Xbox Live Arcade Sorozat Arcade játék válogatás - volume 2.

  • Írta: Ca$h
  • 2007. augusztus 2.
Link másolása
Remélem, hogy hasznosnak tartottátok a múltkori cikkemet, amiben bemutattam nektek pár közkedvelt arcade játékot az XBox Live-ról. Eljött az ideje, hogy újra összeszedjek nektek egy csokorra valót, mert olyan játékáradat lepte el a Live usereket, hogy alig bírtam kiválasztani a legérdemlegesebbeket. Főleg, hogy nagyban zajlik az E3-as rendezvény, aminek köszönhetően töménytelen mennyiségű demo, video és arcade játékkal leptek meg minket. Az olyan klasszikus címekre, mint Golden Axe, vagy a Double Dragon már ki sem térek, hiszen ezeket mindenki ismeri nem kell őket bemutatni. Akkor most lássunk újra pár címet a legjobbak közül, MP = Microsoft Point.
Prince of Persia / 800MP - Gondolom sokan lesznek akiket ez fog a legjobban érdekelni. Akiket igen, azoknak röviden csak annyit üzennék, hogy megértem. Ez a játék ugyanis egyszerűen fenomenális. Remélem azzal, hogy egy az egyben felújították a klasszikus Prince 1-et, az volt a céljuk, hogy egyrészt elindítanak egy lavinát amivel minden egyes rész ilyen sorsra jut majd, ezenkívül hogy visszahozzák a köztudatba  a PoP-ot és ezzel előkészítsék a terepet a Prince 4-nek. De visszatérve a témára, az új Live-os PoP hihetetlenül jóra sikeredett. Gyönyörű a grafikája, beletettek pár apró újítást, de mégis megtartották azt a játékmenetet, amit annyira, de annyira szerettünk annak idején. Természetesen itt is csak 60 percünk lesz arra, hogy végigtoljuk az összes pályát, úgyhogy azt tanácsolom mindenkinek, hogy rendesen magoljon be mindent, mert ez nagyon szűkös idő, tapasztalatból mondom. Viszont nem lehetetlen. Egy jó tanács, keressétek meg az összes life upgrade-et, mert a végén Jaffar nagyon keményen tolja. De egy vérbeli PoP rajongónak ezt nem hiszem, hogy mondani kell!


3D Ultra Minigolf / 400MP – Gondolom a Sierra-t senkinek sem kell különösebben bemutatnom, annak idején a hős korszakban az egyik legkomolyabb kalandjátékokkal foglalkozó szoftverfejlesztő cég volt, sok remek gammát köszönhetünk nekik, újabban talán a F.E.A.R. címe fog ismerősen csengeni mindenkinek. Ezúttal egy tündéri kis golf játékot heggesztettek össze nekünk, a célnak megfelelő hangulatos grafikával, több választható karakterrel, skinnel, labdával és rengeteg furfangos pályával. Az egyik kedvencem a világűrben lévő meteorit felszínén lévő, ahol vigyáznunk kell arra, nehogy túl erős legyen az ütésünk, mert labdánk akkor az idők végeztéig fog sodródni a világűrben. A játék nagyon hangulatos, főleg Live-on keresztül, az egyetlen probléma talán vele csak az, hogy az emberünk mindig csak egy irányból képes ütni, még akkor is, ha ezzel benne áll mondjuk egy domb kellős közepén.


Aegis Wing / 0MP – Klasszikus balról jobbra scrollozó kis lövölde, ami ha nem is rendelkezik sokkolóan szép grafikával és a stílustól elvárható fegyverarzenállal, mégiscsak ingyen letölthető. Mi meg ajándék lónak nem nézzük a fogát és a 4 playeres játék egyébként is igencsak nagy mókának ígérkezik, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom.


