Thelomeris - az első magyar 3D-s sci-fi

Drága főszerkesztőnk félreolvasta a sajtóközleményt, így azt hittük, Mark Hamill Magyarországra jön látogatóba. Csak azért mentem el a sajtótájékoztatóra, hogy élőben láthassam. Aztán kiderült, hogy nem jön, de az is kiderült, hogy nélküle is érdemes volt elmenni: megtudtam ugyanis, hogy a Thelomeris lesz az első 3D-s magyar steampunk sci-fi, és bizony nagyon ütősnek tűnik!
  • Írta: InGen

Kommentek

#29
Szerintem a film létezhet, de hogy nagy durranás? mark hamill akinek a legjobb filmje a csillagok háborúja óta a Jay és NémaBob volt, amiben egy 6 perces jelenete volt Dákónvágó-ként ??? Dörner György (pfff) ? A magyar szárnyasfej és far-hát vadászat elkezdődött
Égés lesz ez kérem , égésecske - annnak is.... Csak a Rudolf Petit féltem tőle kicsit
#28
A Thelomeris kb. 5 éve készül és várhatóan 2012. év elején lesz a premier. Hurrá! Igaz az egyik szereplővel (Mark Hamill) még csak az idén vették fel a kapcsolatot és Christopher Lloyd-ot még el sem érték, de szeretnék, ha ő is szerepelne. Hangsúlyozom(!) bő fél év múlva tervezik bemutatni a filmet, azaz már majdnem teljesen kész van a teljes produkció. Az ebből adódó kérdést le sem írom, de felmerül számtalan további kérdés is, pl.: Ki lehet a producere ennek a filmnek? Mark Hamill, Christopher Lloyd, malibui megbeszélés... nyilván nem egy kis költségvetésű alkotásról van szó.
Ugyanakkor, ha ilyen luxust megengedhetnek maguknak, akkor miért nem készült el eddig a film? Miért halljuk évről évre, hogy majd jövőre lesz kész. Ez a szűkös eklézsiával rendelkező amatőr filmesekre jellemző, de nem túl életszerű, hogy ők Mark Hamill-el forgatnak. Ugyanakkor, ha ez egy tényleg akkora durranás, akkor a rendezőn kívül miért hallgat róla mindenki más a stábból? Pl. ki lesz Mark Hamill-el egy jelentben? biztos egy mérhetetlenül szerény színész, ezért nem nyilatkozott még. Egyáltalán kikből áll a stáb, már a rendezőn kívül? Nyilván nem két-három vagy tíz-tizenöt cimborával dolgozik egy ekkora produkción. Ha az eddigi információk alapján, a bulvár tartalom mögé nézünk, egy már-már zseniális blöff körvonalát láthatjuk. Annyi már most borítékolható, hogy jövőre gratulálhatunk Hatvani Balázsnak vagy a film, vagy az átverés miatt, ami a maga nemében majdhogynem lenyűgöző.
#27
#1: mellesleg o nem az eggyetlen aki magyar produkciot csinal. a galaktika egy regi reszeben volt egy funky koval nevu kepregenysorozat amit valami magyar szarmazasu producer vett meg (roland von ciel) itt van ra egy link: http://www.funkykovalmovie.com
remelem ezekkel fellendul a magyar filmgyartas a nemzetkozi piacon mert szerintem sok tehetseges alkoto van magyarorszagon
#26
és hol van csubaka és dzsabba es dzsardzsar ?
#25
en is hahaha
#24
Nem számítottam volna arra, hogy még az én életemben készülhet egy jó magyar sci-fi film. Bár a Halo 3 nemtudom melyik kiegészítőjének élőszereplős kisfilmje elég jó volt, amit szintén magyarok csináltak.
#23
#21: Antal Nimród-ot tehetségesnek tartják kint és szerencsére felkarolta egy olyan neves rendező, mint Rodriguez, szóval esélyes, hogy igazán komolyan befuthat majd. Viszont sajnos a két említett mozi erősen B kategóriás lett, ahogy az Elhagyott szoba is. A Predators-nak ugyebár mindenképp A kat címnek kellett volna lennie, de hogy nem lett az, az semmiképp sem rendezői hiba, egyszerűen silány volt a forgatókönyv. Az ötlet jó, de sajnos nagyon kidolgozatlan maradt és hemzseg a logikai buktatóktól. Mondjuk az AvP második részénél még így is fényévekkel jobb lett...
#22
#21: Az oké, hogy magyar de ez a két film nem magyar film. Az meg, hogy mennyire jók elég szubjektív szerintem annyira nem :) Lényeg, hogy nem a magyar filmipar termékei ezért nem írták be őket a cikkbe sem szerintem.
#21
Hát meglátjuk mi sül ki belőle. Mert hát Antal Nimród is magyar s tudott jókat rendezni ( Predators , Szállítmány).
#20
#15: Biztos büfés lesz az óragyárban. :D Am. a fantasy az én szívemhez is közelebb áltt volna. ;)
#19
Ha tehetném, tuti a Digic Pictures kezébe adnám a CGI munkálatokat. Mondjuk az aztán tényleg megdobná a költségvetést! :D
Am. csak annyit mondok, hogy üdvözlöm a projektet. Ez egy kitörési lehetőség a Magyar filmipar számára, de lehet egy markáns bomba is. Ha elsül, olyan mély árkot váj magának, amiből a Magyar filmgyártás soha nem fog tudni kimászni. Óvatosan fiúk, és sok szerencsét!
#18
http://www.youtube.com/watch?v=lCeqPbXopTE ezt most találtam.Nézzétek meg!
Címe: Thelomeris Teaser 1
#17
Amiatt nem kell aggódni, hogy elbasszák a 3D-t. Sima moziban úgysem látszik, amelyik film szar, azt pedig a 3D sem menti meg..
#16
Nahát! Csatlakozom a várakozók soraiba.
#15
Mondjuk azt megjegyezném hogy máris elröhögtem magam amint megláttam Rudolf Péter nevét :D Kíváncsi vagyok hogy milyen szerepet kap.
#14
Őőőő...hát én is vártam hogy a magyar filmipar fellendüljön, de ez a sztori kicsit cink nekem...Na mindegy, majd meglássuk :) Én inkább fantasy-t kezdtem volna, de sok magyar ismerősömből kiindulva talán tényleg a steampunk illik az első darabnak a nyakéken.
#13
Nekem nagyon tetszik és remélem nagy sikere lesz nemzetközi porondon. A szereplő gárda nagyon jónak ígérkezik.
#12
#11: Ott a Korda stúdió etyeken, holywood mégis Bukarestbe jár filmet forgatni... Pl az új Batman film is ott forog majd részben. Nekünk meg maradnak az olcsó költségvetésű, mérsékelt sikert hozó, inkább réteg amerikai filmek, míg a szomszédban, ami nálunk jóval elmaradottabb ország, blockbustereket forgatnak.
#11
#6: jujjjj igenis tizedes úr!!!!:)))) De tényleg jólenne ha beindulna valami , mert ottvan a Korda stúdió világszinvonalon etyeken . S sajnos a "csoda" egyenlőre elmaratt:(((((
#10
Csak nehogy egy olyan gyalázatos hulladék szülessen megint mint a kisvuk.