E3 2019: Íme, az expó legjei - szerintünk

A tavalyi évhez hasonlóan idén is összeszedtük az E3 legjeit: a Gamekapocs szerkesztői egyenként mondják el, melyik volt szerintük az expó legjobb játéka, melyik volt a legnagyobb csalódás, és min lepődtek meg a leginkább.

Kommentek

#11
Az elmúlt évek leggyengébb E3-a volt. Számomra a legjobb játék a Cyberpunk 2077, ha fele olyan jól kidolgozott szereplőkkel és világgal rendelkezik majd mint a Witcher 3, már megéri várni rá, a belső nézet meg nálam plusz pont, a tavalyi gameplay-ben nagyon bejött az egész.

Csalódás: nagyon lehetett érezni, hogy jövőre jön az új generáció, szinte nem sok újdonságot mutattak. Az Ubisofttól jóval többet vártam (Skulls & Bones?), a Bethesda játékai soha nem keltették fel az érdeklődésem (kivétel a Doom), ez most sem változott. Nagyon hiányzott az Activision és a Sony.

Meglepetés: Elden Ring, már azzal megvettek, hogy Miyazaki és R.R. Martin együtt dolgoznak, meg amiket utólag lehetett az ER-ről olvasni, az eddig tetszik. Más meglepetés nem igazán volt, mert mindent bejelentettek vagy kiszivárgott idő előtt :)
#10
Blair Witch az egyetlen meglepi. Az leg volt mivel egy deka infot nem tudtam róla a többiről kb minden kiszivárgott már így semmi újdonság nem volt kb
#8
Amúgy az idén is az év játéka lesz a Cyberpunk 2077?
#7
#6: A Carrion nekem is nagyon tetszett, hogy mi a laborbol kiszabadulo doggel megyunk kifele, marhajo az otlet :-)

A legnagyobb meglepetes a Blair Witch volt, mert nem tudtam h keszul, a regi gammakat is birtam anno, igy ez is kelleni fog. Legjobb jatek szerintem a Baldur's Gate 3 volt, legjobb konferencia pedig az MS-e, ott volt minden, ezek az evkozbeni kisebb Sony videok, meg N directek, EA playek nem jonnek be, de másmilyenek vagyunk.
#6
Legjobb game és prezentáció: CP 2077.
Ugyanitt csalódás volt, hogy a beharangozott "történetük legfontosabb konferenciáján" más nem történt Keanu Reeves színre lépése és a release date ismertetése mellett, nem tudtuk meg a másik 2021 előtt megjelenő játékukat, ami marketing szempontból teljesen érthető az áprilisi CP rajt miatt, de akkor is meh, kár volt dobálózni a nagy szavakkal. Na mindegy, várjuk az augusztusi újabb gameplay demót.

Leghangulatosabb trailer: Elden Ring, ami remélhetőleg nem annyira egy fegyveres pure skill game lesz, mint a Sekiro.
Legjapánagymenésebb trailer: Ghostwire
Legszebb trailer/game: Microsoft Flight Simulator, ami nagyon betalált
Legpoénabb gameplay: Watchdogs 3

Legjobb hír a taktikai/RPG zsáner szerelmeseinek: Baldur’s Gate III (fuckyeah), Desperados III (Mimimi for prez), Griftlands. A Griftlands 12,5 eurós (WTF) nyitóára is pozitívum :D. Ugyanitt dislike az ismét elhalasztott Wasteland 3-ra és a fűben lapító Gears Tactics-ra.

Az E3 nyertesei a platformerek kedvelői, kár, hogy én túl béna vagyok az ügyességi platformerek döntő többségéhez, maradnak a youtuberek. Az új Ori lélegzetelállítóan néz ki a háttérből előlépő szörnyekkel, az Oddworld: Soulstorm és a Trine 4 is gyönyörű lett, az új Hollow Knight gameplay is rendben volt, a pixeles vonalon a spanyol Blasphemus csak szimplán nagyon beteg és nagyon fun :). Az egész expó nyertese is innen jön, ez nekem a Carrion gameplay volt. Ugribugri, karddal csapkodás? Ugyan már, CSÁPOK :D. Az ötlet és a kivitelezés is csillagos ötös.
#5
#4: +1

Meglepetés-legjobb játék: Jedi Fallen Order. Semmi kiemelkedő, semmi forradalmi, de nagyon régen várok már egy új, és jó laserkardozós hátulnézetes sw single player játékra. Nekem nagyon hiánypótló. Ezért, és a látott gameplay alapján nálam sztem preorder.

