Assassin's Creed: Valhalla teszt

Két év kihagyás után az egyik legjobban áhított miliővel, a vikingekkel a főszerepben tért vissza az Assassin's Creed-sorozat. Az újítások nem látványosak, de úgy tűnik, hallgattak a kritikákra a fejlesztők.

Kommentek

#80
#79: Látom szövegértelmezési gondjaid is vannak, nem csak annyi hogy a profilképed ajánlásának szöges ellentettjét csinálod állandóan.
#79
#78: Na így már értem is a Lost Judgementnél a kommentjeidet :D
#78
Tegnap álltam neki mert le volt árazva, judgement után meg nincs kedvem yakuza új részéhez maradt ez.
15 órám van benne hogy ez 9 pontos stuff azért az szemráncolós eddig kétszer kellett loadhoz fordulni mert bugos a játék még most is és küldetések mennek miatta a levesbe... A graf gyönyörű ps5-ön ami a tájakat illeti szokásos ubisoft. Ami az animációkat meg a karaktereket illeti sajnos az is szokásos ubisoft, főleg az npc AI...Rondák, darabosak, buták.. Viszont eddig jóval változatosabb és hangulatosabb az egész a harc is jobb mint az előző két részben, valahogy mostanra érett be az egész egy közpesnél jobb szintre ezen elemeiben. Meglátom eddig el vagyok a térkép is valóban élettel teli...
De felvetődik a kérdés például a vadvilággal kapcsolatban, az ubisoft meg fogja valaha is közelíteni akár csak egy picit azt amit a Rockstar a RDR2-ben ilyen téren letett? Rettenetesen primitív még mindig az egész ezen a téren...
#77
#76: +1 szívemből szóltál
#76
"Egységes történet, jól megírt karakterekkel és párbeszédekkel"

Ez most komoly? Na ne rohogtess. Szerintem te meg eletedben nem olvastal 1 konyvet, ezert lehetsz egy 10 eves irodalmi erettsegi szintjen.
Vagy csak kaptatok meg vagytok veve kilora h dicserjetek ezt a szart. Az mas. Akkor viszont megerte ezt a szakmat valasztani, h mas adja a szadba az eszement baromsagokat.
#75
#74: Őszintén, mit vártál az Ubisoft rókabőr gyárától?
#74
#73: Na jó, szóval kb. 20 óra játék után álltam le, az első megye teljes elfoglalásával és felfedezésével.
Az egész egy unalmas rókabőr lett az előző részeknek. A farmolás abból áll, hogy mész egyik helyről a másikra begyüjteni azt, ami a szintlépéshez kell. A mellékküldetések meg olyan szintűek, mint amit az AC-tól elvár az ember.
- Segits a papnak elvinni a doboz almát 100 lépéssel arrébb.
- Szedd össze a fürdőzők ruháit és vidd el valakinek.

Az egészből az előző 2 rész szaga jött vissza, csak kb. 5x akkora térképen gondolta az Ubisoft, hogy most majd ugyanazt csinálják a játékosok újra és újra.
A történet amúgy valami volt az elején, de monstanra nulla lett. Maradt a területfoglalós, mászkálós, lovaglós, a rend tagokat gyilkolászós és fejlesztgetős AC Origins-Odyssey-Valhalla zagyvaság.

Az egyetlen újdonság, hogy a falut lehet upgradelni, de hogy olyant is beleraktak, mint a halász, aki azért fizet, hogy majd a halat fogod ki a folyókból.
Agybaj.

Az emberek ábrázolása ahogy elöbb is emlitettem pl. a GTA V-ban mérföldekkel volt jobb, pedig az már majdnem 10 éves játék.
Az NPC-k AI-a meg annyira jó lett, hogy ha a háztetőről lövöm őket a nyillal, akkor csak járnak körbe-körbe mint a mérgezett egerek, de egyik sem néz felfelé, hogy honnan is lőnek.

