Age of Empires IV teszt

A Microsoft a Relic csapatára bízta a világ talán legismertebb RTS-szériájának folytatását. Az eredmény? Minden idők legjobb Age of Empires-játéka, mely jókora csalódás lesz mindazok számára, akik valami újra számítottak.
  • Írta: sirdani

Kommentek

#13
Nem értem konzolra miert nem hozzak el az rts/ket, a halo wars 2 siman iranyithato volt kontrollerrel ugyanolyan konnyen mint pc-n. Azert egy age of empires is kb olyan egyszeru mint a halo wars.
#12
#11: 3070 Ti-vel meg ryzen 3800x-el játszom nekem nincs gond de kell a 100 fps egy ilyen játékhoz ha magas szinten akarod űzni.
#11
#10: Aki rankedezni akar az ne kenyérpirítón játsszon...
Nálam még ki is írta, hogy nem ajánlja a high beállításokat, aztán mégis stabil 60fps 2v2-ben late game is (lehet ha kivenném driverből a limitet meglenne 144)...
Ettől függetlenül high beállítás az aminek kb. low-nak kellene lennie, ettől még talán a Coh 1 is jobban nézett ki.

Mindenesetre maga a játék tényleg jó, de nekem már se időm, se kedvem kiismerni, utolsó rts amit kompetitíven toltam a vanilla DoW2 volt már vagy 10 éve.
#10
Aki azt állítja hogy a játék grafikája nem elég jó az nem ért a műfajhoz , ugyanis mikor már sok az egység és multiplayer rankedet játszol sokat számít hogy hogyan tudod irányítani az egységeid mennyire vagy pontos, és nem mindegy mennyi az fps, tehát szerintem pont megfelelő a balance ilyen téren.

Én most játszom vele egy ideje.
Master Starcraft játékosként én úgy gondolom elég jól fel van építve a játék, az irányítás gyakorlatilag majdnem hibátlan, mindent be lehet bindelni úgy ahogy akarsz, ahogy én megszoktam starcraftban, van rendes multiplayer, ranked unranked ami az igazi lényegi része egy RTS-nek.
Szerintem amin még lehetett volna csiszolni az az egységek fizikája de az rossz, csak lehetne jobb

Én úgy gondolom hogy összességében ez egy elég jól sikerült játék.
#9
#1: Ez pont a második részhez tér inkább vissza.
#8
#2: Akkor az lenne a gond, hogy nem eléggé AOE-s
#7
#5: Ha van gamepassod, nyugodtan tegyél vele egy próbát. Ezek a gépigények jellemzően erősen túlzóak.
#6
#5: Elirtam, bocsánat. R5 2400G a minimum proci igénye.
#5
Audió vizualitás terén legalább nem rossz. Bár az ijászok harci animációja elég ratyi, itt arra gondolok, amikor kilövik a nyilakat, valahogy még mindig túl nagyok a nyilak, és a kilövés hangja is lehetne jobb.
Kipróbálni nem tudom, mert egy FX 8350-em van, és minimumba R5 3600X-et kér, ami szerintem nagyon magas... Annak meg nem látom értelmét, hogy 20-30 fps-el kinlódjak.
#4
Lehetne kicsit szebb, de jók az újítások. Kicsit túl komplexnek tűnik, de gondolom, kampánnnyal bele lehet rázódni az új játékmenetbe.
#3
#2: És az említett okok miatt még csak ki sem próbálod? Azért ennek elég gyermeteg duzzogás szaga van. Bizonyára kedvelheted a sorozatot, ha már ennyire szélsőséges "ítéletet" hozol, de van az a közmondás, hogy: Egy próbát megér! Bármi is lett a végeredmény :)
#2
Nem fogom kipróbálni. Azért már illendő lett volna valami interaktívabb, szebb legalább egy Total War sorozat szintű látványt összehozni. Ez semmi más, csak az AOE 3 definitive-t kicsit megtupírozták oszt annyi.
#1
AoE II volt a legjobb. Már a 3 se ugrotta meg az előd szintjét