Need for Speed: Most Wanted 5-1-0

  • Írta: Ca$h
  • 2006. február 23.
Link másolása
Nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki minimum ne hallott volna, a nem éppen méltánytalanul sikeres, új Need For Speed részről; a Most Wantedről. Én személy szerint imádom eme remek sorozatnak legújabb fejezetét. Nekem idáig ez a rész tetszett a legjobban. Hát eljött az ideje, hogy nagyító alá vegyük, a kis csodamasina változatot.
Mivel vagyok olyan szerencsés, hogy szinkronban tolom az XBoxos és PSP változatot, ezenkívül módomban állt letesztelni az X360-as és PC-s verziókat is, úgy érzem, hogy megfelelő rálátásom van az ügyre, úgymond Most Wantedilag…  Tudom hogy sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a sorozatnak ez a része a legrosszabb, és besározza a nagy elődök nevét. De én úgy gondolom, hogy ez abszolút nincsen így. Számomra ez a rész tudta felmutatni a legtöbb újdonságot, és bár sok vonatkozásban hasonlít az Undergroundos elődökhöz, mégis sokkal jobb azoknál. Persze ez csak az én véleményem, nem is lenne értelme belemenni buta vitákba, mert ízlések és plafonok ugyebár…  De sajnos ellentétben a többi változattal az MW PSP változata mégsem nevezhető valami jónak, hogy miért? Lássuk részletesen:



1. Első benyomásra igencsak jónak ígérkezik, hiszen ugyanazokkal a jó kis képsorokkal nyit, mint a többi változat. Ezek után a sikerszéria folytatódik a gyönyörű grafikával és a Pazar zenékkel, amik nagyon jó hangulatot teremtenek, de sajnos ezek csak az első benyomások…



2. Második ránézésre már ki fog derülni, hogy azoknak, akik nem ismerik a nagytestvér változatokat (XBox, PS2, PC, X360), azoknak nem lesz semmi történet. Nem értik, hogy mi folyik ebben a játékban, miért kell feljebb jutni a blacklisten, kik azok egyáltalán akik ellen küzdünk, kik vagyunk mi. Csak egyik pálya jön a másik után, daráljuk az elleneket, de fogalmunk sincsen az egész sztoriról. Csak egy kis képet látunk, és egy pár soros jellemzést a főgonoszokról és ennyi.



3. Ugyancsak hiányzik a játékmenetből a legfontosabb tényező, a jó kis rendőrös üldözések. Nincsenek benne olyan őrületes jelentetek, amikor az egész város rendőrsége minket üldöz, árkon-bokron át, tűzben-vízben, törve-zúzva, helikopterrel, mindennel. Ez nincsen benne abszolút. Ehelyett kapunk egy, néha kettő, maximum három, minket üldöző rendőrautót, amik viszont úgy vezetnek, mint a félistenek. Vannak pályák, amiket lehetetlen megcsinálni miattuk, mert képtelenség vezetni tőlük. Túlságosan erősre sikeredtek, és ellentétben a többi verzióval, itt nem lehet őket kinyírni. Mindezek ellenére, ha ki sikerül ismerni a gyengepontjaikat, akkor meg szinte nevetségesen könnyen meg lehet tőlük szabadulni, persze csak rövid időre, mert újra és újra előteremnek a semmiből.



4. Olyan funkciók, mint az úton elhelyezkedő rendőrkordonok, vagy az idő lelassítás teljesen értelmüket vesztik, mert a rendőrbarikádokat könnyűszerrel kikerüljük, SŐT leginkább arra lehet ezeket felhasználni, hogy magukat a fakabátokat tudjuk beléjük akasztani, ha ügyesek vagyunk és közvetlenül mellettük hajtunk el. A lassításnak semmi értelme, mert mire felfogjuk, hogy használni kéne, már el is hagytuk azt a pozíciót, ahol jól jött volna a belassulás. Ezen kívül, nem is lassulunk le eléggé, koránt sem annyira, mint a többi változatban, ami miatt teljesen felesleges a használata.



5. Az autók külső tunningolása valami elképesztően gyérre sikerült. Szinte semmit nem tudunk csinálni a szerencsétlen verdánkkal. Alig vannak válaszható lehetőségeink. A legjobb amit tehetünk, hogy egy szérián belül megcsináljuk az összes pályát, és miután legyőztük a föellent, a bonus pályát is végigtoljuk, abban az esetben ha ez is sikerül, akkor meg fogjuk kapni az ö külső tunningjait, amik viszont egész jól szoktak kinézni. De ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha az összes pályát megcsináltuk. Sajnos! De hogy valami jót is írjak a progiról, a PSP változatban el tudjuk adni a belső tunningokat, aminek köszönhetően mindig lesz pénzünk arra, hogy az új kocsinknak a legújabb alkatrészeket megvegyük. Ez jó ötlet volt a készítőktől, ez nekem nagyon tetszett. Ellentétben a nagytesós változatoktól, ahol a full extrás kocsinkért, eladás esetében, csak a gyári árnak a felét kapjuk meg, ami azért valljuk be eléggé vicces dolog… 



6. Nem rendelkezünk szabadsággal, nincsenek szabadon garázdálkodós pályák a játékban. Szerencsére rövidítések azért vannak, de sajnos ezeket nem jelöli a térkép, úgyhogy igencsak szemfülesnek kell lenni. Sajnos borzasztóan kevés pálya van, nem számoltam meg pontosan, de szerintem még a 15-öt sem éri el a számuk, ami miatt egy idő után nagyon egyhangúvá válik a játékélmény.



Mindent egybevetve az egyszeri júzer joggal megkérdezheti magában, hogy ha ennyire lehúztam ezt a progit, akkor vajon miért kapott viszonylag magas pontszámot? Hogy miért? Mert valahogy mégiscsak olyan jó kis stuff ez. Valahogy mégiscsak átjön az a frankó Most Wanted hangulat, ha nem is annyira, mint más változatokban, de egy kis mértékben azért mégis. Ezen kívül a grafika meseszép, a zenék nagyon jók, a játékélmény is tűrhető, de ha valakinek ez lesz az első NFS játéka PSP-re, és azt gondolja, hogy mivel ez a legújabb akkor biztos ez a legjobb is… Nekik azt üzenem, hogy nem ez a legjobb NFS játék a piacon, hanem az Need for Speed Rivals. Az sokkal jobb, és sokkal jobban megéri a pénzét is. Nemsokára ezt is nagyító alá fogom venni, csak várjátok ki türelemmel…

Memóriakártya: 180 KB
Wireless Kompatibilis: 2-6 játékosnak
Game Share: Nem
Wireless Network: Igen
1.
1.
kappol111
Szia! Lenne egy kérdésem. Nem tud belépni a karim az új-ba pl a garázsba és nem tom hogy kell belépni nem tudsz nekem segiteni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...