Alien Hominid / 800MP – Na ez már igazi X360 arcade feeling, ugyanis mostanában az a divat, hogy kézzel rajzolt, képregényszerű kis játékokkal örvendeztetnek meg minket. Az Alien Hominid is ebbe a kategóriába tartozik, azok közül is a legjobba. Főhősünk egy tündéri kis idegen, hatalmas fegyverrel a kezében. Feladatunk az lesz, hogy egy balról jobbra scrollozó őrült lövöldében, felvegyük a harcot az FBI-al, akik minden erejükkel azon lesznek, hogy elkapjanak minket, emellett még a rekeszizmunkkal is fel kell vennünk a harcot, lévén annyi geg és poén van a stuffban, hogy ezt egyszerűen látni kell. Must buy anyag!


Boom Boom Rocket / 800MP – Az EA gondozásában megjelent, manapság igencsak közkedvelt stílust képviselő zenérenyomjukmegagombotidőbentípusu játék. Nagyon szép effektekkel megtűzdelve, remek zenékkel párosulva, vérbeli házibuli játék. Ellentétben azzal, amit az EA a PSP-s játékokkal művel, ez egy nagyon jól sikerült iparosmunka lett, kötelező vétel.


CATAN / 800MP – A Catan egy XBox Live-on igencsak ritka típust képvisel, mégpedig a kártyás-táblás-stratégiát. Ez egy nagyon merész lépés volt a készítőktől, mert szerintem nagyon kevesen vannak akik szeretik az ilyen területfoglalós játékokat. Szerintem sokkal jobb lenne elkészíteni a Risket, mégpedig olyan módon, hogy a területfoglalós harci részeket nekünk kéne arcade módon levezetni, mint annak idején a nagy sikernek örvendő Amigás North&South-ban, ami nektek nem hiszem, hogy sokat mond. Lényeg a lényeg a Catan egy nagyon kellemes kis rétegjáték a maga nemében kiváló, nekem nagyon tetszett, de szerintem eléggé egyedül leszek ezzel a véleményemmel.


Centipede & Millipede / 800MP – A hős időkben legmenőbb cégnek számító Atari sajnos már nem sűrűn lep meg minket játékokkal, de szerencsére a Live-on most több klasszikussal is találkozhatunk majd. Ebből az egyik legjobb a Centipede és Millipede, ami egy aranyos kis lövöldözős játék fülbemászó zenével és pörgős játékmenettel. A menüben választhatunk a retro és evolved változat közül én az evolved, avagy továbbfejlesztettet ajánlom mindenkinek.


Eets: Chowdown / 800MP – Akárcsak az Alien Hominidben itt is egy hihetetlenül aranyos és hangulatos kézzel rajzolt grafikával fogunk találkozni. Ám ez a stuff a fiatalabb korosztályt célozta meg. Eats egy ennivalóan édes kis „izé" aminek semmi célja nincsen az életben csak az hogy zabáljon. A mi feladatunk az lesz, hogy megmentsük mindenféle Lemmings-szerű csapdáktól és hogy megetessünk vele a pályákon lévő cuccokat. A játék szerintem hasznos lehet bármilyen kisebb korosztálynak, hiszen a logika fejlesztését sosem lehet túl hamar elkezdeni.


Heavy Weapon / 800MP – Rengeteg poénnal megtűzdelt, balról jobbra scrollozó lövöldözős stuff. A Heavy Weapon mi magunk vagyunk, ami hamar ki is fog derülni, hiszen olyan fegyverarzenállal fogunk rendelkezni, ami felér egy egész hadseregével. Nagyon hangulatos és szórakoztató játék, vigyázat rákattanásveszély!


Jetpac Refuelled / 800MP - A manapság nagy divatnak örvendő klasszikus arcade játék felújítás ez is, amiben megtalálható a retro és evolved változat is. Az új változat nagyon szép grafikával rendelkezik és meglehetősen addiktív játékmenettel. Főhősünk célja, aki eltévedt az űrben, hogy egyik bolygóról a másikra haladva, újra és újra összerakja folyton széteső űrhajóját, majd üzemanyagot beletöltve elrepüljön. Ez mind rendben is lenne, csak ahhoz képest, hogy állítólag egyedül a Földön van élet, neki valahogy mindig sűrűn lakott bolygókra kell tévednie és az ott lakók sosem barátságosak. Remek kis arcade stuff ez, főleg Live-on keresztül lehet vele a legtöbb időt eltölteni.


