King's Bounty II teszt

Hosszú idő után számozott folytatással jelentkezett a King's Bounty-széria, így adja magát a kérdés, hogy a New World Computing csődje után vajon sikerült-e ismét meghatározót alkotnia a 1C Company csapatának?
  • Írta: Baloo

Kommentek

#8
Hát ezt -a tesztek alapján- jól elqrták a srácok sajna... Azért nem nagyon értem, hogy miért változtattak ennyit azon a recepten, ami a Legend és a kiegészítőinél/folytatásainál működött. Biztosan nem merek kiadni egyik verzióra sem 50-60 dollárt.
Ezt a kihagyott ziccert! Bekaphatják.
#7
53 Ft 90-ben egy újságért???
"- Hát normális maga??"
#6
#5: anno mukodott, rendeltem is toluk, asszem a Batman the Joker-t, szerintem ma is mukodik! :)
#5
#4: Vajon a kazettaküldő szolgálat működik még ? ;)
#4
Megkerestem, csak most, csak ma, csak nektek, teljesen ingyen:

http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/CoV/CoV11/cov11.html

Commodore Vilag 11
#3
A C64 verzió soha nem volt meg, de a PC-s King's Bounty Legend mintha lemezmelléklet lett volna valamelyik magazinban anno, vagy itt vagy a gamestar-ban. Az a cucc tényleg nagyon ott volt, mind grafikában mind zenében, mint történetben. Sokkal igényesebb cucc volt mint az Ubisoftos Heroes-ok, és fõleg jól eltalálták a stílushoz szükséges grafikát. Egy ilyen játékhoz nem kell feltétlenül Unreal motor és TPS nézet, és az sem baj ha a realisztikus nézet nem megy az átláthatóság rovására. Egy rakás ilyen játéknak az a legnagyobb baja, hogy ki kell nézned a szemed hogy rájöjj hogy a pálya túlsó felén mi a fene van, és fõleg hányan vannak. Mondjuk én ezt még csak videó alapján láttam, de szerintem picit túltolták a dolgot a csilli-villi irányába a használhatóságtól, ugyanakkor persze az igazi csilli-villihez nem volt elég pénzük - ehhez nagy kiadó kellene, az pedig nem kísérletezik, csak csinálja a jól bevált és divatos játékok N+1. verzióit. Ezért is halt meg ez az ipar, aminek a legjobb példája hogy 10+ éves címeknek adják ki a felújított verzióit. Pont mint a filmipar. Most olvastam, hogy meg akarják csinálni a Több mint testõr új verzióját. B+, minek? Ennyire nincs forgatókönyv? Vagy szokás szerint, az akinek pénze van, nem vállal kockázatot. Aki meg igen, annak nincs pénze rendesen megcsinálni. De a vicc az, hogy ehhez a mûfajhoz nem is kellene túl sok pénz - az ideális arányt a grafika - zene - játékmenet terén már az elõzõ (PC-s) KB megteremtette. Ahol lehetett volna húzni ehhez képest, az szerintem a játékmenet, azaz picit több döntési lehetõség, többféle végkifejlet, nyitottabb világ, és fõleg stabilabb motor. Ehhez képest ezek belenyomtak egy kis Skyrimot jó sok pénzért gondolom, viszont szerintem nem túl sokat adva a játékélményhez. Ezért nem rohanok a kasszához, pedig az elõzõ részeket imádtam.
#2
King's Bounty Commodore 64-en... Megvolt de egy percet nem jatszottam vele. Leiras a Commodore Vilag-ban!
#1
Én nagyon szeretem a körökre osztott fantasy stratégiai játékokat, ebben a kategóriában szerintem a Heroes III óta igazából a King's Bounty The Legend és az arra épülõ folytatások az értékelhetõk. A Heroes IV szerintem elég ronda volt, az V-tõl pedig nálam kiestek a négyzetrácsos pályák miatt. Aztán kipróbáltam még az Age Of Wonders III-at, az is eléggé nemgyerebe. Ezt is ki fogom, bár ránézésre messze nem olyan mint az elõzõ King's Bounty játékok, szerintem a kiadó nagyobbat markolt mint amennyit fogott. Ha inkább olyasmit csináltak volna mint a Legend vagy a Warriors of the North csak kicsit stabilabb játékmotorral az tényleg jobb lett volna. És persze, ha már RPG akkor nem tudom egy karakter generátor miért nem fért bele...