Jövőbe tekintő sorozat 13. rész: Bazi Nagy Előretekintés 2008 - 2. rész

Link másolása
Folytatódik a 2008-as Bazi Nagy Előretekintés. Cikksorozatunk második részében olyan nagy idei sztárokról számolunk be röviden, melyek tutira emlékezetessé teszik az évet. Lesz it Alone in The Dark, Borderlands, Dark Sector, Grand Theft Auto, Fallout, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Starcraft, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Nem tudod még mivel játssz idén? Adunk pár tippet!
The Agency
Fejlesztő: SOE Seattle
Kiadó: Sony Online Entertainment
Típus: MMO, Akció
Platform: PS3
Megjelenés: 2008 vége

A Sony igazi új reménysége, mely az első csupán interneten játszható PS3-ra készített játék. A The Agency-ben kémet vagy zsoldost alakíthatunk több játékossal karöltve ebben a kitalált világban. A játék rengeteg küldetést vonultat föl. Bejárható városok is lesznek magas lesekkel, melyekhez járművekkel juthatunk el. Választásunktól függően lehetünk U.N.I.T.E. vagy ParaGON ügynökök, mindkettő különböző fegyvereket és bázisokat vonultat föl.


Alone in The Dark

Fejlesztő: Eden Studios
Kiadó: Atari
Típus: Horror, Akció
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

Nem sok embernek kell bemutatni a horror műfajok egyik szülőanyját. Egyedül a sötétben mindig is félelmetes, viszont most az új generáció is átélheti ugyan azt a borzongást, amit mi (öregebb generáció) éreztünk anno, mikor 15 poligonból álló szörnyek támadtak ránk. A szokásos fegyver és tárgy használat itt is segítségünkre lesz. Lámpákkal pedig a kisebb szörnyeknek vehetjük el a kedvét a rosszalkodástól. Szerencsére a fejlesztők haladnak a korral, így egy kis pergősebb akciót is igyekeznek a játékba csempészni ezúttal.


Army of Two

Fejlesztő: EA Montreal
Kiadó: Electronic Arts
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008 vége

Ez lesz az a játék, amelyben nem lehet hibázni. Ha netán mégis baklövést követnék el, akkor csapattársunk látná annak kárát. Az EA új üdvöskéje igyekszik meghódítani a kooperatív játékmódot kedvelők szívét, hiszen ebben a játékban a maximális élményt csupán játékos társunkkal karöltve élvezhetjük. Terroristák sokasága fog támadni minket, viszont két jól összedolgozó ember világokat válthat meg.

Borderlands
Fejlesztő: Gearbox Software
Kiadó: 2K Games
Típus: Akció, RPG
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

A sokáig Half-Life kiegészítőkről és a Brothers in Arms sorozatról ismert fejlesztők új játék fejlesztésébe vágták billentyűzetüket. Ebben a sci-fi akció szerepjátékban egyedi megoldások fognak születni képernyőinken. Határtalan sivár pusztaságokon kocsikázhatunk, miközben vadállatok, bandák támadhatnak ránk, hogy elvegyék a játék legfontosabb fizető eszközét: az életünket. Természetesen mi sem leszünk rest ezt viszonozni, így rengeteg fegyvert építhetünk magunknak és társainknak, miközben tonnányi küldetést oldunk meg a haldokló bolygón.


Brütal Legend

Fejlesztő: Double Fine Productions
Kiadó: Activision Blizzard
Típus: Kaland
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

Burális legendává akarják avanzsálni játékukat a fejlesztők. Erre minden lehetőségük meg van, hiszen ennek a fejlesztő csapatnak köszönhetjük a zseniális Psychonuts című remekművet. Ha ez még nem lenne elég a sikerhez jön Jack Black is, aki a főhőst Eddie Riggs-t szólaltatja meg. Nincs is más dolgunk a játékban, mint hatalmas csatabárddá alakult gitárunkkal igazi heavy metal bandává válni, néhány rosszarcú elpüfölésével. Nesze neked Guitar Hero és Rock Band itt a Brütal Legend! Rock n' Roll Baby!


