83. Oscar-díj kiosztó gála

Idén a 83. alkalommal rendezték meg az Oscar-gálát, hogy a Kodak színházban kiosszanak néhány aranyszobrot a filmes ipar legjobbjainak. Az idei kiemelkedően erős felhozatal eléggé izgalmas versenyt hozott, ám a befutó mindenki számára eléggé egyértelmű volt: négy kategóriában nyert A király beszéde.
  • Írta: InGen

Kommentek

#19
Nem vagyok megelégedve...
#18
#16: Ez teljesen így van.
Én a Legjobb zenének járó Oscarral nem vagyok kibékülve :).Jó a Social Network zenéje szó se róla,de Hans Zimmer muzsikája az Eredetben nagyon megfogott,hogy az Így neveld a sárkányodéról már ne is beszéljek . :D
#17
Nem nagyon szokott érdekelni az Oscar, bár ezekből a filmekből sok mindent nem láttam még :D
#16
InGenModerátor
#15: Csak az a különbség, hogy a Tron akkora egy hulladék, amilyet régen láttam már, az Avatar meg például jó :)))

A Disney/Pixar témáról meg annyit, hogy a Toy Story 3 egy irgalmatlanul jó film, erősen ajánlott megtekinteni :)
#15
Hát ez kész vicc. Bár nem volt kedvenc, hisz egyetlen 2010-es filmet se láttam, meg jócskán el is felejtettem az Oscart - nem márciusban szokott lenni? Érdekes, hogy a nálunk agyonhype-olt félszemű semmit nem kapott, az Eredeti 4-et is, az is vicc, ha egy 3 gyengébb díjakból egyet megkap, kapja a többit is -> best VFX, SFX, sound. Mert az nem ment volna, hogy pl. Salt, Ironman, Inception. A legjobb animációs filmért se érdemes nyávogni: mostanság mindig valami Disney/Pixar rémség kapja, ez mindig 100%.

Számomra, ami meglepő hogy az új TRON film mindössze 1 jelölést kapott. És azt se VFX-ben. Míg tavaly az Avatart gyakorta mindenben jelölték, pedig mindkettő hype-olt sci-fi 3D film volt csak.
#14
én sztem a legjobb film az egész világon az "Emberi százlábú" c. csodafilm :D
aki azt megnézni, az 1hétig rosszul lesz olyan durva horror
#13
Nagyjából egyet értek a díjakkal, csak az animációs filmmel nem. Ott úgy érzem, hogy inkább az összes Toynak adták a díjat, mert ha csak a hamradikat nézem, akkor a srákány kenterbe veri.
#12
Szerintem animációs filmben az őrzök Legendája mindent vitt bár most hírtelem nem vágom lehet már 2011-es.
#10
#5: Pedig a Nem vénnek való vidék, nagyon nagy film :))) Bár tudom h sokan nem szeretik a lassú filmeket, csak nekem van ilyen pikáns izlésem :))
#9
#6: A Félszeműt 10 Oscarra jelölték de egyet sem kapott.
#8
#6: Szerintem eltévedtél...

Korrekt is díjátadó volt. A Black Swan nyerhetett volna többet is, de nem tehet róla. Ilyen szempontból elfogult vagyok. Erős mezőny volt, jópofa volt az előadásmód(Nem Franco és Hathaway) és sok reklám. Az utóbbi évek legjobb Oscar-ja...
#7
Ennek a 90%-át nem is ismerem....
#5
#3: A Toy Story3-mat én sem értem,az Így neveld a sárkányod eredetibbnek gondolnám,és nem vagyok ezzel egyedül.A gyerkőcöknek is jobban bejött.Ettől ez Eredettől sem voltam lehidalva,lehet sokat vártam a hype miatt...Lehet lesz még egy pár amit megnézek erről a listáról,de nem A király beszédével fogom kezdeni az tuti.A Nem vénnek való vidék c. film óta félek az Oscar-győztes "művektől" :)
#4
Social Network best of.
Szerintem neki kellett volna kapni a legjobb film díjat..
#3
SLi
Aaron Sorkin díjazásának nagyon örülök, Portman, Bale is megérdemelte szerintem, a Toy Story helyett én a Dragon-nak adtam volna, a The King's Speech győzelmét a főbb kategóriákban annyira nem értem.
filmek szerint így alakult a sorrend:
4 - Inception
4 - The King's Speech
3 - The Social Network
2 - Alice In Wonderland
2 - The Fighter
2 - Toy Story
1 - Black Swan
1 - The Wolf Man
#2
énaszittem hogy ez game oldal :):):):)
#1
Papirforma alapján alakult az egész,bár a Félszemű-t sajnálom.