Star Wars Jedi: Fallen Order teszt

Ez az a történetközpontú Star Wars-játék, amit kerestünk. Pedig a Star Wars Jedi: Fallen Order nem találja fel újra a kereket, csak magabiztosan, saját képére formálja az ipar legjobbjaitól kölcsönvett elemeket, amelyek aztán olajozottan működnek.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#76
kb. 6-7 óra játéknál tartok, mert kijött a Game Pass-ban. Hát, elég vegyesek az érzések ennyi idő után. A kritikával egyetértek, a pontozással nem. Nálam ez eddig kb. 6 pont.

A holotérkép kriminálisan szar, azzal kéne büntetni a fejlesztőket, hogy innentől kezdve a beépitett GPS-ük legyen olyan.

A pályaszerkeztés leginkább engem az ősrégi Star Wars: Dark Forces-re emlékeztetett és nem lett tőle jobb kedvem.

Nincs benne fast travel, ami a golyós pályán kiverte a biztositékot, amikor én is kb. az elöttem hozzászólóhoz hasonlóan kb. 30x próbáltam átlendülni egyik kötélről a másikra, és zuhantam le.
Akkor csak visszamenni volt kedvem a hajóhoz és elmenni egy másik bolygóra inkább. De aztán rájöttem, hogy a történet szerves része visszajutni a hajóra, nem csak visszafelé haladni a már befejezett pályákon.

A karakter az elején antipátikus volt, de igy, 6 óra után kezdek vele megbarátkozni. A feka lány a hajón a gülü szemeivel félelmetes látvány, semmi a sok nyavajgásával fölösleges időhúzás szerintem.

Kihagyható darab annak, aki nem egy elveteműlt SW rajongó, mert a frusztráló részek miatt még a legkönyebb beállitás mellett is majd monitor rombolás lesz a vége.

6 pont, ha esetleg befejezem, akkor visszajövök felülértékelni.
#75
#73: Ezt honnan vetted?Yavin előtt kb. ezer évvel Darth Bane(egy Sith) írtotta ki a többit,hogy csak 2 legyen.
"Ez a kettő szabálya.Egy időben csakis két igazi Sith létezhet: egy Mester, és egy Tanítvány. Egy, aki birtokolja a hatalmat, és egy, aki sóvárog utána. "
Így gondolkozott a többi Sithről:
"Az egyenlőség a természet rendjének eltorzítása, vagy ha úgy tetszik, megcsúfolása. A gyengékhez láncolja az erőseket. A gyengék nehezékként működnek, és a középszerűségbe húzzák a kivételes képességűeket. Megakadályozzák, hogy a nagyságra született és azt meg is érdemlő egyének valóban naggyá váljanak. A tehetségesek szenvednek, ha nem tudnak kiemelkedni a tehetségtelenek tömegéből, ha kénytelenek velük egy szinten maradni."
#74
#28: Az ideg szétvág, nem bírja megfogni a rohadt indát,átesik rajta, már 30x meghaltam
#73
Törölt felhasználó
#54: SW története szerint, nem épp a sithek a rossz arcok.Baromi sokan voltak , csak kiirtották őket.Hogy utána elgurult a gyógyszer, érthető :D. Jó lenne ha lassan, filmeket játékokat stb... áthelyeznék az Old Republicba.Érdekesebb lenne.
#72
No... Épp végeztem a játékkal... 21-22 óra körül állt meg a mutató, közben fel is fedezgettem itt-ott, de azért nem mentem nagyon rá arra, hogy minden eldugott lófaszt megtaláljak.

Végig nagyon tetszett, bár a közepe fele talán kicsit ellaposodott, de az utolsó 2-3 óra az valami zseniális szerintem. Tina Ivlevbe pedig kis híján bele is szerettem. :) Hú... Nagyon jól esett. A játék eleje és vége számomra egyértelműen kilóg a sorból. Fantasztikus. De leglaposabb pillanataiban is bőven egy nagyon élvezetes és minőségi szórakozás. Nagyon kellemes meglepetés volt. Én gondoltam, hogy jó lesz (legalábbis, hogy én szeretni fogom), de azért ennyi baszó pillanatra nem számítottam. De különösen a vége... Hú de jó volt... :)
#71
delphijos! 68#
Èn pl nem azèrt nèzek több esetben youtuber gameplay-t hogy hogyan jàtszik, hanem azèrt, mik a reakciòi a jàtèkkal kapcsolatban. Akik nem csak jàtszanak nèmàn, hanem nem egy esetben elemeznek is.
#70
Törölt felhasználó
#67: Milyen egyszerü is annak aki belelát a másik fejébe és igy meg tudja mondani, hogy bizony képtelenség.
Pedig nem az. Én velem is számos alkalommal előfordult.
Mikor például régebben a Skyrim-et nézegettem, mások játékát nézve eltudtam képzelni az adott szituációt, helyszint, bele tudtam élni magamat.

Mert a játék alapja az, hogy másokat látni játszani is élvezetes.
Régebben mikor suli után összejöttünk, én ugyanúgy élveztem azt, amikor a haverjaim haladtak végig azokon a pályákon.
Sok péntek délután, a rettentő suli után, felüdülés volt összejönni egy kicsit.