Conflict Denied Ops

Fejlesztő: Pivotal Games
Kiadó: Eidos Interactive
Típus: FPS
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008. február

A szebb napokat is megért sorozat ötödik alkalommal látogat el képernyőinkre. Viszont újításnak számít a fejlesztők részéről, hogy idén belső nézettel próbálkoznak javítani a játék eladásain. Két karakterként kezdhetjük el az egyszemélyes játékmódot, melyek külön-külön más játékélményt szolgálnak. Ismételten eső- és beton dzsungelben irthatjuk a terroristákat és a gerillákat. A játék legszembetűnőbb újításának a dinamikusan változó nehézséget szajkózzák. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.


Dark Sector

Fejlesztő: Digital Extremes
Kiadó: D3 Publisher
Típus: Akció
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008. március

Ismételten a távoli jövőbe utazunk a Digital Extremes új játékával, melyben ismét fontos szerepet töltenek be majd a fejlesztések (ahogy azt korábbi játékukban tapasztaltuk). Sugárzás tizedeli a lakosságot, illetve akinek sikerül túlélnie előbb utóbb fém szörnyeteggé változva tizedeli ember társait. Hayden Tenno különleges ügynökként veszünk részt a küzdelemben, akinek feladata, hogy bejusson a zónába és megöljön egy professzort, majd időben kijusson onnan. Természetesen hiába a védelem a mutáció ellen, első jeleinek megjelenésével kihasználhatjuk ezek előnyét. Az egyik leghangulatosabb bizonyára a „lefejező diszkoszvető" mód lesz.

Dragon Ball Z: Burst Limit
Fejlesztő: Namco Bandai
Kiadó: Namco Bandai
Típus: Verekedős
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

Kameeeehammeeeee… Üvöltjük, majd konzoljaink előtt ülve a sokak számára ismerősen csengő szót. Ez évben is érkezik Dragon Ball című anime sorozatra épülő játék, melyben az ismert szereplők bőrébe bújva püfölhetjük halomra egymást. Természetesen lesz online móka is, melyben akár többen is részt vehetünk egyszerre. Sok információ még nem szivárgott ki a játékról, csupán egy hangulatos videó, melyet mindenki számára ajánlok.


Dynasty Warriors 6
Fejlesztő: Omega Force
Kiadó: KOEI
Típus: Akció, Kaland
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008. február

Igazából már egy megjelent játékról van szó ebben az esetben, melyet a japánok már nyúznak odahaza. Természetesen rólunk sem feledkeztek el keleti barátaink, így hamarosan elárasztják a világot a sorozat legújabb tagjával, mely eladási rekordokat produkált Ázsiában. A játékmenet maradt, viszont a játék új grafikai köntöst kapott, ami által még élethűbbé váltak a csaták. Alig várjuk, hogy kedvenc parancsnokunk bőrébe bújva, seregeink élén győzelmet arathassunk.


Grand Theft Auto IV

Fejlesztő: RockStar Games
Kiadó: RockStar Games
Típus: Akció
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

A játék, amelyre oly sokan várnak, idén talán végre megérkezik közénk. Liberty City-ben kezdjük meg ezúttal bűnözői pályafutásunkat, mint Niko Belic. Lesz itt megint rablás, robbantás, fegyverek, autók, motorok és csajok. Persze a sorozatra jellemző jópofa fekete humor sem maradhat el. Természetesen az egész város bebarangolható lesz és barátainkat felhívva akár bulikat csaphatunk és csajozhatunk is. Reméljük, azért nem „Sims-szintű" lesz a játék eme része és csupán kellemes kiegészítő lesz a játékmenetben.


Fallout 3

Fejlesztő: Bethesda Softworks
Kiadó: Bethesda Softworks
Típus: Akció RPG
Platform: PC, XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

Mikor ez évben bejelentették, hogy gőzerővel készül a Fallout sorozat legújabb darabja mindenki a fejéhez kapott. Mikor a fejlesztő Bethesda Softworks felfedte magát, mint a játék fejlesztői, leesett az állunk. A remek Elder Scrolls: Oblivion fejlesztői és a csodálatos Fallout univerzum egy csónakba rakása kitűnő ötletnek bizonyult. A megjelenés még távol van viszont már most hatalmas reményeket fűzünk a játékhoz. A játékban a post-apokaliptikus Amerikában tengetjük, majd hétköznapjainkat, mint az emberiség utolsó túlélőinek egyike. Atombunkerunk lesz otthonunk és bázisunk is egyben. A program keverni fogja a szerepjáték és az akció játék élményét, így nagyobb élvezetet nyújtva, miközben elveszett apánkat keressük a sugárzó városokban.


