Az elmúlt évtized legnagyobb hatású játékai

Tíz év hosszú idő a videojátékok történelmében. Sok jó és kevésbé jó játékkal volt dolgunk ezalatt, de volt köztük néhány, amelyek igazán mély nyomot hagytak maguk után. Megpróbáltuk összeszedni őket egy tízes listában.
  • Írta: szlav

Kommentek

#87
Hol van minden idők legnyereségesebb játéka?
Vagy az nem számít semmit?
#86
#84: Wikipedia:

Az egyik leggyakrabban használt nézőpont szerint az évtizedeket az évek tízes csoportjával említjük: az 1910-től 1919-ig tartó tíz évet például tízes évekként, esetleg az évszázadra is utalva: 1910-es évekként emlegetjük.

Egy másik, ritkábban használt, nézőpont szerint az évtizedet felölelő időtartam például az 1911-1920 tartományt jelenti, mivel a Julián- és Gergely naptárban nincs nulladik év.

Ezt is megtudtuk ma, mindenki normális. De a cikk értelmezhető a fentiek értelmében és a tartalmába bele veszi 2010-et is, szóval megáll a lábán.
#85
#84: Szerintem ezt a témát engedjük el... Ezek különféle nézőpontok. És a maga módján mindenkinek igaza van.
#84
Értem én, hogy nincs téma de az előző évtized 2001 és 2010 között volt....
#83
Hab
#82: Elmehetnél valami kurzusra, ahol megtanítanak vitatkozni mert ez neked nagyon nem megy :D
#81
#73: Jaj ember ne magadból indulj ki, mióta "beköltöztél" az oldalra játszani nincs időd.
Nettó hülyeség ez a "megérzés meg tipp" mikor percre pontosan meg lehet nézni a játékidőt.
#80
#76: Nyugi. Phil bácsi szeret téged.
#79
Hab
#73: Nekem is több mint 2000 órám van benne, sok dlc nagyságú mod van, teljes harc és perk overhaul, rengeteg karakterem volt 8 év alatt. Modokkal soha sem unom meg.
#77
Minecraft, akkor kösz szépen. Én nem a cseh2-t néztem. Év első nagy vicce.
#76
Ps összesítésben 1400 óra van nekem és 108 nap, pedig szent isten, hogy hónapokig volt hogy be se kapcsoltam és minden más többet ment mint a ps4
#72
#71: Egyébként én tényleg csak a modolás miatt játszottam a Skyrim-mel. Jól meglöktem mindennel, ami van. Amúgy a játék nem érdekelt igazán, de olyan modolt grafikákat láttam a neten, hogy komolyan beteg jól nézett ki. Ezt a dolgot akartam kipróbálni, hogy jól fut-e nálam. Ígyhát telibevertem az egészet mindennel, ami van és tényleg jól nézett ki és jól is futott. Ennek örömére meg elkezdtem vele játszani.

És ugye most jönne a romantikus történet, hogy egymilliárd órát játszottam vele és fuckyeah. De nem. Pedig én tényleg megpróbáltam, kb 25-35 órát tettem bele? Megvoltak a maga pillanatai, nem véletlenül toltam bele ennyit és azt mondom, hogy végül is megértem, ha erre kajak sokan rá vannak feszülve. De szerintem ez a Bethesda írás szar. A Falloutban és a TES-ben is. Az írásnak a csontváza ez, vagy nem tudom.

Ráadásul úgy érzem ezekkel, hogy 40-50 óra után már mindent láttunk benne és totál nem érdemes végigvinni. De akinek bejön a divatos névvel élve gameplay loop, annak úgy látszik megy 2000 óra is simán. Mármint részenként. Én nem hibáztatom őket, csak azt szoktam mondani, hogy azért figyeljenek oda, hogy emellett le ne maradjanak jó játékokról.
#71
#70: Én azért ekézem mert anno megvettem, reméltem végre valami ertelmes része is lesz a TESnek erre Oblivion pepitában. A vége meg annyira semmilyen rossz szájízt hagyott és kb egy npcre nem emlékeztem annyira jellegtelen volt minden a harc meg hagyjuk is.
Egyszer újra is kellett kezdjem game breaking bug miatt amiben fökuldetesben egy npc nem nyitotta ki az ajtót és megoldás se volt rá más.
Örülök hogy van akinek tetszik, én nem találtam benne pozitívumot a zenén meg a tájakon kívül semmit.
#70
#64: Mivel beletoltam kb. 2000 + órát hidd el láttam pár cifra dolgot.
Ezek ellenére is az egyik favorit játékom marad még élek, jóval többet ad minthogy pár bug vagy mások pityergésre miatt túlzásokba esve ekézzem a játékot.

Az utolsó mondatod nettó butaság, mivel az kb 20millás eladás kb.80%-ka konzolos eladás javarészt ()PS3 és Xbox360) ott meg nincs semmilyen mod-olás.

A mérleg elvén osztályozom a játékokat míg több a pozitívum mint a negatívum addig rossz nem lehet, hibátlan játék mint tudjuk nem létezik csak a gamer kompromisszum készség ami mint be is igazolódott már több esetben, hogy az idő előrehaladtával kiveszik sok emberből.

Nem tudom megítélni mennyien lehetnek ezen az oldalon akik igazi játékos beállítottságúak de vannak az biztos mivel mindig csak pár ember pityereg egy-egy játék tekintetében.

A Sony a 2019-es évre is összerakott megint egy személyes statisztikát ki mennyit játszott a személyes statom: 2774óra játék idő 186 nap és a 18.leghosszabb játékmenet az enyém nem erre hajtottam de így alakult.

A duma meg a sírás helyett mindenkinek jó játékot kívánok erre a 2020 évre is!
#69
#68: Te most trollkodsz ugye?
#68
Nem játszottam itt mindennel, és ezekből néhányat csak Yt-n láttam teljes végigjátszás videóban.Kicsit ilyen maradi vagyok, nekem zömében még mindig a régi játékok vannak a top tízben, vagyis amihez hozzáfértem, sokszor csak demó változatban. Például: Lotus 3, Comanche Gold, Network Q RAC Rally, NFS2SE, Rune, Golden Axe (unokatesómmal kettesben) és stb.

Nálam az elmúlt évtizedből a Witcher 3 az első és a Skyrim a második, amiben tipikusan teljesen elmerültem,ezt abból tudom, hogy teljesen normális döntéseket hozok, mint a való világban és nem hajszolom a top cuccokat hanem a nekem tetsző/vélten korhű/pofás cuccokban harcolok végig pl. Witcher 3 bordó, sárga cérnával foltozott sima gambeson, Skyrim sima tünde páncél. Nagyon emlékezetes volt az ME1-3, de végét elsőre nem is fogtam fel... Vissza kellett töltenem a mentéseimet és videókat néztem, hogy wtf... ...ennek akkor tényleg vége?!