Álomháború

Rengeteg kőkemény előzetes vezette fel az Álomháború megjelenését. A trailerek alapján kissé nehéz volt elképzelni, milyen is lesz ez a beteg fantáziájú, de fantasztikusan látványosnak tűnő alkotás, s hogy mégis miképpen fog mindez értelmet nyerni. Nos, most végre kiderül!
  • Írta: InGen

Kommentek

#42
Ez a film egy fostenger. Lehet túl hosszúra sikeredett és "kicsit" meg kellett vágni...
#41
Jó volt a sztory a megvalósítás a hangulat. Osztom a 8/10-et. Egyáltalán nem olyan ostoba film mint aminek látják a buták.
#40
Végül is ebben a filmben NEM a Történet , cselekmény volt a lényeg, hanem a kőkemény akció, a fegyverrrrrropogás, robotok, meg mindenféle sci-fibe illő lények.
Nekem is tetszett de én inkább azt a fajta filmet szeretem, amelyikben a fő szál a történet. De ez az akciós sZ^r kell az embereknek
Cirkuszt a Népnek!
#39
Szerintem ezt a filmet kb 25 helyről lopták össze és az a vicces hogy nem is nagyon változtattak a jelenteken semmit (pl a sárkányos rész egy az egybe a Harry Potter stb.) nem értem hogy mutatták be ezt a filmet a hazai mozikban, mert például ennél sokkal jobb filmeket (Scott Pilgrim - ami egy kultusz film) nem mutattak be. Szerintem ez a film olyan 3/10 annál többet nem ér.
#38
Sunák + gépfegyver + mindenféle ellendég + hentelés
:DDD
ezt megnézem ^^
#37
#36: még ha van is, na nehogy már ne cigizne senki a nagyfőnökön kívül azon a tetves helyen...
#36
#31: A konyhában van tűzhely. :S
#35
drakecsajModerátor
Nos, elkövettem azt a nagy hibát hogy beültem rá a moziba. A párbeszédeken majdnem bealudtam. Szerintem olyan beszólások voltak benne, amiket már nagyon sok filmben lelőttek. A látvány vitte a pálmát az biztos, a sztori erős közepes, de kb. ennyi. Még szerencse hogy nem 3Dbe néztem így nem volt olyan drága...
Hozzátenném régebben megnéztem a Watchment is a moziban, azt viszont imádtam -és még mindig imádom- sokkal többet tudott nyújtani, mint egy egyszerű popcornzabáló látványfilm :)
#34
#16 és milyen igaz!
#33
#31: Örülök, hogy valaki leírta helyettem ,így csak helyeselnem kell. :)
#32
Nagyon nagyon nagy film ezért el mentem moziba 5 év után mert normálisan akartam látni és nem is csalódtam benne én csak ajánlani tom mindenkinek :)
#31
"...az Álomháború ugyanis a 300-hoz és a Watchmenhez hasonlóan valahol azért egy intellektuális film..." - lol, főként a 300 tekinthető az intellektuális filmek koronázatlan királyának.
ez pedig kb. ugyanott van. vizuális szempontból ok, leszámítva a túlzásba vitt videoklipes jeleneteket. a zenei aláfestés fel lett áldozva a coolság oltárán, teljesen súlytalanná teszi a cselekményt.
a szereplőket még karaktereknek nevezni sem lehet, élen a főhősnővel(emily browning fejét soha többé nem akarom látni).
az akció látványos, ugyanakkor unalmas is. a néző pofájába tolt mondanivaló pedig legjobb esetben is megmosolyogtató.
aztán meg mi a francért kell megszerezni azt a tetves gyújtót? a konyhán kovakővel pattintják a tüzet? de az ilyen apróságokba már bele sem megyek.
4/10
#30
Szerintem túlértékelt. Az 1/10-es értékelést sem szívesen adnám meg ennek a filmnek... Nem az én világom, szerintem Snyder ezzel kimondottan mellényúlt...
#29
InGenModerátor
#23: Szerintem ez jobb, mint a Watchmen, de ízlés kérdése nyilván. Ha bejön Snyder stílusa, és csak a kritikák miatt ódzkodsz, szerintem érdemes megnézni, nehogy ugyanúgy járj :)
#28
"Brutális felvezetés, és rengeteg kőkemény előzetes vezette fel az Álomháború megjelenését." Enyhe szóismétlés az első mondatban. Nem kötekedni akarok, csak ez így szemet szúrt elsőre.
#27
Nekem nagyon bejött,imádtam :D
#26
#24: (u.i.: amúgy meg szeretem Zack Snydert. A Holtak hajnala, 300, Watchmen is bejött...de ez..pfff)
#25
#22: Szerintem is kihagyhatatlan ez a film is mint a többi Snyder film.. ezt most a kritikusok sem csípték valami miatt (számomra érthetetlen)
De ami a nagyobb baj h eddigi összbevétel valahol 30 milliónál tart, míg a költségvetés 90 millió volt :((
Én hozzá fogok járulni egy gyűjtői DVD vel ha kiadják, mert megérdemli, ilyen szórakoztató filmet rég nem láttam, a storyban abszolút pozitívan csalódtam, a csajok nagyon ott vannak remélem befut mindegyik :)))
És annak is örülök h végre valahol nem húzzák le, látszik h InGen nem dől be a "szaksajtó" lehúzásának :)
#24
#16: jöpp..ez tény! De attól még a lehető legfrappánsabban fogalmazza meg eme remek .....hálivúdi agymosópor/veszélyes hulladék/ízesített idegméreg színvonalát...amit megzabáltatnak a néppel, megvárják h kihányd, h újra letuszkolják a torkodon.......már ezredszer...neked váljon egészségedre....de én attól még nem vágok hozzá jópofát! -.-
#23
ScooModerátor
#22: A Watchmennel én is így voltam. A negatív kritikák miatt húztam, halasztottam a megnézését. Így majdnem lemaradtam egy hatalmas élményről. Szerintem iszonyat jó film volt! Ebben már nem bízom annyira, de hátha.