The Last of Us: Part II teszt

Hét év után megérkezett a The Last of Us folytatása, mi pedig azon szerencsések közé tartozunk, akik már a megjelenés előtt átélhették Ellie megrázóan kegyetlen történetét. Spoilermentes tesztünkben mesélünk az élményeinkről.
  • Írta: szlav

Kommentek

#727
Én most viszem még a játékot 1994 óta az első PSX megjelenése óta játszom de ez amit a Noughty Dog művel a kódokkal a PS4 Hardverével elképesztő !!!
Ez a játék a Playstation történelmének mindenképp legjobbja zavarba ejtő részletességgel van kidolgozva minden benne... PS4 Pron játszom Csak emiatt a játék miatt vettem egy komolyabb tévét is azt kell mondjam megérte.....

Ilyen erdő amit itt láttam meg növényzet ezek a programozók fanatikus részletességgel az utólsó falevelet is kidolgozták.
A lombokon átszűrődő napfény a HDR nek köszönhetően dob egy lapáttal a hangulatra vagy az épp fára felszaladó mókus :) Bizonyos helyszínekre érve nem tudsz tovább menni mert csak ámulsz meg bámulsz meg szentséges atyaúristenezel és ránézel a 8 éves gépedre és azt kérdezed : Ez hogyan lehetséges ? Nem lenne szabad így kinéznie ez még PS5 ön is dícséretes munkának számítana nem ,hogy egy 8 éves hardveren szóval elképesztő amit eddig láttam. Amit Spoiler mentesen még mondani tudok Ellie és Joel karakterén kívül a "többiek ,, nekem olyan semmit mondóak lettek ....Teljesen átlagos figurák így számomra mindegy volt élnek ,vagy halnak nem sikerült megkedvelni őket ... A leszbi vonal engem nem zavar de talán különlegessé teszi Ellie karakterét és nem tolakodó... Aki még nem játszott vele pótolja mert a Playstation történelem egyik legjobb kalandjáról marad le. A Naughty Dog megugorhatatlan lécet állított fel a játékiparnak amit talán csak saját maguk tudnak majd megurani de az sem mostanában lesz....
#726
725 #
Én a játék egyharmadánál járok, szándékosan csigalassúsággal haladok előre, próbálok minden zugot felfedezni. 15-órám van eddig benne, számításom szerint 45-óra alatt fogok végezni vele.
A leszbi szál végig jelen van a jàtékban megjegyzések terén is, de ezzel nem foglalkozom, a játék maga kíváló. Igaz a nem egyszer leveleken olvasható ilyen-olyan nácizás már jobban idegesít, átlátszó a liberális propagandaszöveg. Tegnap az egyik irományon pl egy 13-éves meleg (!) srác haláláról tett említést egy lakos, mellyel a nácikat tette felelőssé...hm. Meg csak természetes, hogy a Zsinagógában volt Seattle-ben a lakossági ételelosztás anno megsegítés szempontjából, hát hol máshol ugye!? Az egyik Zsinagógában talált levélen az egyik rabbi ( nem szó szerint idézem ) ezt írja: ' minden nagy változás után eljő egy jobb világ' . Ja, kiknek.... Ezen mondatok èrtelmezése után bennem a mostani amerikai fejlemények jutottak az eszembe.

