Gears Tactics teszt

A bejelentésekor két kardinális kérdés merült fel a Gears Tactics kapcsán: vajon sikerül-e átmozgatni a széria esszenciáját egy másik műfajba? Vajon több-e, mint egy XCOM-klón? A válasz szerencsére két határozott igen!

Kommentek

#15
#14: Én még nem vettem meg, pedig imádom magát a Gears Of Wart, de egy próbát teszek vele azért, a Steamen ugye van refund amennyiben nem jönne be.Stratégiai köntösben van, ezért is tartok tőle, igazán nem az én világom. Mondjuk kíváncsi vagyok, nálam is hogy muzsikál majd 4K - n egy 2080 Ti társaságában.
#14
#13: Na, azt kell mondjam, a Quadro M4000-en 4k High-ban ( Az AA-t vettem vissza performance mode-ra ) átlagosan 47 fps-t mért a benchmark. De 30 alá sose ment. Ez több mint jó.
#13
Nekem most jön lefele. Remélem a nem gémer VGA ( Quadro ) bírni fogja :)
#12
#11: Valahogy megkéne álljam, hogy ne próbáljam ki a melós, öregedő "gémer laptopon". Ha menne, az nagy baj lenne... :)
#11
Tegnap rálestem egy nagyon minimálisat erre a Gears Tactics játékra. Az sem biztos, hogy a tutorial-on túlmentem, ott hagytam abba, hogy már 4-en vagyunk. Ezek alapján még nem érdemes játékmenetről beszélni. Viszont jó dolog, hogy van a cuccban egy benchmark. Ennek segítségével hamar kiderül, hogy érdemes lehet többeknek is bátran rápróbálni a legultrább grafikára. Ahhoz képest milyen jól tud kinézni a játék, főleg az átvezető videókban a karakterek, nincs olyan botrányosan nagy gépigénye. Az én gépem momentán sehol sem komoly, de nem tudtam sehogy bevinni a benchmarkot 60 FPS alá, szóval maradt rottyon. Viszont kinézem belőle hogy jóval-jóval gyengébb gépeken is elfuthat simán. Na meg ez a fajta játék maga a szilárd tökéletesség 30 FPS-el is. Nekem amúgy is van ez az előfizetés, nem bántam meg, hogy rányomtam. Egyébként nem csak egérentyűzettel lehet jól menni, a kontroller is teljesen meg van jóra okozva.

Még játszani fogok vele, de nekem szimpatikus most a cucc.
#10
Az a helyzet a review bombing-al, hogy több dolog miatt történhet ilyen és valamikor teljesen igazságtalan, valamikor pedig úgy éreztem, hogy igazságos volt. Ezért én nem tudom azt mondani, hogy vérlázító hülyeség minden bombing, de azt sem, hogy jó dolog. Minden esetre a review bombing maga az egy észrevehető rejtett utalás a kiadó felé valamire és csak fizetős vásárlók tudják csinálni. Olyan meg nem igazán van, hogy valaki megvesz egy játékot, totál bejön neki, élvezi, utána meg rárakja a negatívot, mert miért ne.
#9
#8: Félreértettél. Semmiképp nem vagyok a review bombing nak nagy híve, bár még mindig indokoltabbnak tartom egy MS játék MS-hoz fűződő szolgáltatásának hibája miatt review bombingolni mondjuk ezt a játékot, mint a korábbi Metro játékokat is leértékelni például a picsába, mert valakinek nem tetszik, hogy egy olyan platformon jelenik meg annak folytatása, ami neki személy szerint nem tetszik. Azért vannak árnyalatok a témában. De alapvetően egyetértek azzal, hogy pl. üzleti lépések vagy egyéni platform preferenciák miatt egy játékot leértékelni, egy alapvetően suttyó és primitív lépés.

Másrészt pedig nem véletlenül szólt neki a kérdés (ezt nem azért mondom, mert ne "ugathatnál bele", persze, mondd el a véleményed nyugodtan).
#8
#7: Bocs, hogy beleugatok, de ha te fizetsz egy szolgáltatásért, amin keresztül különféle tartalmak érhetőek el, és ez a szolgáltatás valami hiba miatt nem működik, az nem a tartalom minőségét fogja kérdőre vonni, hanem a szolgáltatásét. Szerintem ez minden értelmes, gondolkodni tudó ember fejében nyilvánvalóvá válik. Ergo nem a játékot kezdem el óvodás módjára szidni, hanem jelzem a Microsoft felé a problémámat, korrekt hangnemben. Aki szeretne normális jellemzéseket, véleményeket, kritikákat olvasni az adott játékról, az baromira kiakadhat, ha ilyen óvodás sikítozásokba botlik, hogy rohadjon meg mindenki, a játék is, a fejlesztők is, meg persze mindenki... csak mert neki nem megy a Live.

A Metro Exodus sem tehet arról, hogy a kiadója engedélyezte az ideiglenes Epic exkluzívvá tételét. Mert ilyenkor nem a játék a rossz, hanem az üzleti ideológia, ami mögötte van. De persze ez is meglátás kérdése. Van, akit nem érdekel, hogy hol veszi meg, és hogy az Epic mennyire gusztustalan és pofátlan módon nyomul, mást meg zavar és emiatt ignorálja a vásárlást. Szóval, ha valaki 0 pontot szór a játékra, akkor azzal azt sugallja, hogy a játék a rossz és nem az üzleti szemléletmód.
#7
#4: Sok patkány... Fizettek érte, nem megy és még a pofájuk is jár.

Jut eszmbe, biztos elíélted a Metro:Exodus review bombingolását amit azért kapott mert Epic ex lett. Ugye?
#6
#4: Egyetértek, román kolléga:P
#5
Miyen nehez ha 100-szor se kell visszatolteni az allast egy bossnal akkor faceroll casual jatek...
#4
japók vagy kínaiak(nekem egyre megy) faszán review bombingolják steamen negatívba mert nekik valami baj van a live-al... Ilyenkor nyilván a játék a hibás a retardáltak...
#3
#2: Javítottuk az FB posztot, köszi! :)
#2
Lépet? Ott valami elírtál szerintem :)
#1
Kíváncsi leszek. Ma ha hazaérek, behúzom és teszek vele egy próbát Game Pass-nek hála.