Csalódás: Ghost Recon Breakpoint. Minél több gameplayt látok a játékból annál kevésbé tetszik, pedig az első rész nagyon bejön. De itt úgy érzem nekem már túl sok a Division-ből átvett elem, és az rpg-s jelleg.

Cyberpunk 2077: kezd egyre jobban érdekelni, de én csak és kizárólag gampeplay (lehetőleg vágatlan) alapján tudom eldönteni, hogy kell-e nekem vagy sem. Másfajta „hype” nincs rám túl nagy hatással. Szóval egyelőre maradok annál, hogy bízom benne, remélem, hogy megfog majd engem is a játék, és bejön. De jó lett volna gameplayt látni megint. A tavalyi jó volt, az nagyon tetszett.

Amit hiányoltam: Rockstar. Nem is voltak kint, vagy csak lemaradtam róla? Egy RDR2 pc bejelentésnek nagyon örültem volna.
#4
#3: A bejelentett címek közül idén csak a Fallen Order kerül be szerintem csak a fa alá.
#3
Meglepetés: Star Wars - Fallen Order...nehezen tudtam elhinni, hogy az EA tényleg letesz az asztalra egy single player only Star Wars játékot, szóval mindenképp meglepetés volt, amikor megpillantottam a gameplayt.

Csalódás: A konferenciák többsége, még az MS is, plusz ez is a Star Wars - Fallen Order...nem tudom miért, valahogy nem dobtam egy hátast a dologtól. Nekem kicsit fura a harcrendszer valahogy súlytalan az egész, nem érzem úgy, hogy "na most aztán odacsapok" mint pl. egy GoW-nál.

Legjobb játék: Hát...ezt azért jó nehéz választani, megmondom őszintén talán ez az első olyan E3, aminek a végén úgy igazán nem várok semmit. Persze, érdekel a Cyberpunk és a Fallen Order...de valahogy nem érzem úgy magam, mint anno egy Horizon Zero Dawn, vagy GoW bemutatója után, hogy uuuuuuu na ez nekem most azonnal kell. Két játék fogott meg igazán....amit várok, az egyik a 12 Minutes és a másik a Spiritfarer, mindkettő érdekes koncepció, az Ori meg alapból fasza lesz.

Összesseégében ez volt talán a legpocsékabb E3 konferencia, amit valaha láttam.
#2
Meglepiként a Blair Witch játék bejelentése, csalódás talán a rohadt béna Bosszúálló játék, vagy a pletykált Fable folytatás elmaradása, a legjobb játék pedig.... hát nálam semmi. Cyberpunk még kérdéses (a tavalyi demo inkább kicsit eltántorított, kiderült hogy taszit a cyberpunk stílus) a Respawn féle SW játék nekem nem nagyon jött be, az újabb From agymenés trailere pedig kb semmit nem váltott ki belőlem
#1
Meglepetés: Microsoft konferencia... A tavalyi tekintetében és parfümös poén után itt röhögtem, hogy mekkora blama lesz és majdnem leesett az állam! Hajrá gyerekek és így tovább, a redmondi szörnyeteg feléledt sírjából! :)

Legjobb játék: Ubisoft - Watch Dogs - ez valami eszméletlen jó és ha tényleg hozzák amit ígértek akkor az év játéka ( nálam ! ).

Csalódás : Cyberpunk 2077 ... Profi, tuti siker lesz, de az első trailer hangulata és világa már a múlté, még csak nem is emlékeztet. Ez a neonba öltött neopunk GTA feeling olyan távol áll tőlem, hogy azt ki sem tudom fejezni. Nyilván én vagyok hülye, hogy valami Witcherbe öltött Mass Effect-re számítottam. :)

Értetlenség: A Devolver idei showja nekem nem jött át, szerintem az előzőek sokkal jobban adták és a felhozatal is.. te jó ég... középszerűség diadala!