Más: nálam nem egy esetben a játékmenet során többször előfordult egy olyan hiba ( bug ) hogy Ellie nem tudott lemászni egy lètrán, hiába álltam szorosan mellé, nem kapaszkodott meg benne, nem indult lefelé. Ha jobban megközelítettem a létrát, akkor lezuhantam, meghaltam. Ugrással is próbálkoztam, annál is zuhanás lett a vége. Aztán 4-5-kísérlet után " vette a lapot " a játék, és az automatikus lemászási mozzanat sikerrel járt. Ez egy rohadt bosszantó hiba, hiszen aki beleéléssel játssza ezt a game-et, az kizökken emiatt a játékmenetből. Más hibával szerencsère nem találkoztam. A képelmosódást hiába vettem le 0-ra a menüben a csúszkán, így is jelentős mértékben látható, főleg a messzibb tárgyak hajlamosabbak a berecézésre, szétesésre. ( ps4 pro ) A játék maga szép, de nem esik le tőle az állam továbbra sem, valamivel jobbra számítottam, igaz full hd nyomom nem 4K-ban. 1080p-n is szebben kellene mutasson szerintem. ( lásd RDR 2 )
Ettől függetlenül élvezem minden percét, a harci jelenetek iszonyatosan profin el lettek készítve, nem túlzás, hogy nincsen ennél jobban kivitelezett, részletezett, minden apróságra ügyelő harcrendszer. A fizika is jelen van ahol lennie kell, ahol jelentősége van. Mondjuk a holttestek sok eset szellemként való megjelenítése kissé kiábrándító ( frissen leölteké ) úgy gázolok át rajtuk, mint ha ott sem lennének, csak nagy ritkán mozdulnak meg kis mértékben. A kamera külső nézete szűk határok között állítható, nekem jobban tetszene ha Ellie teljes teste látható lenne, nem térdtől felfelé. A betekintési látószög is nagyobb volna valamivel. Sok segítséget nem alkalmazom, a segítő HUD-ok nagy részét kikapcsoltam, még a megtalálható tárgyak felvillanó ábráit is inaktiváltam, ahogy a kapuk/szekrények figyelmeztető jeleit is. Ennek ellenére Dina mindig segít vagy jelez mit is kell csinálni ha elakadok netán, ezt viszont gagyi megoldásnak találom, a játék ezáltal kissé hülyének néz. Nem kérem, mégis segít.
#725
Most,hogy sikerült 25-óra játékidő alatt kitolnom azt kell mondjam,hogy ez egy kibaszott jó játék leszbi-sztori ide,vagy oda.
#724
#721: Ps-en játszok.Sajnos nem volt még dolgom nintendóval már jó 20 éve,de a Mario az tényleg jó volt anno.Most az újakkal még nem játszottam.
#723
#722: Köszi.Amúgy igen.Természetesen kijátszottam az első részt.Nagy kedvenc és jófórmán megunhatatlan.
#722
#716: Attól függ... például játszottál az 1 résszel? Mert ha igen akkor gyűlölni fogod a játékot de valahogy mégsem fogod tudni letenni.
Van benne egy fordulópont amikor én konkrétan csak annyit tudtam mondani magamban hogy -nem, ezt nem. Nem és nem. A k.. a.....-at. Majd eldobtam a kontrollert és kitéptem a tápkábelt a gépből.
3nap után indítottam újra és játékfronton olyan élményt kaptam amit soha nem fogok elfelejteni.
Számomra benne van a top5-ben.
De ez emberfüggő.
#721
#716: Közepesen jó,néha kicsit jobb,de néha nem annyira jobb.Switchen leesik a framerate,Ps-en nem tudom milyen,Mario azért jobb.
#720
#719: Inkább mondj el három mi atyánkot, hogy valaha is megfordult a fejedben ilyen bűnös gondolat fiam, hogy egy ilyen fertővel játszál.
#719
#716: Mond le azonnal, annyit se ér!
#718
#716: Nem játszottam vele, de ócska sz*r, unalmas és még az irányítás is pocsék.
#717
#700: Jogos!
#716
Megrendeltem! 10-ropi használtan igaz,de legalább "elvileg"magyar felirattal.1-2 nap aztán hozzáfogok.Esetleg valaki? -Mennyire jó a game?
#715
#714: +100
#713
Jó lenne már,ha valaki maga a játékról is írna véleményt nem csak a szereplők szexuális beállítottságát elemeznék....
#709
Amúgy tényleg mindenben valami "propaganda". Még az olyan egyszerű dolgok is azok, hogy ha megnézel egy amerikai filmet, egy kórházjelenetben mindenki egyágyas, ultramodern kórtermben fekszik, 20 ápoló és 10 orvos sürgölődik körülötte. Ez is ugyanúgy propaganda. Ha ezeket figyeli az ember, kb. mindenhol tetten érhető.