Diablo III

  • Írta: Daks
  • 2008. július 3.
Link másolása
Sanctuary földje. A menedék. Lakosai talán nem is emlékeznek rá, de sok-sok évvel ezelőtt néhány bátor hős az élete árán is, de felszabadította ezt a gyönyörű vidéket az alvilág pusztító démoni erői alól. Azok a Pokol seregeivel szembeszállók, akik túlélték a nagy háborút, azóta nem csak, hogy aggak lettek, de bele is őrültek a rettenetes, folyton gyötrő emlékekbe. A vidéknek így most új hősökre van szüksége, a Gonosz ugyanis újra feléjük tart, és erősebb, mint valaha!
A Diablo sorozat harmadik epizódját a június utolsó hétvégéjén rendezett World Wide Invitational Paris fesztiválon mutatták be, mi pedig összeszedtük nektek a legfontosabb tudnivalókat a talán a valaha volt legnagyobb és legsikeresebb RPG folytatásáról. Következzen egy átfogó bemutató, lássuk, mivel kényeztetnek ezúttal a Blizzardos lányok!


A történet a Diablo II eseményei után húsz évvel játszódik. Mephisto, Diablo, és Baal elbukott, viszont a halandók földjét a Mennyországtól és a Pokoltól védő Worldstone is megsemmisült, így most a mi feladatunk lesz, hogy megállítsuk az újra erőre kapó gonoszt. Összesen öt karakterosztály közül választhatjuk majd ki hősünket – ebből a kiadó már kettőt fel is fedett, a barbárt és az ördögűzőt.


Minden karakternek különböző tulajdonságai, képességei, és persze eltérő erősségei, meg gyengeségei lesznek. Az ő segítségükkel kell majd végigverekedni magunkat a különböző questeken, legyőzve az elénk toppanó démoni szörnyek egész hordáját, na meg ugye az őket követő bossokat.


A játék teljes mértékben a klasszikus formulát fogja használni, és noha ezúttal már egy gyönyörű részletességgel kidolgozott, modern 3D-s világban fogunk kalandozni, megmarad a felső nézet, sőt a kezelőfelület, a HUD se változik sokat. Igazi nosztalgiajátékra számíthatunk a Dió 3 személyében, megdobva eme nagyszerű érzést egy igencsak klassznak mondható új motorral, és többek közt a manapság hihetetlenül sikeres co-op móddal.


A motornál leragadva annyit érdemes elmondani, hogy teljes mértékben a Blizzardos programozók keze munkáját dicséri, egyedül a Havok licenszelt kiegészítő hozzá. Ez utóbbinak köszönhetően nagyszerű élményben lesz majd részünk, a terep teljesen interaktív és nem utolsó sorban lerombolható lesz, akár egész falakat, vagy hidakat is porrá zúzhatunk.


A motor grafikai része nagyon erős, nem csak a belső tereket, de a hatalmas külső helyszíneket is lazán meg tudja majd mozgatni egy közepesen erős számítógépen. Nem véletlenül írtam ezt, a Diablo III ugyanis PC/MAC exkluzívként kerül majd fel a boltok polcaira, úgyhogy a konzolosok egy újabb nagyszerű címtől fognak sajnos elesni – na nem mintha annyira sajnálkozni kéne, gondoljunk csak ugye a GTA IV-re, az MGS4-re, vagy bármelyik nagy konzolos sztárra.


Egy random generátor is bekerül a játékba, mely a questeket, a különböző eseményeket, és a dungeonöket fogja véletlenszerűen létrehozni, így biztosítva a dinamikus játékmenetet, és persze az újrajátszhatóságot. A szavatosságról még az online cooperative és PvP játékmódok is gondoskodnak majd, melyek természetesen mind a Starcraft 2 megjelenésekor megújuló Battle.net rendszeren keresztül lesznek elérhetőek.


Jó hír, hogy Sanctuary földje kibővül, több új vidék is megnyílik előttünk a harmadik epizód alkalmával, ahol megannyi veszély, csapda és kihívás vár a játékosokra. Újdonság lesz még a megújult inventory rendszer is, melyet bár a készítők még nem mutattak be, azt állítják róla, hogy sokkal testre szabottabb, és jobban használható lesz.


Minimum gépigényt egyelőre nem tudunk, de a Blizzard sosem a csúcstechnológiát igénylő termékeiről volt híres – gondoljunk csak a World of Warcraftra, ami egy hagyományos irodai notebookon is remekül elmegy. Üres kézzel jöttünk a megjelenési dátumot illetően is, vigasztalásul azonban következzen egy remek gameplay videó!

Kapcsolódó cikkek

29.
29.
Halmer
Itt a minimum gépigény:

CPU: 1.4GHz or higher CPU

RAM: 1GB or more

VGA: 128MB video card Dx9



Aki nem hiszi, járjon utána: http://gepigeny.hu/games.php?id=705
28.
28.
Halmer
Beszerezzük gyerekek. Beszerezzük.

