Super 8

Számomra nagyon érdekes és különös élményt jelent egyazon film plakátján látni Steven Spielberg és J.J. Abrams nevét, főként azért, mert a Star Trek óta úgy gondolom, hogy a zseniális és még relatíve fiatal Abrams a nagy öreg nyomdokain halad tovább.
  • Írta: InGen

Kommentek

#17
Ez nem ide tartozik,de:
június 27.-én azt írtátok a verdák 2-ről hogy:
"Szeretnivaló négykerekűink idén nyáron pedig visszatértek, hamarosan cikkezünk a filmről is"
Na most lehet hogy én vagyok vak,de nem hiszem hogy csak én nem találok ilyen filmkritikát...
#16
#13: Arról nem tehetek, hogy a filmben nem fejtik ki a "Super 8" fogalmát.Amúgy meg nem kell egész nap internetes fórumok előtt ülni elég lett volna elolvasni az első bekezdést.
#15
#14: mekkora hülye vagyok hát persze a srácok a film elején filmet forgatnak egy super8-as kamerával:)
#14
Még nem szántam rá magam,de hamarosan:) a címe nekem se mond semmit hiába olvasom a kritikákat:/
#13
#5: Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen építőjellegűt írtál, gratulálok. Átfogalmazom a kérdésemet, hogy elgondolkodj egy kicsit.
A film jó, semmi gond nincsen vele, viszont ha az ember nem olvassa el a kritikát (ahogyan te is írtad), nem fogja megérteni, hogy mire utalhat a cím. Egy film címe általában utalni szokott a végkifejletre, vagy a főszereplő nevére vagy akármi másra, de egyértelműen a végén elgondolkodva rájön az ember, hogy "jah tényleg már értem". Viszont a szuper8 nem ilyen, hiába gondolkodok, nem jövök rá mit is takarhat.
Nem mindenki ül az internetes fórumokon és nem mindenki olvasgatja a filmkritikákat odahaza a fotelben nagy kényelmesen.
#12
"Spielberg nevét, akinél a látvány mellé mindig okosság is társult"

Ajánlom olvasásra az imdb oldalát, és utána eme mondat átgondolását.
http://www.imdb.com/name/nm0000229/

A kritika pedig gyenge lett szerintem. 3 bekezdés bevezetés, 2 bekezdés a filmről és 1 értékelés. Ha pedig remekműnek tartod kevés a pont. Ha 8.5 akkor hol a negatívum ami nem tetszett?

J.J Abrams istenítése pedig a Start Trek óta nagy divat lett, pedig (bár nagyon hangulatos film lett), inkább csak egy popcorn mozi a kiemelkedőbb fajtából. Ez alapján azt kijelenteni, hogy Spielberg nyomdokain halad, szerintem butaság.

"a most bemutatkozó Joel Courtney alakítja, de annyira frankón, hogy már most biztos: nagy jövője lesz a szakmában" Az ilyen kijelentésekkel meg lehetne óvatosabban bánni, volt már pár nagy pofára esés.

Egyébként a Super 8 valóban jó film, de remekműnek nem nevezném, inkább amolyan kellemes unikum a mostani filmek között.
#11
#6: Egyetértek. Nézed nézed egyszer csak vége és még mindig hiányérzeted van. Tulajdonképen nem történt benne semmi és nem szólt semmiről. Én végig arra gondoltam, érdekesebb lett volna ha a srácok összeismerkednek az idegennel, megismerjük az ő gondolatait is, csak akkor valószínűleg még inkább rá fogták volna, hogy egy E.T. másolat.
#10
drakecsajModerátor
#9: Hű, 3 évad van angolul. Ha jól tudom, magyarul (retek klubbon) a 2. évadot fejezték be, és ha minden igaz, folytatódik tovább a sori. Lesz 4. évad is, szeptember 23-án premier :)
Egyébként javaslom, hogy nézd angolul magyar felirattal, szerintem úgy sokkal jobb :)
#9
#8: Tényleg, azzal mi lett? Emlékszem adták a RTL-en, de amikor SPOILER a két Olivia kicserélődött a világok között (gondolom évadzáró) megszűnt az egész, és azóta is csend van. Mióta is, már egy éve?
#8
drakecsajModerátor
Ha J.J. Abrams, akkor nálam a Fringe (itthon: A rejtély) mindent visz. Nagyon össze van rakva a sorozat, látványos és elgondolkodtató. Érdekes módon sokan kihagyják a felsorolásból, pedig ha valaki imádta régen az X-aktákat, akkor ezt is nagyon fogja szeretni.
A film viszont egész jó lett :)
#7
Tényleg különlegesen jó film, mely egy jobb korszakot idéz.
Ami a Transformerst illeti, annak az első részén még fellelhető Spielberg kézjegye, de a folytatások már abszolút Michael Bay "értékeit" tükrözik vissza.
#6
elég semmitmondo egy film... (nem én vagyok kretén hozzá)..
#5
#4: El kéne olvasni a kritikát...
#4
Én láttam ezidáig 3x és nagyon tetszett! egyetlen gondom van, hogy mit takar a címe?
#3
Ja. Amely filmekhez spielberg hozzajarult azokhoz okossag is tarsult. TRANSFORMERS?
#2
Agyatlan latvanyfilm, hat szerintem az iro elkalandozhatott mert mintha a transformers-ben is spielberg penztarcalyabol lottek egymast halomra a robotok. Es ha az nem agyatlan latvanyfilm....
#1
sokat mondó és király volt a trailer.. mindent elárult ez magában nyolc szuper filmet tartalmaz