A hobbit: Váratlan utazás - filmajánló

"Különös népek a hobbitok. Apró teremtmények, nem törpék, de nem is egészen emberek. Rikító öltözetben járnak, viszont nem hordanak cipőt, hízásra hajlamosak, ami nem csoda, mert szeretik a békés, eseménytelen hétköznapokat..."
  • Írta: InGen

Kommentek

#77
Jó ez a fantasy. A törpe amúgy is a legkirályabb faj az összes fantasy faj közül. Kicsit mondjuk lehetnének a filmben kevésbé lehülyézve mint gimli az elfnek öltözött hülyegyerekek bibliájában, de mindegy, így is jó.
Viszont ezek a csicska kis, nyomorult, semmirekellő, naplopó, idióta hobbitok... Nem véletlenül lettek a LotR hobbitjai minden idők legköcsögebb karakterei! :D
#76
Megnéztem, kitűnő film! Minden fantasy fannak ajánlatos megnéznie.
#75
#73: Milyen?

A szinkronra meg van orvossag: eredeti nyelv.
#74
Fasza film, ma néztük családdal. Én sokat nevettem rajta, nagy trollok ezek a törpök xD na meg Gollam, valamint nekem pont jó volt a film hossza. Egy dologba belekötnék azért: Van az a kedves kis orc, a fehér farkason, és kétszer akkora mint a többi. Na neki az animálását a vége fele elég csúnyán elcseszték, ahhoz képest, ahogy az elején mutatott. Ott mintha valami történt volna a háttérben. Mondták, hogy siessenek, vagy valaki más vette át, nem tudom.
#73
#72: Ilyen a könyv is én szerintem úgy volt jó ahogy a szinkronnal van csak bajom néhol
#72
" Egyáltalán nem értek egyet azokkal a kritikákkal, melyek szerint lassú és vontatott: gyakorlatilag egy perc üresjárat sem volt benne, és nagyon jó ütemben váltják egymást a keményebb és a könnyedebb jelenetek. "

Te veletlenül nem valami erösen megvagott, masfel oras verziot lattal? akarmennyire is tetszett az embernek, az teny, hogy volt benne üresjarat estulzottan elnyujtott resz.
#71
Nem szoktam moziban járni, de ezt feltétlenül meg kell majd néznem a derecskei moziban! MÁR ALIG VÁROM!!!!!!!:)
#70
drakecsajModerátor
#64: Ahha, kiraly. Mar kezdtem orulni hogy hallani fogok egy fincsi legendat hogy miert van ez a jelenseg, erre meg semmi, ajh :(
Azert koszi szepen :D
Amugy Boldog Karacsonyt mindenkinek! :)
#69
#68: Igen, Imaxben mindig kristálytiszta.
Ez is az volt az állóképeknél, illetve a lassú jeleneteknél. Viszont ahol egy kicsit gyorsabban mozgott a kamera egyszerűen homályos lett a kép (mintha szétesett volna a 3D).
Más filmeknél ilyet nem tapasztaltam azért gyanús ez:D
#68
Kedves Tokodboy....kicsit perverz amit álitasz :),de esküszöm hogy van benne valami.Az imax-ben vetitet filmek mindig gyönyörűek és kristály tiszták.én láttam hfr-ben is és nem tetszet...imádom a technikai fejlödést,de ez már a ló tuloldala...mégpedig azért mert a film elveszti a varázsát és olyan érzésem voltt mintha a barátok köztb egyik epizodját nézném.Az a minőség amit az imax tud bőven elég szerintem.
#67
Aki látta IMAX-ben és HFR-ben is, leírná, hogy melyik volt a jobb?
Tegnap néztük meg IMAX-ben, brutális volt, de a mozgásnál tiszt ahomály volt minden.
Úgy érzem, hogy a 24 FPS-es változatot direkt elcseszték, hogy bizonyítsák a 48 létjogosultságát.
Eddig Imaxben minden szuper volt, ez viszont sok helyen nem hozza az elvárható színvonalat:S
#65
#64: +1. Egyébként én furcsálltam a könyvben, hogy ennél a résznél Tolkien a futballal példálózik. Kicsit úgy kirántott egy percre Középföldéről, nem igazán van szó máshol Gondor-Rohan rangadóról, Sauroni közvetítéssel, vagy Megyei sörkupáról. Mondjuk a törpök épp kitettek egy csapatot cserékkel együtt:D. FC Erebor City.
Ugyanezt megismételte Jackson is a golffal (nem emlékszem, hogy a könyben benne lett volna).
#64
#60: Az a legenda igaz, hogy léteznek ilyen kőóriások akik csapkodják egymást. xd Egyébként sok jelentőségük nincs, csak 1 legenda vagy látványosság Középföldén amin meglepődtek a szereplők, hogy valódi. A könyvben pedig le van írva, hogy játszanak a kőóriások.
#63
#16: Bocsánat mester, térdre hullok hatalmad előtt. Én nem tudtam, hogy te így megmondod a tutit, ezentúl csak a te szavadra hallgatok.
#62
#59: hát igen ezért mondom hogy igazából annyira nem függnek össze nem tom én akkor is ezt a sorrendet ajánlanám
#61
#40: Akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy minden cikkhez van valami ritka tartalmas hozzászólása. Mind1.
De hogy maradjunk a témánál, engem nagyon érdekel a film, a gyűrűk ura trilógiát imádom, megpróbálom majd IMAX-ban megnézni.
#60
drakecsajModerátor
Egyebkent lenne egy kerdesem a hardcore Tolkien rajongokhoz, biztos tudni fogjak. Mikor a hegyekben vannak a torpok Bilboval es csapodjak egymast a kooriasok, milyen legendat uvoltenek a torpok hogy igaz? Meg egyebkent is miert csapodjak egymast? Ez a hobbijuk? xD Biztos nem tudnak bekeben megelni egymas mellett, mindenkepp osztogatni kell a csicskapofonokat.
#59
#58: ööö, nem olvastam Húrin gyermekeit, de az nem a Szilmarilok egyik fejezetének egy részletes kidolgozása (Túrin és Tuor története ha nem tévedek)? Mert ha igen, akkor nem mondanám, hogy ott kezdődik, ahol a Szilmarilok véget ér.
#58
mondjuk a Húrin ott folytatódik tulajdonképpen ahol a szilmarilok befejeződött