PlayStation 5 teszt

Hét év diadalom után nyugdíjba vonul a PlayStation 4, de nincs okunk a szomorkodásra, hiszen megérkezett a fehérbe és feketébe öltöztetett PlayStation 5, amely a nyers erő mellett sok szuper újdonságot is tartogat.
  • Írta: szlav

Kommentek

#118
#117: Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Amit idéztél, az egyáltalán nem erre a videóra vonatkozott ( és nem is neked írtam, hanem egy “mennyire megbízható a DF” kommentre válaszként ) és arról a videóról beszéltem, amit linkeltem.
#117
#115: Az én hosszászólásomból indult az egész thread, amiben az összehasonlító videót linkeltem. Erre állítottad, hogy láttad. Utólag persze ide linkelted a videót, amiről beszélsz, de a threadben teljesen más videó volt, ráadásul többször is állítottad, hogy láttad és a szóban forgó videóról beszélsz. Sehol nem hülyéztelek le, csak a kommentek és a videó konklúziói totál mások voltak abban a videóban amit linkeltél utólag és amit én a témaindító hsz-ben.
#115
#114: Ott ahol ezt írtam , erről a tesztről volt szó, akkor ez volt linkelve. ( és erre utaltam a kommentben ) Azt hogy mások , máshol , másik teszben mit írtak ( amiről te beszéltél ) azt nem tudom. Persze te se tudtad én mire utaltam, de zsigerből hülyének titulálsz hogy “nem is azt írták amit én mondok”.
#114
#110: Ez egy másik tesztelő véleménye. Ezért lett kiemelve a másik videóban, hogy durván tömörít a youtube. Egybként nem tudom, hogy mit várnak az emberek. Ez a két gép a XOX kb. kétszerese teljesítményben. Ami ott 30 fps-el ment, az itt 60 fps korláttal nem lesz sokkal szebb, bár szerintem a 120 fps mód azért nagyon jól néz ki a körülményekhez képest.
#113
#112: Nem tudom, de szerintem félreértetted, vagy nem értetted, hogy mire utal vissza. :)De lehet én néztem el valamit, mindegy, nem gond. :) Részemrő semmi probléma.
#112
#109: Miért, hogy reagáltam rá? Ebben mi volt a sértő? Tény, hogy kétszer állított homlokegyenest mást, mint amit a videó, kommentek állítanak. Én is elmondtam, hogy szerintük optimalizációs hiba lehet, habár fura, hogy 5-ből eddig 5 játék fut jobban a ps5-ön. Az, hogy a játék nem néz ki jó, ebben a témában irreleváns, az is, hogy a kommentek valóságtartalma mi, mert én nem ezekre reagáltam.
#111
#107: Csak elsőre ez jött le, de oly mindegy. Mindkettőn élmény játszani.
#110
#108: https://youtu.be/CF9A935XFkU

Köszönöm kérdésed, egész jól elboldogulok....
#109
#108: A Dirt videóval nem az a volt a baj (nem a mostani teszttel, hanem egy preview-al), hanem, hogy egy kalapsz.prev-gen szar látvány au egész és általánosságban elég elnézőek voltak, miközben mindenhol máshol szét volt oltva a játék, hogy ezt hogy képzelik...

Az pedig, hogy meg van említve, hogy bizony látványos az előnye a péesnek, és láthatóan más world detail szinten megy a kettő (megjegyezve ismét, hogy valószínű/remélhetőleg szoftveres/optimalizációs gondok vannak csupán). Ez persze a DF oldaláról mondom. Az, hogy a kommentek milyenek/milyenek nem, az más kérdés. Nem hiszem, hogy az az ő felelősségük kéne legyen.