Nos, mivel ma már erre ritkább az esély, sokszor nézek egy két youtubert még most is, mert szeretem a kommentelést, azt, hogy élőben megy.
Én személy szerint át tudom élni, mikor persze magad játszol, az a teljes élmény, ez tagadhatatlan.
#69
Maximum annyi gameplye-t nézek hogy tetszik-e vagy sem vagy ha nagyon elakadnék akkor hogyan jutok tovább (de nem érdekel ahogy más játszik)
#68
#62: Nekem azért hasznos pár percben megnézni hogy a JÁTÉK milyen, mert cutscene előzetesből aztán tényleg semmi nem derül ki. De ha a játék stream-elésre gondolsz, azt én sem értem hogy miért ilyen népszerű, engem baromira nem érdekel hogy más hogy játszik...
#66
SLi
#63: "nem azt mondtam, hogy visszaadja azt az élményt, mint amikor játszom is vele, de
bele tekergetve arra tökéletesen jó, hogy megtudjam milyen a játék"

ez elég kemény ellentmondás egy mondaton belül

" El tudom képzelni milyen lehet vele játszani
oké lol ehhez még videók se kellenek ennyi erővel a borító alapján is el lehetne dönteni milyen a játék
#65
#64: "bocs de unalmas"

akkor fogadd meg a saját tanácsod: "Nem tetszik átugrod" :D

Amúgy meg te is unalmas vagy nekem, és megint jössz a szokásos "nettó faszság" szövegeddel. Szóval átugorlak :D Na csá.
#63
#62: A gameplay videók számomra pont azért fontosak, mert még mielőtt megvenném, hogy én játszhassak vele, demo és virágbolti verzió próba híján én ezekből tudom meg milyen a játék, és ez alapján tudom eldönteni, hogy mennyire nekem való, és megéri-e kifizetni érte a pénzt. Nyilván nem elspoilerezem, és nem egy huzamba végignézem, és nem azt mondtam, hogy visszaadja azt az élményt, mint amikor játszom is vele, de bele tekergetve arra tökéletesen jó, hogy megtudjam milyen a játék. El tudom képzelni milyen lehet vele játszani, és nagyon sok mindent le lehet belőle szűrni. De talán ez valami speciális, különleges képesség, amivel csak én rendelkezem, és rajtam kívül senki nincs, aki gameplay videók alapján el tudja dönteni kell-e neki egy játék vagy sem :D
#62
#61: Amúgy szerintem a gameplay videó az a kategória, hogy minek? Szerintem csak elrontja az emberek szórakozását. Abszolút nem adja vissza azt, amikor te játszol bár szerinted vissza adja én kételkedem benne, de nálad így van. Én kifejezetten feleslegesnek tartom a létjogosultságát is, mint műfaj a neten. Kit érdekel, hogy más játszik egy játékkal, mikor te is játszhatsz vele? Lehet én látom így más meg máshogy és mivel elég jó nézettségeket kovácsolnak belőle, akik erre szakosodtak mégis sok embert érdekel ezekszerint. Most egy egyszerű példa így is suták a mai gyerekek hozzájuk igazítják a puzzle-k szintjét is általában egy egy játékban nehogy belebutuljanak még abba is ... erre mit csinálnak? Hát persze, hogy azonnal megkeresi jutun a videót, ami megmutatja neki, hogy kell megcsinálni. (most mindig az jut eszembe, hogy régen ilyenre nem volt lehetőség, ha játszottál, hogy mást nézegessél, mindent magadnak kellett megoldani, ha tovább akartál jutni egy játékban talán az Omega Stone az egyik olyan kalandjáték, aminek a mai napig nincs fenn jutun a végső puzzle megoldása , mert olyan brutális én azt is megcsináltam anno...) Na mindegy kicsit eltértem a témától így a gameplay videók kapcsán.
#61
#60: Esetemben ez nem igaz. Mert most gondolom arra gondolsz, hogy a walkthrough videót nézni nem ugyan az mint játszani vele. Nos, ezzel sokan vannak így. Nyilván sokan jártak már úgy több játékkal is akár, hogy teljesen más volt amikor játszott valamivel, mint amikor csak gameplay videót nézett róla. Én azonban nem ilyen vagyok. Én nagyon is jól el tudom dönteni, el tudom dönteni vágatlan gameplay alapján is, hogy milyen lehet az adott játékkal játszani. Teljesen el tudom képzelni, és bele tudom magam élni gameplay vid alapján is, hogy milyen lehet vele játszani. És eddig még nem tévedtem egyszer sem. Mindig kiderült, amikor megvettem egy játékot, hogy tényleg olyan vele játszani, mint amilyennek azt elképzeltem a videók alapján. És ez akkor is így volt, amikor kétségeim támadtak, nem tetszett valami a videók alapján. Az akkor sem tetszett, amikor végül játszottam is vele. Szóval én a látottak alapján nagyon is jól el tudom dönteni, hogy nekem mennyire jó, vagy nem egy játék.
#59
#54: A különbség az, hogy ez nem film, hanem játék, és nekem nem azok az igényeim a játékkal kapcsolatban, hogy olyan legyen mint a film. (hogy csak annyi akció legyen benne mint egy filmben.) De persze kinek mi. Nekem eddig csalódás.

Anno a Jedi Academy-t nagyon szerettem, emlékeim szerint abban sokkal több kard-kard harc volt. De talán az alapjátékban ha kevesebb is volt, az biztos, hogy sok olyan total conversion single moddal játszottam ami kifejezetten akcióorgia volt. Na ez azokhoz képest a látottak alapján nudli.
#58
#56: Jó játék,de a jedi knightjátékokban több volt a lehetőség (nem csak fénykardot használhattál és abból is több fajtát)a Jedi Academy-hez képest alig lehet alakítani a karaktereken (nem te tervezed meg a karakter külsejét+annyi féle skill sincs)+néhány effect már akkor szebb volt (2003!!!) mai napig nem láttam olyan szép fénykardot játékban,ahogy a vízcseppek szikráztak rajta