Az egész egy tisztességtelen iparosmunka, koppintása az előző részeknek, új helyszinnel, új szereplővel de ugyanazzal a játékmenettel, primitiv mellékküldetéskkel legalább 5x nagyobb térképen, hogy legyen mivel elcseszni az amúgy alacsony elvárásokkal rendelkező játékosokat.

6 pont
A GK-nak meg 2 ezért a teszt eredményért.
#73
#72: Nem véletlenül osztogatták megjelenéskor Ryzen-ekhez ingyér.
#72
Most álltam neki PS5-ön és raktam eddig bele majd 7 órát. Már kezdtem teljesen elkeseredni, hogy ez arról szól, hogy Norvégiában kell a hegyek között keresgénli az eljrejtett kincseket.
Most jutottam el végre oda, hogy átmentek angliába, és nem csak a térdig érő hóban kell gázoljon a szereplő végig.

Hát, eddig 6 pont nálam. Az Origins nagyot szólt, az Odyssey egy szánalmas rókabőr volt hozzá képest, de legalább a mediterránium szépen nézett ki.
Ebben fél óra Anglia megint kezd jól kinézni, de a azok karakteranimációk!
Utoljára kb. 2010-ben láttam ilyet és ez a játék basszus tavaly jelent meg!

Most már böcsületből is továbbviszem, de eddig nagyon faekére sikerült.
#71
#70: Jaa, hogy a peccs okozott valami galibát.... na ez nem volt meg.
#70
#69: https://www.igamesnews.com/sony/assassins-creed-valhalla-patch-hasnt-fixed-next-gen-console-issues/

"Noha stabil 60 FPS módot adott hozzá a játék Xbox Series S változatához, sajnos néhány fontos problémát okozott a PS5 verzióban, amelyet a javítás előtt jobban optimalizáltak. Mint a ResetEra néhány tagja beszámolt róla, az FPS a PS5 teljesítménymódjában most 40-re csökken, ami korábban sokkal stabilabb volt."
"A Ubisoft még nem foglalkozott ezzel az új helyzettel. John Linneman, a Digital Foundry szerint a PS5-felhasználóknak azt javasoljuk, hogy ne frissítsék a játékukat, mivel úgy tűnik, hogy ez jobban befolyásolja őket."
#69
#64: “Olvastam máshol, hogy a PS5 verzió rosszabb lett sokkal”

Nem tudom hol olvastad, de pont az volt hogy a patch-ig azon futott jobban. Most lett kb. egyforma.
#68
A Zelda 10 lett annó itt, mostanra lett egy Switch és kipróbáltam, de kb. 5-6 óra játék után nálam eddig 5.
A játékosok leirása alapján a Valhalla is kb. 6-7 max. attól, amit eddig produkált. Legalább szép benne a naplemente...

De ezért nem kell ez ilyen fizetett kritikákra adni, ha őszintén pontoznák a játékokat, akkor a kiadók nem küldenének legközelebb próbára újakat és kihalna az egész bagázs.
Legjobb megvárni a kiadást és a játékosok véleményét elolvasni.
#67
...Hat ha ez 9 pontos lett, akkor a december 10-en megjeleno cim lesz vagy 11-es is siman. :-)
#66
#65: Ps4-Pro-n!
#65
#64: Hát szomorú vagyok e játék kapcsán, pedig vártam nagyon. Bosszúságomban elkezdtem újra az Originst. Az olyan gyönyörű még mindig!
#64
#63: Olvastam máshol, hogy a PS5 verzió rosszabb lett sokkal. Nekem tempó szempontjából SX-en hibátlan volt eddig is. A screen tearing csökkent a patch után. 30 óra alatt nálam 2-szer fagyott ki, javítás óta egyelőre nem. Viszont a 30 fps-es quality módban semmit sem találtam szebbnek. :( Pedig toltam vagy 1,5 órát. Utána inkább visszaraktam a performance-ba.
#62
#61: Minden platformon problémás, de szerethető hangulatú világ, mint az egyiptomi, így be tud szippantani pár 10 órára.
#61
Hoppácska! A next genen is gondok vannak a graffal? Akkor lehet Ps5 ön is hanyagolni fogom ezt a gémet!