Luxor 2 / 800MP - A PC-seknek biztosan ismerősen cseng ez a golyós logikai játék. Nekünk boxosoknak még újdonságnak számít. Hasonlóan a közkedvelt Zuma-hoz, itt is az lesz a célunk, hogy a folyton mozgó golyóáradatot a megfelelő színekkel párosítva még azelőtt leszedegessük, mielőtt elérnének a célba. Ehhez az igencsak nehéz feladathoz szerencsére rengeteg fegyvert is fogunk kapni, amelyekkel a fejünket picit használva egyre nagyobb kihívások elé állíthatjuk majd magunkat. Remek kis gamma, erősen nagy függőségveszélyre felkészülni!


Mad Tracks / 800 MP - Nekem erről a játékról a régi kis ReVolt nevű progi jutott az eszembe, amikor pici távirányítós autókkal kellett versenyezni, plusz a hangulatot megspékelték még egy kis  Carmaggedonos feelingel. Már készen is van az eredetinek éppenséggel nem nevezhető, mégis nagyon szerethető autós lövölde, ahol csak két feladatunk lesz, gyilkolni és túlélni.


Pinball FX / 800MP - Akik szerették az első igazán színvonalas flipper játékokat, amik egyaránt megjelentek Amigára és PC-re is (Pinball Dreams, Pinball Fantasies, Pinball Illusions), azok ezt is imádni fogják. Nextgen, sokkolóan szép grafika, több profin kidolgozott fifikás pálya, és természetesen a sokak által szeretett, számomra mindig is lehetetlennek tartott, végigjátszható asztalok. Hogy miért lehetetlen? Mert nekem mindig 2 perc után leesik a golyó, sosem értettem hogyan lehet VÉGIGJÁTSZANI ezeket a játékokat. De egyszer a saját szememmel láttam, azóta is élénken él bennem az élmény…


Nos, ennyi fért bele mára, remélem tetszett és felhívtam a figyelmet pár remek kis játékra, pár hónap múlva újra jelentkezem. Sziasztok!

Kapcsolódó cikkek

10.
10.
Ca$h
9.
9.
Ca$h
Minden egyes játékból le lehet tölteni egy ingyenes trial verziót, de a legtöbbet meg is vettem: Jetpack Refuelled, Aegis Wing, Luxor2, Prince of Persia stb. Tekintettel arra, hogy átlagosan 15.000-ért veszem a játékokat ez a 800 MP pont nem számit olyan drágának. ;)
8.
8.
Utys
PoP-ot akarok PC-re!!! Vááá.



logoffmeister: jó ötlet. Nincs ilyen shareware-s topic egyébként?
7.
7.
General Thomas
Hihetetlenül kedves olvasót :DDD

Aki ráadásul egy PSP beszerzését is tervezi ;)

A sponzorált cikk nem jutott eszembe, csak annyi,hogy elég költséges lehet ezeket a MPket venni, de gondolom csak olyanokról írsz amik megtetszettek neked.



Ja és egyszerűen csak aranyosnak találom az ilyen gameket, amikor máshol a gyilkos véres UT a menő (jó game az is) meg ilyenek :)
6.
6.
Ca$h
Ezügyben én nem segíthetek... :(
5.
5.
logoffmeister
Jók ezek a cikkek, bár nincs boxom (sajna). Lehetne olyat is írni, amiben mondjuk PC-s ilyen "minijátékok" gyűjteménye lenne! Azt megköszönném! :)
4.
4.
Ca$h
Ha esetlegesen úgy gondolod, hogy ez a egy Microsoft által szponzorált cikk, akkor nagyon súlyosan tévedsz. Nem volt nagy ötlet, de az én fejemből pattant kis, hátha felhívom vele a figyelmet arra, mennyire hihetetlenül jó dolog a Live Arcade... természetesen örülök annak, hogy megmosolyogtattam vele egy olyan hihetetlenül kedves olvasót, mint amilyen te vagy! :)
2.
2.
General Thomas
Egyébként nekem tetszenek az ilyen cikkek, mindig megmosolyogtatja az embert olvasva :)
1.
1.
General Thomas
Cataaaan, víííí :D Kellene egy Xbox már csak ezért is :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...