Ratchet & Clank: Rift Apart teszt

Ratchet és Clank ismét visszatértek, hogy egy őrült interdimenzionális kaland során végre nyakon csípjék Dr. Nefarioust. Nem kis falat ez a küldetés, de szerencsére a duó segítségére siet egy-két újdonsült jóbarát is.
  • Írta: szlav

Kommentek

#24
NorbiiiModerátor
Zseniális játék! Gyönyörű látvány, mesés helyszínek, aranyos karakterek. Már az elején az a neonfényes látvány, a modern világ megfogott. Rivettet meg imádom.
#23
#22: Sose volt úgy. Elejétől fogva kifejezetten PS5-re fejlesztették.
#22
Nem úgy volt hogy jön PS4-re is ?
#20
Én 12 óra alatt értem a végére befejezve ,de azért egy picit lehetett volna hosszabb is. Viszont a látvány kárpótol és az egész nagyon rendben van ! A joyt teljesen feltöltve kezdtem és 11 órát bírt, pont a vége előtt kellett tölteni pedig itt aztán van rezgés és ellenállás rendesen. Szerintem is kiemelkedő cím hiába mesés bőven jó akció nem csak gyerekeknek.
#19
#16: Nem rossz az a Zelda de a 10 pont a szokásos brutális nintendo szemellenzővel mérve 10 pont jócskán szemet hunyva a játék hibái fölött. Eleve 10 pontos játékkal 30+ év alatt nem találkoztam, nem létezik. A Zelda BotW valahova 85-90% köré lőhető be reálisan, függetlenül attól hogy tetszik vagy sem.
#18
#16: Hát nem tudom, de nekem még a büdös életben nem volt olyan, hogy mondjuk belenéztem egy játékba, ahol egy elég átfogó gameplay szekvenciát néztem meg. Majd miután pozitívan summáztam a dolgot, a játék megvétele után, az mégis csalódás volt. Elenyésző mértékben talán, de ott is csak az olyan dolgokban, mint mondjuk a hosszúság, a történet, vagy openworld esetén ne adj isten a változásság. De ezektől mindig lehet tartani a mai játékok esetében sajnos. Viszont a saját szemednek gondolom azért hiszel? Tudsz minőségi különbségeket tenni, ha mondjuk látsz egy szar meg egy jó játékot? Akkor, ha eddig nem tetted, néz bele a játékba és döntsd te el, hogy neked ez hány pontos és, hogy megér e egy vételt.
#17
#16: Az ananászos pizzát sem szereti mindenki, mégse....
Na jó, ez rossz példa. Aki ananászt tesz a pizzára, az menjen el a jó k.....
De érted mit akarok mondani, a tesztelőnek 10 pontot ért az élmény, neked ezek szerint max 7-et. Puding próbája az evés.
#16
Éppen most raktam le nemrég az itt 10 pontra itélt Zelda-t kb. a feléig eljutva, mert unalmas és árulom a Switch-et.

Kiváncsian várom a 9 pontos Ratchet-et, hogy mennyire marad majd alúl a megmérettetésben....
#15
#13: Miért nem ütöd be a YouTube ba? Xbox tól a ps4 összes szériájáig számtalan otthon felvett videót találsz, pasztázás, takarítás, minden fent van. Ebből eltudnád dönteni magad.
#14
#13: Szóval hogy merjem-e levenni a tetejét, mert nem mertem eddig (a ps 4 slim az nagyon könnyen lejött, de a pro fedelét valamiért nem tudom levenni, én az oldalánál szoktam porfújózni)
#13
#11: Nekem is légyszíves meg tudnád azt mondani hogy otthon újrapasztázni szerinted mennyire nehéz?
#12
A Jak and Daxter-t is folytathatnák végre.
#11
#7: Én is ugyanígy vagyok, amilyen backlogom van lazán elleszek a PS4 Prommal még pár évig, mellette pedig ott az X-Cloud is, ami sokkal jobban szuperál, mint előzetesen gondoltam. Szerintem az 5-ből is megvárom a Pro verziót, ha 4-5 éven belül jön csak nekem az is megfelel, addigra rogyásig lesz rá a tartalom legalább.

