Age of Empires III: Definitive Edition teszt

Megkapta a maga felújított verzióját az Age of Empires III is, melynek létjogosultságában technológiai oldalról ugyan kételkedhetünk, ám a tartalmi újítások miatt azért mégiscsak pozitív lett az összkép.
  • Írta: sirdani

Kommentek

#2
Nem tudm a szerző melyik játékon játszott, de nekem többnyire más tapasztalataim voltak az AOE III DE-vel kapcsolatban.
A grafikai kiértékeléssel egyet tudok érteni, de mással már nem. A játék maga eszméletlen bugos. Különösen a küldiknél megjelenő videóknál. De a játék bármely részében lehet olyan bug amitől hirtelen összeomlik minden. Persze emelett sok más "izgi" bug is el tudja vennni a kedvünket, amik megjelennek a pakliból való választástól az egységek irányításán át szinte bárhol. Ezt emelném ki a jelenlegi legsúlyosabb problémának.
És ha már a küldik. Nem tudok mit csináltak, de küldiket még a legnehezebbnem vélt hard módban is gyerekjáték végigvinni. A historical már érdemben nehéz, de ez sovány vigasz egy hagyományos AOE rajongónak.
Azt, hogy a tesztüzem alatt a multiplayer nem volt elérhető, nem tudom értelmezni. Én használtam a tesztüzem alatt és egyedül a multiplayer volt benne elérhető.
A végszóval is kénytelen vagyok vitába szállni. A legkevésbé sem hozza a hagyományos "age of" feelinget, valamint épp a játékmenet hibái miatt pont nem a rajongók fogják élvezni, mert számukra ez totális visszaesés az eredeti AOE III-hoz vagy akár az egész szériához viszonyítva is (magamat is ezek közé sorolom).
Egyedül abban bízom, hogy a felmerlt hibákat, ha fokozatosan is, de idővel kijavítják és egyszer majd egy méltő kiadást kaphatunk. Addig is érdemes megnézni a steamen az értékelést és a hozzászolásokat, mindent elmondanak.
#1
hát nem azért de ez tudva a játék eredeti korát, egészen jól néz ki.