Bár nem értem, hogy miért így reagálsz rá, de az lényegtelen...
#108
#107: "Nemrég írtam hogy a Dirt 5 teszt alatt végig ömlengett a fickó, és még a kommentekben is leoltották, hogy vajon mit nézett..." Pont az ellenkezője. Mindenki arról ömleng, hogy mekkora a ps előnye, ami még 720p-ben is szembeötlő. Amúgy Te gáváríse ángliszkí?
#107
#104: Tényleg megint az lesz hogy kötekszem, de nemrég irtad hogy TE LÁTTAD hogy SX-en nagyobb a látótávolság. A többivel nem is foglalkozom, mert a grafika minőségét eleve YT stream-ből megállapítani, amúgy sem valami elegáns. De ezt konkrétan a kommented után megnéztem, és kajakra nem értem hogy ezt te hol láttad.... amúgy meg a DF-re. Nemrég írtam hogy a Dirt 5 teszt alatt végig ömlengett a fickó, és még a kommentekben is leoltották, hogy vajon mit nézett... amúgy nincs velük baj, csak amit itt is írtam, hogy ezek már abszolút szőrszálhasogatások amit csinálnak, és a valóságban a kutya nem venné észre. Főleg hogy ki játszik úgy hogy két konzollal nyomja, és ide-oda kapcsolgat ?
#106
#104: Hát gamer szempontból nem is számít semmit, jól mondod. Ez most csak a szokásos farokméricskélő ciklus, hogy a végén kinek lesz nagyobb, hogy aztán a másik pofájába dörgölje, hogy hehe, az enyém az. Ok, ez egy részről most érthető is talán, de azért remélem, hogy nem erről fog szólni az egész elöttünk álló generáció. Én jobb szeretem a játékokkal a másik pofájába önteni a szart, mint holmi szír szar specifikációk közti, szemmel is csak épphogy látható különbségekkel, pláne, hogy ezekhez nem is értek. Lol
#105
Kawada!
Talàn láttad az elmúlt hónapokban, hogy eléggé pörgött a Snowrunner off-road játék topikja, ahol én is érdekelt voltam a hozzászólásokat értve. Ez a játék bár nagyon tetszett, grafikailag nem voltam elájulva tőle. ( pc verzió nagyon szép ) Ellenben pár napja jött rá egy nagyobb frissítés, amely segítségével a menüben kikapcsolhatóvá tették a film grain-t, a motion blurt, valamint egy élsimításszetű opció is belekerült. Nos, kb 30 %-al szebb/élethűbb lett a játék. A képelmosódást hogy kikapcsoltam kis túlzással olyanná lett a játék, mintha a 30-as fps érték felment volna kb 45-re ( 60 fps talán túlzás lenne ha írtam volna ) Ezzel csak azt szerettem volna jelezni, hogy a játékot készítőkön fog múlni továbbra is, hogy egy adott mű mennyire lesz szép, maguk a konzolok meg tudják jeleníteni elvileg a legkomolyabb játékokat is úgy, hogy arra még a finnyások is csattintani fognak. A 4 K 30 fps filmgrain nélkûl a motion blur-al èrtve ha kikapcsolható lesz, akkor úgy gondolom elégedettek leszünk a minőséggel. Online játékok esetében viszont más a helyzet.
#104
#101: Hallgas a saját véleményedre. DF csak mérőműszerekkel ökörködik, amit szemmel nem is lehet észrevenni. Nekem aztán mutogathatják a szarjaikat, majd ha látom a kettőt a saját szememmel, majd eldöntöm melyik a jobb. Nem mintha számítana.
#103
#102: Azért nehogy azt higyjük, hogy ezek a gépek kisujjból rázzák a 4k 30/60 fps-t, nagyjából pc-n highnak megfelelő beállítással és ray tracinggel.
#102
Nem a mostani játékok fogják bebizonyítani, hogy melyik kozol tudja jobban/szebben megjeleníteni az adott game-eket, hanem a pár év múlva piacra kerülő, főleg open world típusú összetett/hatalmas terjedelmű, AAA kategóriájú, részletgazdag, a konzolok erejét várhatóan 80-90%-ban kihasználó későbbi alkotások. Majd ezeknél lehet igazán a most kíválónak tartott hűtési mechanizmusokat letesztelni. Anno a ps4 sem volt hangos, aztán jöttek a minden szempontból kíváló játékok, melyeknél a ventillátorok kemény munkát kezdtek végezni. Szóval az összehasonlító jelenlegi tesztek inkább érdekességnek jók, jelentőségük vajmi kevés. Per pillanat lényegében nincsen szemmel látható különbség a két konzol között. Ha van minimális is, az inkább optimalizációs problémából adódhat. Mindig volt futtatási különbség Box-PS-PC között.
#101
#100: Nem hiszem, hogy tecnológia szempontból van kivetni való velük. Legfeljebb olykor indokolatlanul elnézőek vagy szigorúak. De pl. várom szeretettel az ajánlásokat, hogy kiknek a szavára érdemes adni, szeretek több forrásból tájékozódni.
#100
#97: Még van olyan ember, aki ad a DF szavára? Hátha vki ez alapján választ konzolt, annak úgy kell. Meg kell venni mindkettőt és nincs gond melyik a jobb.
#99
Kicsit gondban voltam, hogy hova tegyem ezt a cikket, ami a figyelmemet felkeltette, de blognak nem fognék neki így a vasárnapi pisztrángzabálás után...

A téma a kontrollerek. A Valve közölt némi érdekes (számomra legalábbis) infót. Az persze sejthető volt, hogy pc-n is egyre nagyobb arányban használnak kontrollert. Az ütem viszont talán meglepő. Engem különösen meglepett, hogy mennyien használnak DS4-et is steamen, sokkal kisebbre saccoltam a "részesedését". Na de hát ha sokaknak az van kéznél a ps miatt, akkor érthető. A napokban sokat nézelődtem a Dualsense után. Örömmel tapasztalom, hogy szinte naponta ad ki hozzá (ha bétában is) valami updatet a Valve is (nagy pacsi érte, bármennyire is kapják be a tökömet általánosságban ugyebár). Na de miközben próbálom magam lebeszélni/győzködni a DualSense beszerzésén, nekifogtam a DS4-et tesztelni a különféle launchereken és meglepődve tapasztaltam, hogy határozottan jobb a helyzet support szempontból, mint régen. Ennek lecsekkolása csak azért volt fontos számomra, mert úgy voltam vele, ha a DS4 supportja javult, feltételezem a DualSensre is fog figyelem terelődni. Azt viszont, hogy ilyen korán nekifognak, kellemes meglepetés a Valve-tól. Remélem a hülye Sony is partner lesz ebben, és felfedeznek egy piaci lehetőséget ebben. Nem a sikerük miatt, hanem mert ha tényleg olyan jó, mint mondják (azt hiszem veszek PS nélkül is...), akkor nyilván szeretném pécén is használni. Amúgy Epicen és Origin-en is gond nélkül ment egyből, instant bedugva (mármint a DS4), márha valakit érint.

https://www.eurogamer.net/articles/2020-11-21-valve-says-a-growing-number-of-people-are-playing-steam-games-with-a-controller?fbclid=IwAR1--f75mrCqaFyFVSsWChCT5TTeIE4DXN3xY-Z0PkgEcb8kwZG1diIqGL4