27.
27.
LonGleY
Ennyi értelmi fogyatékost, hihetetlen!
26.
26.
huszti
bobby meleg, hagyjátok....
25.
25.
kenny22
bobby: ku*** any***? :)
23.
23.
varti
mikortól lehet előrendelni a collector's editiont? :D
22.
22.
bobby
JÖJJÖN PS3RA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.
21.
felegyi
Sztem a minimum VGA környékén legalább egy 7600GT lessz!
20.
20.
bobby
mikor lesz battlefield bad company teszt?
19.
19.
Dcrysis02
Sc 2-őt biztos,ha majd ráérek.De lehet majd pont a tanfolyam közbe adják ki akkor talán egy órát tok majd fennlenni hetente...
18.
18.
Dentis 360
17: Dcrysis02,majd jössz tolni a StarCraft 2-őt meg a Diablo 3 a Batlenet-en,ha már kijöttek?:)
17.
17.
Dcrysis02
15:Hát igen.A GTA is mindig vizsgaidőszakban jön ki és szerintem kb 20%-al többen buknak akkor,vagy még többen :)) De megéri....vagy nem :))
16.
16.
Dentis 360
Ja, és Daks,jó kis cikk lett,de hogy-hogy mostanában nem rakjátok ki a a híreimet?Múltkor is egy tök jó kis Alone in the Dark videót küldtem Nektek!:P(és még az nem is volt kinn az oldalon!!!)Igénytelenek,vagy mi a baj?

(Ja és bocs az off-ért:)...!)
15.
15.
Dentis 360
14:Hitetlen!:)De igazad van kinek a pap,kinek a papné.:)Én félek tőle,hogy mind a Diablo III,s mind a StarCraft II,sulidőszakban jön ki és akkor nekem végem!:)Hajrá Blizzard,csak ahogyan szoktátok!
14.
14.
Dcrysis02
Remélem majd a Starcraft II-ről is lesz átfogó előzetes :))) Ne üssön senki de nálam a Blizzard-nál a SC az első és a DIII csak második :)
13.
13.
Daks
koszonom a dicsero szavakat :))) termeszetesen kesobb keszulhet egy nagyobb, atfogobb elozetes is, most a bejelenteskor egyelore csak ennyirol volt szo.
12.
12.
Mobalint
Kétlem, hogy a mostani gépemen menne, ezért az első beruházás egy új gép, de utána tuti, hogy megveszem eredetiben. Nagyon tetszik, izgalmas, változatos játékmenet. Nekem nagyon bejön a diablo sorozat.
11.
11.
Tharathiel
nem rossz cikk, de azért ezt-azt még belelehetett volna tenni. például, hogy a főhős (azaz mi:D) ugyanaz aki a D2-ben volt csak 20évvel idősebb változatban. Vagy például az inventoryt is láttuk már a vidiben.(minden tárgy 1*1-es lesz, ami nem túl eredeti, de kétségkívül ötletes)
10.
10.
ATi0021
Egész jó összefoglaló. Eddig egyik részt se láttam, csak hallottam hogy jók voltak. Majd ha kijön egy próbát megér.



9: Ha shader model 3mas lesz akkor Geforce 6600 és ATi X1300 lesz a min. gépigény. A 9600,9800,X800-as ATi-k nem tudják az SM3-mat.
9.
9.
huszti
bobby: ez hogy jött ide te sügér? :D





Én olyasmi gépigényre számítok, hogy shader 3.0 tehát 6600 GT v 9800 ATI, esetleg 1 giga ram, vistán 2 giga ram meg egy jó kis 3 ghzes intel, vagy 2 magos 1,6-os intel esetleg a leggyengébb AMD 2 magos. Ja...billentyűzet, egér, monitor:D
8.
8.
bobby
Aramisz93--nak szól:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Én mondtam tudod h az új james bond játék a cod 4 motorját fogja használni... na.... a cod 4 első képei se voltak ultraszépek mint amikor megjelent.... most ránézel a pekingi olimia játékára, látod h az ember ki van dolgozva, izzad meg minden... de a fű amin áll.... pfuuuu... ezt mondja mindenki... de amikor megjelenik, addigra ki fogják dolgozni... a motorstorm 2ről is vannak videook, ahol KÖZZÉTETTÉK h 40%iig van kész... meg a QandQ red alert 3 is szépnek néz ki, de ha megnézed a hegyeket... csúnya... de mire kész lesz a játék addigra kijavitják ezt is.... nem tom mennyit értettél meg belőle de 1 biztos: a quantum of solace-t is ki fogják javitani, ujra nézik pixeltől pixelig... a cod 4 motorját használja ugyhogy olyan szép lesz a grafikája csak még nincsenek teljesen kész vele... pörgős lesz... mint a cod4is.... ennyi!
7.
7.
jov
Korrekt cikk. Csak szerintem a Diablo soha nem volt, és soha nem is lesz RPG. Ez egy hack-n-slash game, nem tudom, miért hívják páran rpg-nek. Amúgy biztos, hogy ki fogom próbálni, tetszett a bemtató videó. Ha képesek fenntartani az egész játékon keresztül a remek hangulatot és változatosságot, akkor nagyon nagy játék lehet.
6.
6.
bobby
JOO A CIKK MEG MINDEN, DE A BATTLEFIELD BAD COMPANYROOL NEM CSINÁLTOK TESZTET? CSAK VÁLASZT KÉRNÉK... HA IGEN AKKOR MIKOR? MERT NEM SZERETNÉM KÉSŐBB MEGVENNI, DE MÉG GONDOLKODOM H MOST MEGVEGYEM E.... LÉCCI CSINÁLJATOK!
5.
5.
Ca$h
Jó lett a cikk grat Daks mester! =) Én csak azért imádkozom, hogy menjen a laptopomon, mert imádom a sorozatot és ezért nem fogok venni egy PC-t az tuti! Az eredeti játék megvásárlása meg egyértelmű, főleg a Blizzard termékeknél ahol ugrott az online rész a warezosoknak! =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...