The Godfather

  • Írta: fojesz
  • 2006. június 6.
Link másolása
Tippek-trükkök
Ha Neked nincs szükséged végigjátszásra és csalásokra, mégis ki akarod ismerni a játék minden egyes porcikáját, akkor itt a helyed! Itt mindent megtalálsz, mi szem s szájnak ingere: ötleteket adunk, hogy miként játssz; megsúgjuk, hogy merre vannak a játék rejtett extrái és hardveres tanácsokat adunk a minimális gépigény nyomán. Ha van egy jó tipped, ne habozz, küldd el valamelyik szerkesztő e-mail címére, hogy megoszthasd a többi olvasóval!

Rövid tippek

A zsarolásról
A védelmi pénz fizetésére való kényszerítés nem egyszerű dolog néha, viszont minden üzlettulajdonost meg tudunk puhítani valahogy. Mielőtt bárkit erőszakkal próbálnál jobb belátásra bírni, beszélgess el vele! Előfordulhat, hogy tiszteletszinted már elég magas ahhoz, hogy a boltos gondolkodás nélkül belemenjen az üzletbe - ha a szép szó nem használ, vess be keményebb eszközöket! A pékeket érdemes a kemence felé tartani, míg a klubtulajdonosok a szétvert pénztárgép és a bántalmazott kuncsaftok láttán engednek. A szivarárusoknál a kirakat beverése, a hotelekben a tulajdonos szeme láttára tégy hidegre egy-két cselédet vagy csapost. A bordélyházakban szintén a tulajdonos előtt lőj le egy nőt vagy lógass ki egyet az ablakon. A szerencsejátékos helyek vezetőit lődd térden, hogy megtérjenek.

Védd a hátad!
A Caps Lock lenyomásával mindig húzódj fedezékbe! Másként nagyon könnyen eltalálhatnak több irányból is, ráadásul egy-egy fegyver (pl. shotgun) hatalmasat sebezhet rajtad. Ha a hátad védve van és fedezékből tüzelsz, akkor kevésbé érhet majd baj, mint egyébként.

Csak óvatosan
Eleinte óvatosan vitézkedjünk az ellenséges családokkal szemben. Többen nagyon erősek, jól védik területeiket több emberrel, sok erős fegyverrel. Javallott a játék korábbi részében a Tattagliák illetve a Cuneók ellen harcolni - a négy másik családból e kettő a leggyengébb. Mindezek ellenére csak a kisebb üzlethez merészkedjünk hódítani, a raktárakat próbáljuk meg elkerülni, lévén azokban annyi ellenséges katona bújik meg, hogy a történet kezdeti részeiben lehetetlen a likvidálásukhoz megfelelő lőszert venni egyszerre.

Útikalauz maffiózóknak
Bár sok esetben igen hasznos a képernyő jobb alsó sarkában megbúvó mini-térkép, azonban ne legyünk restek olykor megállítani a játékot és a menüben lévő nagytérképet átvizsgálni. Ez időhatáros, üldözéses jeleneteknél sok bosszúságtól kímélhet meg, ám máskor is van haszna. Pontosan leolvasható róla a fegyverárusok holléte, mely szintén előnyünkre válhat olykor. A minimap használatát szimpla küldetések közben fokozottan ajánlom, ott ugyanis nyomon követhetjük, hogy célpontunk például egy több emeletes épületben melyik szinten tartózkodik.

A ruha teszi az embert
Gondolom, sokan úgy vagytok vele, hogy szimplán azért vásároltok néha a betöltő menüben ruhákat, mivel az előző már nem tetszett. Pedig ha tudnátok, hogy ennek értéke is van? A Keresztapában ugyanis külsőnk egyfajta tiszteletteljességet sugároz: minél csinosabbak és jólöltözöttebbek vagyunk, annál több tiszteletpontot kapunk. Ergo a pénzen gyakorlatilag tiszteletet vásárolunk - cseles, nemde?

Mi szükséges a 100%-os végigjátszáshoz?
- Minden történeti küldetés abszolválása (Missions)
- Bérgyilkos küldetések teljesítése (Contract Hits)
- Minden lehetséges üzlet � bordélyház, hotel, stb. � megkötése (Extortion)
- Szerencsejátékos, illegális üzletek lebonyolítása (Rackets)
- Raktárak elfoglalása (Warehouses seized)
- Területek elfoglalása (Hubs seized)
- Ellenséges családok főhadiszállásának elfoglalása (Compounds taken)
- Extrák (pl. filmtekercsek) összegyűjtése (Collectibles)

A gépigényről
A játék minimális gépigénye alacsony, mégis ajánlott az alant leírt követelményeknél kissé erősebb hardvereket a gépbe szereltetni, ha komolyan élvezni akarod a Keresztapát. Processzorként egy 1.4Ghz-es AMD vagy P4 van megjelölve, míg elvben 256 megabájt memóriával már futni fog a játék. Videokártyaként az ATi Radeon 8500 és a GeForce 3 a minimális elvárás, ellenben arra felhívjuk a figyelmet, hogy az MX-széria nem támogatott! A merevlemezen 5Gb szabad helyre lesz szükséged, hogy fel tudjad telepíteni a játékot.

Egyéb gyakran ismételt kérdések

"Nem tudok kiszállni az autóból, az irányítás is hibás: mit tegyek?"
Ezen hiba valószínűleg a tört verziókkal rendelkezőknél fog előfordulni, miután egy crack fájllal felülírták a játék eredeti indítóikonját. Ahogy például anno a Sims2-nél nem lehetett falat építeni ezáltal, ily formán a Keresztapában az autóból nem tudsz kiszállni. Egyetlen lehetőséged, hogy megvásárolod a játékot, esetleg törés nélkül indítod el a letöltött verziót.

"DirectX hibát észlel a gép. Mi a teendő ilyenkor?"
A lemez tartalmát másold fel a merevlemezedre, s ott az "autorun" mappában lévő autorun.ini nevű fájlban lévő "directxversion" értékét nullára írd át. Ezek után a winchesterről telepítsd fel a játékot, így elvben nem jön elő hibaüzenet.

"Hol lehet ruhát cserélni?"
Valamilyen értetlen okból, a ruhacserélést a betöltő menüben tudod végrehajtani bizonyos pénzmagért cserébe.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...