több száz órákat"

Erről a légbőlkapott adatodról mutass már egyhivatalos infót. :) Nem valószínű hogy a Bioware mentegetőzött volna ha ilyen jól állnának. 2 hét alatt a toplistán is megindult erősen lefele. Millió pedig egy jóvalsikeresebb BF/Codpárossal sem játszanak.. Andromeda egyminden tekintetben kiemelkedőbb alkotás volt ennél a szarnál. Viszlát
#86
#85: Aham, csak azt sajnalom, hogy 5 evet kell varnunk a gamer messias valaszara
#85
#84: Te elolvastad amit írt? Én az első mondat felénél feladtam :D
#84
#83: En csak azt nem ertem, miert lesz attol a te velemnyed relevans, hogy itt voltal a kezdetektol. Ettol se tevedhetetlen nem vagy, sem pedig igenyes vagy jol informalt, igaz nem is zarja ki.

Nyilvan, az sem folyik mindehonnan, hogy aki nem elegedett az anthemmel az csak "hatetrain-sosemjatszottvele-majdegyevmulva tokszupilesz" lehet es kizart, hogy valoban csalodast kelto a produktum.
#83
Úgy érzem, hogy tíz évnyi GK-s múlttal a hátam mögött megtehetem hogy őszinte véleményt nyilvánítsak, főleg hogy egyike vagyok annak a nagyjából négy embernek akik elkezdték az oldalt. Az oldal alapítója a mai napig személyes jóbarátom, sokat letettem már ide hogy megtehessem. Szóval akkor most jöjjön a véleményem.

Akinek nem inge ne vegye magára, akinek meg igen úgyis fel fogja venni. Nagyjából olyan két három évente szoktam egyet kommentelni, mert a GK most már leginkább az Arkham Asylumra emlékeztet, jó lenne ha leszállna már végre valami Batman forma csávó és jól szétba**na itt pár arcot, megtisztítaná az oldalt ezektől a génsebészeti mellékterméktől, hogy egy alapvetően nagyszerű oldal nem a kosztól és a mocsoktól csurogjon túl, hanem a közösségi élménytől amiért érdemes volt ide mindig is visszatérni. De úgy látom mindez már csak a a múlt ...

Shifty szakvéleményével mint olyannal mindig is egyet értettem, íráskészségét sem lehet igazán megkérdőjelezni. De 4 pontot adni egy olyan játékra, amivel milliók tolják a mai napig belerakva a több száz órákat több mint nevetséges. Egyszerűen felült a negatív hypetrainre és nem volt benne elég bátorság hogy megadja azt a pontot amit valóban érdemel. Ezt mutatja a metacritic és számos másik olyan oldal, ami átlagot von az értékelések alapján. A 4 pont amit egyébként Angry Joe is adott egy érzelmi értékelés, haragot és elkeseredést mutat, ami nem egy profi író értékelése, nem egy objektív értékelés, főleg miután felsorol minden jót és rosszat is a játékról. Egy 4 pontos játékért nem lehet lelkesedni, egy 4 pontos játékot nem szerethet senki. Mert ez már megközelíti a rossz kategóriát. Nem vagy iénytelen és nem vagy szar ember ha szereted az Anthemet, és nem vagy egyedül sem kedves olvasó, nem kell elkeseredned, mert amíg freeplayben és bármilyen lobbyban öt másodperc alatt szinte azonnal összehoz a játék másokkal, tudni fogod hogy nem vagy egyedül. Nem kéne tönrkebaszni a Bioware-et csak azért mert mindenki gyűlöli az EA-t. Gyűlöljétek az EA-t ne ezt a remek játékot és stúdiót. Az Andromeda tényleg bugos volt és szar, az 7 pontot kapott ez meg 4-et, ez most komoly? Ez inkább nevetséges mint a valóság! Igen, tele van hibákkal de kb. hetente jön egy frissítés és szűnnek meg a gondok egymás után. Kell rajta javítani? Vannak hibái? Vannak, de egy 4 pontos játék az nem ilyen ...

Köszönöm a figyelmet. Találkozunk öt múlva, újra itt, ugyanekkor ...

Ca$h log out ...
#82
#80: Érdekes hogy mondod, az uccsó autóm Peugeot volt, imádtam és gyűlöltem is egyszerre ... mindig is tudtam, hogy mód felettéb igénytelen vagyok, na és persze mazohista is. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint hogy kommenteltem ide párat a pusztulat kellős közepébe, a legaljának a legaljába ... node azt hogy igénytelen vagyok már tudjuk nem igaz? ;)
#81
#79: Ez csak a te ízlésedről árul el érdekes tényeket.
#80
#79: Arról a társadalom nem tehet, hogy te igénytelen vagy, francia autókat is megveszi valaki...
#79
#76: Hát nézd ... akkor a játék mindenképpen rekordot döntött nálam, lévén megjelenés óta csak ez pörög, elértem a kb. 100 órát, szóval minden idők legjobb 4 pontos játéka ez ...
#78
#77: Ahogy elnézegetem a jelenlegi kommentelők (tisztelet a kivételnek) felhozatalát, attól félek túl sokan ... :P
#77
#73: Ki ne emlékezne reád :D