Sacred 2: Fallen Angel Exkluzív - mocap stúdiólátogatás és interjú

  • Írta: Chocho
  • 2008. április 24.
Link másolása
Április 23-án, szerdán a Gamekapocs nevében exkluzív meghívásnak tettem eleget, hogy Ti is tanúi lehessetek az Ascaron Entertainment és a CDV közös műhelyében készülő Sacred 2 zenei motion capture felvételeinek. A német Blind Guardian zenekar egy szám erejéig szerepelni fog a játékban, a stúdiómunkára pedig kicsiny hazánkat választották! Személyes beszámoló következik a 3D Brigade csapat Kolhoz stúdiójában történt eseményekről.
Lazlow barátommal (a fényképeket ő készítette) délután három órakor érkeztünk a helyszínre, ahol is már javában ott nyüzsögtek a magyar és külföldi videójáték-sajtó prominens képviselői. Mindezt azért, hogy lássák, miként játsszák el egyik számukat motion capture (a továbbiakban csak mo-cap) ruhában a nagy múlttal bíró német együttes, s Blind Guardian tagjai. Az esemény alatt nem csak a játék zenéjéből kaptunk ízelítőt, de még a zenekar egyik gitárosával, Marcus Siepen-el is válthattunk pár szót videójáték-szenvedélyéről.

A mo-cap eljárást 3D Brigade Hungary munkatársai a Kolhoz filmstúdió 2-es épületében végezték. Ez a magyar csapat vállalta egyébként a legnagyobb "grafikai bedolgozást" a Sacred2-n: nevükhöz fűződik majd a BG tagok virtuális mása, ezen kívül pedig mintegy 400 fegyver tervezése, 200 fegyver 3D modellezése-textúrázása, 100 épület és kisebb kiegészítö elkészítése, 30 PC karakter páncélzat elkészítése, 20 nyereg, 60 amulett és gyürü tervezése/legyártása, és még számos egyéb alkatrész elkészítése is. Miután a bandatagok beöltöztek különleges öltözékükbe egy csoportkép erejéig, André Olbrich gitáros kivételével mindnyájan visszavették klasszikus rocker szerelésüket, aki pedig a mo-cap kamerák közé állva léggitározni kezdett, kezében egy felcsatlakoztatott fakerettel. Mivel a mo-cap elég drága és bonyolult mulatság, a kb. kétperces szám felvételét sok 10-20 másodperces blokkra korlátozták. A blokkok végén a modellnek kimerevedve meg kellett állni, hogy a számítógép elemezhesse az addig bevitt adatokat. Belegondolni is elképesztő, milyen komoly munka állhat egy animációs film, vagy egy játék hosszú mozgássorozatának felvétele mögött!


Amíg a felvételeket néztük és a szendvicseket kóstolgattuk, az újságírók egyesével felmehettek az emeletre, ahol is egy kis szobában a zenekart egyes tagjai várták őket interjúkészítésre. Mikor ránk került a sor, felmentünk a fémlépcsősoron, egyenesen be a szűk helységbe, ahol már várt ránk Marcus Siepen gitáros. Bár arcán meglátszott, hogy benne van a korban, kedélyessége és közvetlensége még engem is meglepett. Invitált, hogy üljek le, és már kezdtük is:

Chocho: Szervusz Marcus! Kezdeném is akkor az első kérdéssel, ami gondolom, nem lesz meglepő, hisz ez az esemény elsősorban egy játékról szól. Szereted-e a játékokat? Van-e időd rájuk, és ha igen, akkor mivel múlatod az időd? Van-e kedvenced, amit szívesen kiemelnél?

Marcus Siepen: Nos igen, nagyon szeretem a játékokat, rajongójuk és megszállottjuk vagyok 8-10 éves korom óta. Mindent kipróbáltam, ami csak jött a témában, és meg kell, hogy mondjam, nehéz így kiragadni egyet-egyet közülük. Azért megpróbálom. Nagyon szerettem a Diablo sorozatot, a Doom-okat, a Monkey Island szériát, mostanában pedig a World of Warcraft van a toppon.


Chocho: Milyen karaktereket preferálsz a WoW-ban?

Marcus Siepen: Több karakterem is van, de ezek közül csak kettő volt hordás, én mindig a szövetséget preferáltam. Valahogy jobban vonzott a lovagok világa. Az előző szerveren, ahol toltam, még igyekeztem behozni a hordás lemaradást, de mikor az befuccsolt, és átjöttem a mostanira, hagytam az egészet a fenébe. Én jófiú vagyok, aliban a helyem! (nevet)

Chocho: Na, ez meglepett, legtöbben, akiknél szóba jött a WoW, a hordára esküdtek. Említetted a Diablo-t, mint egykori kedvenced, ami különös párhuzam, hisz akárcsak a Sacred, ez is a hack 'n slash kategóriába tartozik. Ezek szerint szereted ezt a stílust?

Marcus Siepen: Igen, nagyon! A Diablo mondjuk más tészta, mert szerintem az alapozta meg ezt a stílust.


Chocho: És a Sacred? Játszottad az első részt? Tetszett?

Marcus Siepen: Igen, jó játék volt. Az összes ilyen kategóriájú játék tetszett mostanság, de legjobban a Sacred és a Titan Quest jöttek be.
Chocho: Beszéljünk picit a zenéről! Neked, mint rockbanda-tagnak, melyek voltak a kedvenc zenekaraid? Esetleg ma miket hallgatsz, miket szeretsz?

Marcus Siepen: Akárcsak a játékokkal, a rockzenével is 10 éves korom körül ismerkedtem meg. Igazából nem tudok kiragadni egy kedvencemet sem, mert az összes előadót más miatt szerettem igazán. Manapság meg már megváltozott a zenei ízlésem. Minden stílus jöhet, legyen az Pink Floyd, valami kemény metál, akármi. Ha hallom rajta, hogy maga a szám jó, meghallgatom és megszeretem.


Chocho: Hallottam, hogy zenéltetek a Gyűrűk Ura témájában is, sőt, a film is szóba jött…

Marcus Siepen: Ez úgy volt, hogy nagy Gyűrűk Ura rajongókként már a kezdetektől fogva írtunk számokat a témában. Mikor pedig megtudtuk, hogy Peter Jackson filmet forgat kedvencünkről, természetesen lázba hozott az ötlet. Több internetes szavazás indult abban az időben arról, hogy mely együtteseknek kéne a zenét szereznie a filmhez. Ezekben rend szerint a mi bandánk neve is felmerült, mi több, a legtöbbet meg is nyertük! Már ott tartott a dolog, hogy felvesszük a kapcsolatot Peter Jackson-nal, de ekkor közbejött egy új album ígérete, amire egyszerűen nem mondhattunk nemet. Így döntésünk miatt kimaradtunk a filmből.
Chocho: Köszönöm az interút!


Marcus Siepen: Én is köszönöm!


Miután végeztünk, lehetőségünk nyílott közelebbről is megszemlélni a 3D Brigade mo-cap berendezését. A monitoron az akkor már összefűzött anyag volt látható, amint kis pálcikaember képében André fejrázva zúzza a zenére. Őt Frederik Ehmke követte a mo-cap ruhában, akinek annyira tetszettek a kitett műdobok, hogy nem átallott egy rögtönzött kis előadással szórakoztatni a jelenlévőket. Nem volt utolsó élmény látni ezeket a profi srácokat, és bár eddig nem voltam túl izgatott a Sacred 2-t illetően, eztán kíváncsian várom a németek új csodagyerekét!

Érdekel a többi fénykép?
Irány a galéria!

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...