Need for Speed: Carbon

  • Írta: Daks
  • 2006. június 19.
Link másolása
A Need for Speed sorozat immáron 12 éves pályafutást tudhat magáénak és bizony eddig néhány kivétellel mindegyik része pazaron helyt állt az autóversenyes játékok mezőnyében. Bár a V-Rally-t és a Motor City Online-t annyira szégyellik a fejlesztők, hogy nem is számolják a sorozat részeinek, azért a többi epizód keményen odavágott a játékos társadalomnak.
Gondoltuk, hogy nem kell sokat várni a folytatásra, így a megszámlálhatatlanul sokadik epizód menetrendszerűen megérkezett a 2006-os E3 játékkiállításra. Bár ott csak egy rövid trailert láttunk, azért bő egy hónapra rá mindannyiunk örömére megérkeztek a részletes információk is. Szemezgessünk egy kicsikét, nézzük mivel csábít minket ezúttal a Need for Speed.


A játék alcíme a californiai Carbon Canyon Regional Park hajtűkanyaros dimbes-dombos közútjairól kapta a nevét. A helyszín amúgy a valóságnak megfelelően két részből fog állni – egy hegyvidékes szűk utas környékből és természetesen egy szabadon bejárható nagyvárosból. A Need for Speed: Carbon az informátorunk szerint PC-re, Xbox-ra, Xbox 360-ra, Playstation 2-re, Playstation 3-ra, Nintendo Wii-re, Nintendo DS-re és Playstation Portable-ra készül, így most megnyugodhatnak azok, akik bedőltek a konzol exkluzivitásról szóló pletykáknak. Persze EA nem arról híres, hogy hanyagolná az asztali számítógépeket, de a konzolos „feeling" egy csöppet már érezhető volt az előző részeken és az az érzésem most sem ússzuk meg ilyen behatások nélkül.


A grafika a frissen megjelent és publikált képek alapján szebb, mint a Most Wanted Xbox 360-as verziója, bár igazából ezt el is várjuk, hisz sokan kritizálták azt a részt, pont a látvány miatt. A Carbon az Underground és a Most Wanted egyvelege lesz, tehát ismét lehet majd vadul tuningolni és a rendőrös üldözések sem maradnak majd el. A játékmódok közül egyelőre 2 ismert, a Drifting és a Canyon-Running mely utóbbiban a hegyről lefelé menet kell a szűk utcán helyt állnunk. Persze az alap játékmódok, mint a Point-to-point, a Knockout vagy a Curcuit minden bizonnyal itt is megtalálhatóak lesznek majd, de ezt még nem erősítették meg az Electronic Arts emberei. Állítólag 50-100 autó lesz, ezúttal három nagy csoportba osztva, méghozzá Tuning, Muscle és Exotic – melyek jelentéseit gondolom nem kell ecsetelnem.


Érdekesség, hogy ezúttal csapatostul is versenyezhetünk majd. Mielőtt a falnak mennétek, tudnotok kell, hogy ez nem egy sima team match játékmód lesz, itt bizony minden társunknak meg lesz a konkrét szerepe. A Blocker-nek az ellenfelek hátráltatása lesz a feladata, a Drafter a szélárnyékban való száguldozásunkat biztosítja, a harmadik csapattárs munkája viszont még nem ismert. A csapatot nekünk kell majd összeállítani, hiszen mindegyik helyi vagány gyerek más képességekkel és gyengeségekkel, valamint különböző teljesítményű verdával rendelkezik.


Az autók felhozatala még nem tiszta, de az már tuti, hogy lesz Porsche, Mercedes, Lamborghini, Ford és Mitsubishi. Külön finomság, hogy a Playstation 3 és a Nintendo Wii verzió használni fogja majd a minkét konzol által támogatott szenzoros kontrollert, úgyhogy ezen platformok tulajdonosainak exkluzív élményben lesz majd részük. Apró érdekesség csak, de illik megemlíteni, hogy az utak melletti szalagkorlát végre nem betonfal módjára fog viselkedni, hanem azt is meg lehet majd keményen rongálni, ha a hegyről lefelé 240-el nekihajtunk.


A Need for Speed: Most Wanted-ben rövid videók kísértek végig a ranglétrán és a történetben való előrehaladásunk során, mely hasonló a Carbon-ban is visszaköszön majd. Az új rész rendezőjének ismét Dave Footman-t kérték fel, aki a játékok mellett a filmiparban is megvetette már a lábát. Ő csinálta az Jeanne d'Arcot, az Öld meg Rómeót, az Álomcsapdát és a Holnaputánt is, úgyhogy abban biztosak lehetünk, hogy nem pályakezdő frissdiplomásokra bízták a játékot. A mostani NFS-babe, a női főszereplő a szépséges Emmanuelle Vaugier lesz, akit a játékban Nikki-nek hívnak majd. A szereplőlistán feltűnik majd Chris Gauthier (Neville), Shaw Madson (Farkas), Dean McKenzie (Cross), Tahmoh Penikett (Darius), Dan Rizzuto (rejtélyes idegen) és Elias Toufexis (Sal Mustalla). A történetet David Ray írja, aki '93-ban az X-Akták című sorozatban is kipróbálta már magát, az akciójeleneteket pedig a Penge: Szentháromság, a Horrorra Akadva 3 és a Csillagkapu stáblistáján is szereplő Dan Rizzuto álmodta meg. A sztárlista még mindig nem ért véget! A speciális effekteket Shelly Morrow-ra (A Kaptár, Sin City, Garfield, Narnia Krónikái, Kémkölykök) és Geeta Basantani-ra bízták (Garfield, Dr. Dolittle 3). Az összeállt stáb tehát nem mindennapi, kétség kívül nagyon komoly embereket sikerült megvásárolnia az Electronic Arts-nak, hogy összedobva tudásukat és szakértelmüket megalkossák az autós játékok királyának, a Need for Speed-nek a legújabb részét.

Kapcsolódó cikkek

3.
3.
szasza171989
kelrek irjatok nekem kovacssza_sza@citromail.hu ha valki tudna segiteni



2.
2.
szasza171989
sziasztok

ken segitsetek nekem nem indul el a CARBONOM es meg felel minden rendszer kovetelmeny !

ra kationtok az ikonra es feketedik a kepernyo es dob ki semi uzenetete sem hagy csak dob ki !!!

1.
1.
Mela13
hy mindenkinek. nem tudjátok hol kell a carbont letölteni előre is köszönöm ere sziveskedjenek írni melinda13@citromail.hu előre is köszönöm
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...