#10: Az egyik ismerősöm megnézett róla egy youtube videót, elvitte a gépem, és kb. 2 óra elteltével már írta is, hogy végzett vele, úgyhogy sanszosan nem lehet egy agysebészet. Ő is először csinálta, és azóta is tökéletesen működik a masina, úgyhogy valószínűleg nem cseszett el semmit:D
#10
#7: Köszi a tippet! Lehet nekem is ráférne a Pro-ra egy ilyen tisztítás (a 12 éves PS3-ról nem is beszélve :D ) Esetleg tudsz valakit aki megbízható és meg tudja csinálni? Vagy meg lehet ezt házilag is? Nem tudom mennyire agysebészet.
#9
Kis szerencsével 1-2 év és elfelejtik a fejlesztők a ps4-et, a Resident Evil új része is gyakorlatilag ps4-en fogyott szinte a leggyengébben, gyakorlatilag csak a pc-t előzte meg pár százalékkal, Ps5-ön gyakorlatilag majdnem háromszor több ment el belöle mint ps4-re. Idén szépen fel is tudják tölteni a vásárlókat gépekkel, a ps4 érát nagyon el kell engedni mert csak fogja a fejlődést az alapgépekkel. Akkor pedig nagyüzemben jöhetnek a technológiailag ilyen szintű alkotások mint a Ratchet. Minden más inni fogja a levét annak hogy atomjaikra kell butítani a játékok elemeit hogy elfussanak az alap előző genes gépeken.
Remélhetőleg ha ebben a generációban is lesz félgenerációs gép, ezúttal nem tesznek a gyártók olyan felelőtlen kijelentést miszerint kötelezően megjelenik minden az alapgépekre is. Szépen áthidalható lenne a fokozatosság és a fejlődés a gépek között. Alapgép 3-4. évében jön a félgenerációs gép, 1-2 évig még támogatva az alapgépeket majd szépen elfelejtve, onnan még 1-2 évig félgen gép és jöhet a nextgen ami még 1-2 évig támogatja a félgen gépeket. Ezzel meg is van a szokásos 6-8 éves konzolgeneráció anélkül hogy a rendes fejlődést hátráltatná egy 6-8 éves addigra arcpirítóan gyenge konzol. Jelenleg a nextgen konzoloknak olyan az előző generáció alap gépállománya vagyis az alap ps4 és a One, mintha az előző generációban mindennek kötelezően nintendo switch-re is el kellett volna készülni.....
#8
Az Uncharted 4 miatt vettek leginkább PS4-et az emberek, az legjobban fogyó exkluzív PS4-en. Második Pókember, harmadik God of War.
#7
#6: Szerintem a Bloodborne azért komolyabb "hangvételű" játék volt anno, és még most is az, én évente kipörgetem 2-3 alkalommal pedig jóval 1500 óra felett vagyok, mindig törölnöm kell egy karaktert mikor újra kezdem mert már nem lehet többet tárolni.
Mondjuk annyiban jobb lesz pár embernek, hogy ezt végig tudják majd játszani.
Félreértés ne essék kb. 2hónapja pörgettem ki az előző részt szórakoztató és szépen néz ki, de azért csak egy gyerek játék ahogy ez az új része is.
Lehet hogy páran ez miatt a game miatt vesznek PS5-öt khm...
A PS5-el a slim kiadásig várok biztosan,(mivel ez az elkapkodott rajt meghozta a nem várt hibákat) a sony is a megjelenés utáni 3 évre ígérte az igazi AAA-s játékokat.
Addig bőven el vagyok a PS4 (3.5éves)& XO (5éves) kombóval most takarítottam és pasztáztam újra mindkettőt + pár thermo-pad-ot is cseréltem, volt bennük por rendesen most a hangjukat sem hallani.

Javasolnám a konzoltakarítást azoknak kiknek 2-3 éves a gépük mert jönnek a 25-30+ hőmérsékletek és könnyen kikönyökölhetnek a túlmelegedett masinák.

Jó játékot, és szép nyarat kívánok!
#6
#3: Szerintem ez a játék most kb olyan mint a PS4-nek a Bloodborne volt. Sokan megveszik a konzolt csak azért hogy azzal az egy játékkal tudjanak játszani ami másra nincs. Persze nyilván pozitívum ha jön még pár exklúzív.
#5
Kell! Egy! Ps5! Azonnal!