Fracture

Fejlesztő: Day 1 Studios
Kiadó: Lucasarts
Típus: Akció
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008. július

Hiába azonos néven került tavaly mozikba Anthony Hopkins-sal egy krimi film, az itt olvasható játék egészen más vizekre evez. Pontosabban 2161-be evezünk, ahol is egy bolygót rengeteg környezeti katasztrófa ér, így a környezet radikálisan megváltozik. Ennek köszönhetően a helyi ideológiák felbomlanak, így sodorva háborúba az egész bolygót. A játék főhőse még névtelen, viszont képességei egyediek. Terraformáló gránátjaival indul harcba, melyek különlegessége, hogy a környezetet az ellenség ellen fordítják. Hatalmas sártenger vagy vulkán kitörés idézhető elő velük.


Gran Turismo 5

Fejlesztő: Polyphony Digital
Kiadó: Sony Computer Entertainment
Típus: Autós
Platform: PS3
Megjelenés: 2008. március

A Playstation 3 konzol exkluzív profi autó szimulátor végre talán idén már megérkezik. Örülhet minden GT rajongó, hiszen fejlődés nem csak grafikában, hanem tartalomban is tapasztalható lesz. Rengeteg új autó lesz kipróbálható, illetve PSN-ről lehet majd a megjelenés utáni hónapokban újabb és újabb autókat letölteni. Emellett a GT.TV is működésbe lép, melyben saját versenyeinket vághatjuk meg, illetve barátaink oszthatják meg velünk remek műveiket.


Prototype

Fejlesztő: Radical Entertainment
Kiadó: Sierra
Típus: Akció
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008

Egyedi ötlettel rukkoltak elő a Crash of The Titans és Scarface játékok készítői. Alex Mercert alakítjuk, akit egy olyan vírussal oltottak be, amely képessé tette formálni karjait, hatalmas ütéseket mérni és mások személy azonosságát felvenni azáltal, hogy megöljük őket. A játékban egyetlen célunk lesz csupán: kideríteni többet magunkról, illetve megtorolni azt, amit velünk tettek. A bosszú vajon megold mindent, vagy káoszba taszítja a világot? Remélhetőleg ez évben kiderül!


Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots

Fejlesztő: Konami
Kiadó: Konami
Típus: Akció
Platform: PS3
Megjelenés: 2008

Az utolsó Metal Gear Solid rész hamarosan megérkezik Playstation konzoljainkra. Solid Snake-t utolsó küldetésére kísérhetjük el ez alkalommal, amint ismét megmenti a világot egy újabb Metal Gear-féle atomcsapástól. Az idő vasfoga természetesen meglátszik a jó öreg Snaken, aki sűrű őszhajszállal indul a csatába. Természetesen Otacon segít ismét bennünket majd, aki már felnőtt férfivé érett az első rész óta. A játékmenet szerencsére maradt a régi, így ismét fojtogathatjuk ellenfeleinket elájulásig.


Star Wars: The Force Unleashed

Fejlesztő: Lucasarts
Kiadó: Lucasarts
Típus: Akció
Platform: XBOX360, PS3
Megjelenés: 2008. április

A Jedi Knight: Jedi Academy után sajnos nem találkoztunk egyetlen jó játékkal sem, melyben Jedi vagy Sith lovagot alakíthattunk volna. Természetesen a Lucasarts nem szeretné, hogy a trilógia végeztével a játék is megszakadjon, így hamarosan érkezik a következő rész az új Csillagok Háborúja alapján. Ebben a játékban Vader nagyúr tanítványaként kezdünk átlagos sith képességekkel. Ahogy egyre több küldetést teljesítünk, arányosan úgy növekszik Erőnk is. A bennünk szunnyadó Erő segítségével környezetünket mi formáljuk. A játék végére pedig járműveket roppanthatunk össze csupán gondolatunkkal.


