Final Fantasy VII Remake teszt

A Resident Evil 2-remake megmutatta, hogyan lehet régi játékokat úgy feldolgozni, hogy azzal a rajongók és az új játékosok is elégedettek legyenek. A Square Enix valami hasonlóval próbálkozott meg a Final Fantasy VII kapcsán.

Kommentek

#27
#25: 2015-ben jelentették be.
#26
#25: Asszem PS3 bejelentésekor a promó videók között már ott volt E3-on, mint készülő konzol exkluzív.
#25
#24: Ez a remake is ha nem több évig. Mikor is jelentették be?
#24
#21: Azért azt ne feledjük hogy a Persona 5 vagy 6 évig készült. Elképesztő játék amúgy.
#23
#22: Miben volt jobb az FF7? Hogy harmat léptél random harc ami adta a játékidő 90%át?
Meg a korai 3D csodái?
#22
#8: A Ct..A FFVII-et....Pláne 12-es komm...Kár hogy ezt nem hétvégén láttam feldobta volna..:DDDDDD
#21
#20: Persona 5R 50 óránál járok, kb a játék harmada talán. Nem volt még egy perc uresjárat.
De ezt fel kellett darabolni, vicc.
#20
Tegnap ejjel vegeztem vele, 43,5 jatekora, pedig sok mellekkuldetes vegul kimaradt. Jo szivvel tudom ajanlani azoknak, akik erdeklodnek iranta, nagyon reg ota nem kotott le jatek ennyire. A grafikat meg lehet szidni, mert par textura elnagyolt (bar ugy latom, mindig minden megkapja a magaet, kenyszeresen keresik sokan a hibakat), de az osszkep es a karakterek elkepeszto latvanyt nyujtanak.
#19
Mièrt nem tudnak örülni az emberek, hogy a Square Enix szèpen leszállítja nekik a nosztalgiaadagjukat S lehet örülni neki, hogy újraèlheti ugyanazt mint 23 ève vagy tudatosulhat benne hogy règen minden jobb volt, szèp okos fogyasztókènt befogva a pofájukat? Nem is èrtem.
#18
#16: Nem, mert a játékmenet is jobb volt.
#17
#15: Thx..Vincent!
#16
#8: Látszik hogy gyermek vagy még..;)
Chrono Cross Vagrant story max..
No de az általad említett..
Nem minden a graf..
#15
Najó ez egy jó nagy baromság hogy ez a FF7 remake nem ff7. Pont hogy minden olyan dolgot ami anó jó volt benne hagytak és hűek voltak a régi alap játékhoz. Aki ilyet mond az nem is játszhatott ezek szerint vele. Meg a tezstek önmagukért beszélnek. Angry joe jó kritikákat szokott mondani. Maximilian dood az egyik legnagyobb Finalf antasy vii fan és imádta. Az új dolgok szintén remekül sültek el benne. A eszméletlen jó karakterek mellett is sikerült egy újabb hatalmas nagy karaktert felvonultatniuk a többi mellé Roche személyében. Ne beszéljünk már hülyeségeket könyörgöm...
#14
Hab
#13: Hát én nem mondanám szebbnek. FF7-ben próbálkoztak a poligonokkal már, és igen a karakterek nem túl szépek mai szemmel a világ felfedezése közben, de a megrajzolt hátterek jobban néznek ki szerintem, mint a Chrono Triggerben.
#13
#12: Nem lett, de leszámolt a random harccal, jobb harcrendszere volt , jobb története és karakterei, szebb grafikája.
Mai szemmel is szép, PS1es FF7 meg röhejes.
#12
Hab
#8: De a Chrono Trigger nem lett ekkora siker, Európában szerintem elég kevesen játszottak vele.

#9: "Akik ott voltak az elsőnél azt mondják..." - Ezek szerint te nem voltál ott? Ha nem, akkor minek hányod ide ezt a kommentet? Én meg pont azt olvasom, hogy azoknak is tetszik akik játszottak a régivel. Amennyire én tudom csak 1 bizonyos elem változott a sztoriban lényegében, plusz egy kis időhúzás hogy hosszabb legyen a rész. Mi az hogy a grafika teljesen megszűnik benne menet közben? Fekete lesz a képernyő? :D Kicsit olyan, mintha kényszert éreznél fröcsögni. :D
Ha ez a saját véleményed és játszottál mindkét verzióval, akkor bocsánat.

Nekem ez volt az egyetlen FF rész ami igazán tetszett és az első játék amivel több, mint 40 órát játszottam. Nincs PS-em, videók alapján jónak tűnik. Remélem hamar kijön PC-re és kipróbálhatom én is.
#11
meg hiányoltam egy advent childrenes motorról hátraszaltót egy másik motorra
#10
ami irritál, azok főleg a mellékküldik..tipikus "modern game development" (irónia hangsúly), és kötelező megcsinálni őket. és remélem hogy a final fantasy 7 remake Midgar II-ben majd tényleg fel lehet fedezni Midgart, utána jöhet a final fantasy remake episode 2 :'D meg a final fantasy 7 Date with Aeris
#9
#6: Akik ott voltak az elsőnél azt mondják, hogy ez a játék olyan szinten semmiben sem FF7, hogy az is gáz, hogy ez a címe. De nem a harcrendszer, meg játékmenet miatt, hanem az, hogy a karakterek ugyan azok, de a sztori full teljesen más. Nem úgy más, mint pl a rezident gonosz 3-ban, hanem *teljesen* más. Illetve a grafika is teljesen megszűnik benne menet közben. És azért nagyon úgy néz ki, hogy ez nem egy 9 pontos játék. Nagyon sok, a műfajt nálam sokkal jobban ismerő játékos is megmondhatja. De tényleg, hogy miért pont FF7 a címe ennek a játéknak?

Tényleg, az ipar ezekkel a relófaszokkal szórakoztat minket, mert kitalálták, hogy a 30-40 közötti gamer elég jól fizetőképes a 16 éves srácokhoz képest és lapátolni tudja a lóvét a nosztalgiavonat kazánjába. Aztán meg sorra átalakítják a játékukat egy teljesen másra, ami "mindenkinek" megfelel. Így lehet megoldani, hogy az időseknek se legyen jó, meg a fiatalok is csak nézzenek utána, hogy ez lett volna a legendás FF7? Hát nem, mert az FF7 nem csak nem ilyen volt, hanem másról is szólt.
#8
#7: 97ben is körbehugyozta a Chrono trigger mindenben a műfajban.