Monster Madness: Battle for Suburbia Xbox 360 demóteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2007. május 4.
Link másolása
Manapság igencsak ritkán fordul elő, hogy egy hardcore régimódi arcade játékkal találkozzon a játékőrült gamer, még konzolon is, de PC-n aztán főleg. A legtöbb játék vagy Realtime Stratégia (RTS), vagy pedig First Person Shooter (FPS).
Igaz, hogy Xbox 360-ra rengeteg arcade játék jelenik meg, amik igencsak jónak mondhatóak, de azok sokkal inkább az aranyos kategóriába tartoznak. Ez abból is látszik, hogy boltokba saját csomagolással csak amolyan összesített pakkokban lehet megvenni őket, nomeg a marketplace-en keresztül fillérekért. Hát kérem szépen, akkor aki ilyesmire éhezett most megkapja, de rendesen, mert a Monster Madness – Battle for Suburbia arcade játék lesz a javából.


Azok, akik ezen a stíluson nőttek fel, mondjuk annak idején Commodore 64-en, vagy Amigán, azok tudják, hogy ezeknél a stuffoknál nem a mélységesen mély sztori, vagy a mondanivaló a lényeg. Hanem sokkal inkább az, hogy teljesen ki tudják kapcsolni az embert és rengeteg felhőtlen kellemes órára megfeledkezhetnek az élet szörnyűségeiről. Aki csak ennyit vár el ettől a játéktól, azt nem fogja csalódás érni, aki viszont többet, az inkább ne is olvasson tovább. A játék sztorija igencsak egyszerű: Suburbia egy békés kis külváros (mint ahogy a neve is mutatja), amit rejtélyes okoknál fogva ellepnek mindenféle gusztustalan szörnyetegek.


A városnak csak egy meglehetősen furcsa és szedett-vedett társaság lehet a megmentője, egy 4 főből álló gyerekcsapat. Természetesen a készítők politikailag korrektek akartak lenni, ezért a két legjellemzőbb fiú és lánytípust is képviseltetik a főszereplőkön keresztül. Szóval választható lesz a szokásos szemüveges lúzer gyerek, akinek meglepő módon a két méteres balta a kedvenc fegyvere, és ott lesz még a vagány gettó srác is. A lányok csapatából meg a hatalmas cicis cicababa és a magába húzódó halál komplexusos, ritkán beszélő, de akkor nagyot szóló típusú lányka, aki természetesen puszta kézzel még veszélyesebb mint fegyverrel felszerelkezve. Szóval ők lesznek négyen a város megmentői, lássuk akkor, hogy nagyjából mire számíthatunk.


Mikor elindítottam a demót azt sem tudtam, hogy most mire számítsak, rögtön bele is vágtam a lecsóba, és be kell, hogy valljam nektek az irányítás eléggé nehézkesnek tűnt így elsőre, sőt még másodikra és harmadikra is. Az egész játéknak amolyan halálosan káosz feelingje volt, azt sem tudtam, hogy most akkor mi van, vagy hogy mit is kell itt valójában csinálni. Remélem, hogy a készítők a végleges játéknál egy picit jobban össze fogják szedni magukat irányítás terén, mert ez így nagyon nem áll kézre.


A legfőbb probléma azzal van, hogy a két legfontosabb gombbal az „A"-val és a „B"-vel a fegyverek között tudunk le-fel váltani, de mivel ugyanezt meg tudjuk tenni a jobb és a bal ütközővel is, ezért meglehetősen feleslegesnek tartottam azt, hogy az ugrást és a kitérést a bal illetve jobb joy-klikkre rakták. Sokkal jobb lenne, ha az „A" lenne az ugrás a „B" meg a kitérés lévén ezeket sokkal sűrűbben kell használni, mint a fegyverváltást. Sebaj, egyelőre ilyen marad az irányítás úgyis csak egy pályán keresztül élvezhetjük az MM őrült világát. Egyébként a live arcade-ban elterjedt és közkedvelt bal joy-jal mozgok, jobb joy-jal pedig lövök irányítás remekül kézre áll, ezzel nem volt semmi gondom.


Mint az már az első pillanatban ki fog derülni, a gamma teljesen őrült és agyalágyult látványvilággal és feelinggel rendelkezik. Az égvilágon mindent el lehet pusztítani, minden törik, mindent fegyverként lehet használni, még a Dead Risingnál is durvább módon. A pályán el vannak helyezve olyan fegyverek is, amelyeket a karakterünk különösen kedvel, segítségképpen a töltőképernyőn egy olyan képet láthatunk, amin éppen az van az adott karakter kezében. Ha ezt a fegyvert megtaláljuk (egyébként a felfelé mutató hüvelykujj sokat tud segíteni ebben), akkor látni fogunk a bal felső sarokban egy csíkot, ami ha elérte a maximumot, akkor a jobb ravasz folyamatos nyomásával egy látványos és módfelett pusztító speckó mozdulattal, sokkal hatékonyabban irthatjuk a szörnyeket, mint egyébként. Ja és természetesen a környezetünket is fel tudjuk használni fegyverként, például a fűnyírót bekapcsolva, őrült módón fognak repkedni a végtagok és a vér sem éppen cseppenként fog a levegőbe fröccsenni.


A demónak igencsak hamar vége szakad, és az embernek olyan érzése támad, hogy akkor most mi is van? Mi is történt valójában? Az az igazság, hogy én nem éreztem semmi olyasmit, hogy hú de jó volt, vagy hogy hú ezt meg kell vennem. Aztán miután kiléptem a progiból, jött csak a java a demónak, mert egy csaknem 5 perces traileren keresztül rájön az ember arra, hogy miért is kell ezt a stuffot beszerezni. Ezt igazából látni kell, de annyit mindenkinek garantálhatok, hogy ha van minimum 4 ember a barátlistájában, aki benne van egy jó kis irtásban, akkor a hatalmas szórakozás tuti lesz. Ugyanis egyszerre négyen lehet online tolni, rengeteg őrült fegyver, valamint hatalmas mennyiségű, és méretű szörnyetegek fognak ránk várni. Eszméletlen poénos és ötletes járművek, amiket akár egyszerre négyen is irányíthatunk. Őrült 16 playeres multis meccsek, ahol nagyon durva fegyverekkel irthatjuk egymást. Rengeteg pálya, látványosság és szórakozás. Az az igazság, hogy a demóbol semmi nem derül ki, de a végén lévő trailer szerintem mindenkit meg fog győzni arról, hogy ezt a játékot be kell szerezni 9-99 éves korig mindenkinek, persze csak annak, aki szereti ezt a stílust. Aki meg nem, az egyáltalán miért jutott el idáig a cikkben!? Na miért is?!

Kapcsolódó cikk

4.
4.
BDK1997
Sztem ez egy kuwa jóóóóóó játék!!!!:D:D:D

Ez a videó totál megfogott!!!:D :))))

Tudom betegesen hangzik,de nem telik el úgy nap,hogy meg ne nézném! :))))))))
3.
3.
BDK1997
Sziasztok!

Légyszi írjátok meg,hogy honnan tudnám megszerezni(vásárlás,letöltés)!!

KÖSZÖNÖM!!!!!

(NEKEM PC-RE KÉNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
2.
2.
Ca$h
Először nekem is! :))))
1.
1.
Bloodrose
A náv választás nem biztos, hogy szerencsés, nekem a Monster Truck Madness ugrott be róla.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...