Colin McRae: DIRT Demóteszt Xbox 360 konzolon!

  • Írta: Ca$h
  • 2007. június 7.
Link másolása
Létezik olyan ember a földön, aki még sosem hallotta azt a nevet hogy Colin McRae? Erőteljesen kétlem, úgyhogy kedves föld lakossága örömmel jelentem nektek, hogy a június végén megjelenő hatodik résznek, a Dirtnek megérkezett a demó változata amit mi jól le is teszteltük!
Külön érdekességnek számít és valószínűleg kevesen tudják, hogy a skót származású rally legendát, Colin McRae-t nem is ismerték olyan sokan a világon, mint amennyire ő ezt megérdemelte volna. Pontosan ennek volt köszönhető, hogy a 1998-ban induló sorozat nem zsebelhetett be akkora sikereket, amekkorára a készítők számítottak. Annak ellenére hogy maga a sorozat végig stabil teljesítményt nyújtott nekünk gamereknek -kisebb nagyobb hullámvölgyek azért persze voltak- és hogy sokan szeretik a sorozatot, ez a remek rally-verseny játék legtöbbször még a leértékelés utáni filléres árakon sem kelt el. Úgyhogy a srácoknak a Codemastersnél valami egészen forradalmit kellett kitalálniuk ezen a műfajon belül ahhoz, hogy igazán nagy bevételre tehessenek szert.

 

Persze rengeteg rajongója van a játéknak akik azonnal rohantak megvenni a  stuffot minden egyes megjelenés után, de a többség sajnos nem ebbe a kategóriába tartozott. Ezek az újítások legfőképpen a sokkolóan szép grafikában nyilvánulnak majd meg és abban, hogy ezúttal nem csak a szokásos egyik pontról a másikra megyek versenyekben lehet részünk, hanem lesznek klasszikus amerikai off-road verseny típusok is, aminek minden rajongó örülni fog vala.


A demóban pár alapbeállítás után rögtön fel fog tűnni mindenkinek, hogy a remekül összerakott, klasszikus Colin McRae játékokban megszokott designos menürendszeren mit sem változtattak, SŐT! Ilyen hangulatosra talán még sosem sikerült. Három kocsi közül tudunk majd választani, minden egyes verda más versenytípust képvisel. Lássuk akkor sorjában őket:


Mitsubishi EVO IX - gondolom senkinek sem kell bemutatni a Mitsubishi EVO sorozatát, mindenki tudja, hogy ezekre a kocsikra a szörnyeteg jelző illik a legjobban. Eszméletlen izmos motorszerkezet rejtőzik a viszonylag konzervatív külső mögött. Éppen ezért érdekes, hogy ezzel a kocsival amolyan Japán stílusú hegyi versenyben vehetünk részt. Ez talán a legkönnyebb a három közül, bemelegítésnek jó is lesz.


Subaru Impreza 06 - hát igen az Impreza is hasonló kategóriába tartozik mint az EVO ez is nagyon durva kocsi, egy rally-verseny játékból sem hiányozhat. A Subaruval már egy jóval nehezebb és taktikásabb versenyben vehetünk részt, ahol minden tehetségünkre szükségünk lesz, ha nyerni akarunk. Főleg hogy maga Colin McRae ellen kell sikert aratnunk. Ez a rész egyébként leginkább egy tesztpályára hasonlít.


Ickler Jimco buggy - a Motorstormban sokan voltak akiknek ez a típusú kocsi volt a kedvence. Mondjuk én személy szerint sosem értettem, hogy mit bírnak az emberek ebben a buggy-ban, hiszen alig lehet vezetni őket. Persze a Dirtben ez számít az egyik legfőbb újdonságnak, úgyhogy igencsak nagy hangsúlyt fektettek abba, hogy a kocsi vezethető és eléggé fun legyen. Ami sikerült is nekik, hiszen a homokos sivatagszerű pályán valóban nagyon nagy buli vezetni ezeket is a kis kocsikat, főleg majd a végleges verzióban ahol minden buggyt egy haver vezet. Vigyázni kell viszont, mert nagyon könnyű vele kisodródni, kicsúszni, a többiek is könnyen ki tudnak minket lökni a pályáról, úgyhogy csak csínján bánjunk vele.


Ahogyan azt már trailerekben is láthattuk a gamma grafikája egészen hihetetlenül ki van dolgozva. Sokan azt hitték, köztük én is hogy ezek csak bemutatók, előre le vannak renderelve aztán kész. De NEM! Amit ott láthattunk úgy fog kinézni a végleges játék is. Sőt, igazából a demóban ki van írva, hogy ez csak demó a végleges grafika még változhat, persze csak jó irányba, úgyhogy bele sem merek gondolni hogy hogyan fog kinézni. Az új Neon engine remekül működik, hihetetlen fény-effektekkel ellátva, részletesen kidolgozott autókkal, profi sérülés modellezéssel és ami a legfontosabb, ezúttal sokkal több szabadságot adtak nekünk.


A Dirtben már nem acélból készültek a bokrok, nyugodtan nekik lehet menni, maximum lelassítanak egy picit, vagy eltérítenek minket a pályáról. Az útra is csak akkor raknak vissza minket, hogyha lezuhanunk egy szikláról vagy túlságosan sokáig kószálunk az út mellett. Le a kalappal a készítők előtt, úgy gondolom, hogy ezúttal valami igazán maradandót sikerült alkotniuk. Remélem hogy a Dirt mindenkinek a tetszését el fogja nyerni és nagyon sok példányban el fog kelni, mert félek hogy ez volt az utolsó dobása a Codemastersnek. Ha ez nem fog bejönni akkor lehet hogy többé nem találkozunk Colin McRae nevével. Gondolom nem én vagyok az egyedüli aki ennek nem örülne. Engem nagyon megfogott a játék és úgy gondolom hogy ezúttal nagy lesz a siker. A megjelenés június végére várható.

Kapcsolódó cikk

6.
6.
Utys
Grááá....vennem kell új gépet, mert a mostanin szóba se áll velem :P
5.
5.
Ca$h
Szerintem is lélegzetelállító a grafikája, és nekem úgy az egész nagyon komolynak tűnt!
4.
4.
mark93
szerintem a grafikája nagyon jó :)

(legalábbis a többi colin-hoz képest)
3.
3.
Ca$h
Hmmm... érdekes érdekes. Nekem egyik sem tünt fel, de gondolom csak figyelmetlen voltam. :)
2.
2.
Daks
en a PC-st probaltam, de annyira nem jott be. A kocsi ugy mozog, mintha egy hurkapalcika lenne pont a kozepebe szurva, es felulrol forgatnak... :S
1.
1.
kharami
imádom kb 3 napja töltöttem le a boxomra, de imádom!!

Ennyit régota nem játszottam demóval!

Igaz a fizika a játékban kicsit érdekes, olyan mintha a kocsiknak nem lenne súlya, de ezt leszámitva isteni a gém!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...