Starcraft II


Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Kiadó: Activision Blizzard
Típus: RTS
Platform: PC
Megjelenés: 2008

Mindenidők legtöbb rajongójával rendelkező valósidejű stratégiai játékának folytatása idén remélhetőleg megjelenik. A tavalyi renderelt videó alkalmával mindenki meggyőződött arról, hogy a Blizzard nem ragadt le a World of Warcraft-nál és képesek újat mutatni. A hangulatos videó után elkezdtek szállingózni az első képek, videók, majd információ morzsák. A játék ezúttal már 3D-ben fog pompázni és segítségül hívja a Havok fizikus motort is, hogy az égő épületek még realisztikusabban dőljenek össze. A történetben csupán pár évvel az első rész után járunk, melyről a főhős kilétén kívül sokat még nem tudni. Remélhetőleg ismét fantasztikust alkotnak a srácok.

Kapcsolódó cikkek

25.
25.
huszti
25: nincsenek barátai xD
24.
24.
Petike x
20: Ja, akkor mégse kell bekapni, köpjétek ki gyorsan! XD





21: először egy lényt irányítasz, aztán egy ideig az egész fajt, aztán egy űrhajót. A részletekért használd a Google barátodat akire bármikor számíthatsz!
23.
23.
uszylaci
oké! akkor csak olyat veszek! de most komolyan, hogy lehet?
22.
22.
Mast3rmind
22.: Komoly duma huszti :)
21.
21.
huszti
te lehetsz bármélykel, csak a te kedvedért olyat fogsz kapni...de ne vedd meg..jo?
20.
20.
uszylaci
jaja... az joo lesz a spore! joo kis játék lesz... csak nem tudja vki, hogy egy lénnyel kell majd menni,m vagy ez egy stratégiai, és bármelyikkel lehetek????
19.
19.
Pekferi
19: "Lesz 3. rész is :)."
18.
18.
Petike x
Nincs benne a Spore a listában.



Mindenki bekaphatja.
17.
17.
Ca$h
12: :)))) Muhahahahahaaaaaaa
16.
16.
LnB
15.
15.
huszti
uszylaci: kit érdekel, hogy te emgveszed-e vagy sem bazzeg?
14.
14.
uszylaci
mondom nem veszem meg, nem érdekel
13.
13.
tjames
AoT év végén jelenik meg?????
12.
12.
uszylaci
ezaz! csak azt mondd meg hogy mikor! február hányadikán???:
11.
11.
Mast3rmind
10: Kac kac :P

Lesz 3. rész is :).
10.
10.
uszylaci
hát nem veszem meg az army of two-t. nekem tetszik, de mivel inkább coop-ra csinálták, ezért nem akarom rossznak nevezni, mert nincs internet a ps3-on, és csak bántom a haverom, akit a gép irányít... ugyhogy nem veszem meg...
9.
9.
Ca$h
Reméljük hogy nem március 4.-én lesz vége az évnek! :))))



Army of two megjelenés: 2008vége :))))
8.
8.
uszylaci
7.
7.
SWBF2
a force unleashed jön még Wiire,DS-re és N-Gage-re is....
6.
6.
torolaci
ez az év eléggé a konzolosoké lesz :S
5.
5.
Callation
Remélem a GTA 4 megjelenik Pc-re!
4.
4.
LnB
Dragon Ball Z: Burst Limit

Dark Sector

Alone in The Dark

Fallout 3

Prototype

Star Wars: The Force Unleashed

Grand Theft Auto IV



nem sorrendbe de ezek fogtak meg, a két Ps3 as játék is de azom nincs, na meg persze a Starcraft 2 is jó lesz.

a felsoroltakon kívül NHL09,The Bourne Conspiracy, és a többi nem jut eszembe :)

de jó év lesz nagyon, bár még a tavalyi játékokat sem fejeztem be..
3.
3.
CHEATER0011
Pedig sok játék van amit nagyon szeretnék!Pl:GTA 3,Postal 3,NBA játékok stb.
2.
2.
CHEATER0011
Hi All!



Az a gáz, hogy a 2008-as játékok között nemsok sőt szinte nem is lesz csak az EA games-es játékok amik lesznek PS2 re is!

Minél elöbb bekéne szereznem egy PS3 at vagy X-box 360-at!!XD
1.
1.
uszylaci
1.!!!!!!!!!!!!! egébkjént később elolvasom!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...