Elden Ring próbakör

Ó, Elden Ring! A múlt hétvégén elsők közt próbálhattuk ki a FromSoftware következő nagy dobását, így csak természetes, hogy kapva kaptunk az alkalmon. Lássuk, milyen első benyomást keltett a Souls-széria nyílt világú örököse!
  • Írta: szlav

Kommentek

#6
Jaj, de messze van még a február 25.
#5
Volt szerencsém bejutni a Network Test-be, és ott a múlt hétvége folyamán toltam a játékot nagyjából 9 órán át - teljesen kipucolva és felfedezve mindent, így elég jó képem van arról, mi lesz a játék pontosan. Csak Dark Souls, de open world? Igen, és nem.

Rég volt, hogy open world játék ennyire lekötött, csak a felfedezés, ennek a furcsa, szinte posztapokaliptikus tájnak a meghódítása óriási élmény volt. Azzal, hogy csak egy sivár, snassz középkori táj lenne, egyet is értek, meg nem is. Igen, az overworld erre hajaz, de ott is kifejezetten egyedi dolgok vannak, a romokkal, kis dungeonokkal, a gigászi, széttört hidakkal és szerkezetekkel. Egy bukott világ, "törött", ahogy maga az Elden Ring is (mármint a sztoribeli Enden Ring, nem a játék) és rád vár, hogy az uralmad alá hajtsd. Ebben más, mint a Dark Souls: ott talán erőssé váltál, de jelentéktelen senki voltál, és akármi történt, a végén azzá is lettél, akár folytattad a hagyományt, akár kidobtad a kukába. Itt viszont, senkiként kezdesz, de azonnal van különbség: erős vagy, és itt a világ tudja. Egy boss volt, aki méltó ellenfeled, a többi csak akadály, a mágiád iszonyatosan erős, a harcrendszer kiszolgál, 5-10 fős csoportokat küldesz másvilágra, érezhető a másféle nézőpont, ahonnan közelítettek. Emellett, a From játékaiban sosem volt túl erős a grafika, inkább a művészeti stílus vitte az egészet, és ez itt sincs másképp.
#4
Remek próbakörös értékelés!
A LoU2 és a Tsushima óta nem vártam olyan bizsergető érzéssel játékot mint most az Elden Ring miatt :D
Ó de messze van az a február 25.!
#3
#2: Nekem is ez jutott eszembe a világ látványáról: nagyon sivár. Remélem azért lesznek egyedibb területek is benne. Pl. Ds 3-nál Boreal Valley látványa nagyon bejött.
#2
#1: Hát én nem tudom. De ez sötét középkorról mintázott világ így többedszerre, már olyan sivár érzetett kelt bennem, hogy az lehangoló. Még a Devil My Cry is sokkal változatosabb világokat szokott megalkotni.
#1
A gameplay alapján egy is "csak" egy DS, ami nem hátrány, sőt! Imádom a világot, felőlem csinálhatnak belőle még 5 rókabőrt, akkor is imádni fogom.