Django elszabadul - filmajánló

Tarantino-filmet látni egy igazi esemény, ami ritkán jön, de akkor mindenki odafigyel rá. Mint egy fénylő hullócsillag a tiszta égbolton, egy kellemes nyári éjszakán. Vagy a focivébé.
  • Írta: InGen

Kommentek

#61
K2 The HighestModerátor
#60: Szerintem remek lett az OST, filmben is és önállóan is megállják a helyüket.
Azért egy ilyen Western filmben ritkán hallani Rappet, főleg úgy, hogy bele is illik és "Badass"-é teszi :)

"Me', nem láttak még Négert lovon."
"- This Nigga Here?
- That Nigga There!"
#60
Ha a filmzenéket kellene pontozni, ez a film 0 pontot kapna... negyed óráig kerestem a dvd-n, hátha ki lehet valahogy kapcsolni a zenét a film alatt, mert annyira irritálóan szarul lettek beleválogatva a trackek, hogy az valami hányadék... A film viszont bejött, bár a végére eléggé elfogyott a szufla belőle, nagyon sablonos lett, ahhoz képest, hogy mekkora áll leejtések voltak az első 1, másfél órában...
#59
Über-királyság ez a filmje is Tarantino mesternek! Nem tudok belekötni.
#58
Szerintem is állat film! A DiCaprio-s szakasz volt a legütősebb!
#57
a film legjobb jelenete: http://www.youtube.com/watch?v=0itOCgJtNVU

viccet félretéve, tetszett,de az utolsó 1 óra tényleg kicsit lehúzta a művet :\
#56
#55: Hát akkor nem egyezik az ízlésünk, nekem pl Django magyar hangja sokkal jobban tetszett, mint az eredeti. :)
A Lincoln nekem személy szerint annyira nem tetszett a Django után, a karakterek például jellemtelenek. Ennek okára mondjuk fény is derült, mihelyt megnéztem ki a rendező. Persze a Spielberg-skálán kijár neki a 10-es, de sokkal több potenciál volt ebben a címben.
De annyit meg kell hagyni, hogy ez a két film önmagában veri a teljes tavalyi termést, ahonnan a Bosszúállókon és a Batmanen kívül egy cím sem rémlik.
#55
InGenModerátor
#54: Pont ez a jelent mutatja meg, hogy a szinkron sehol nincs az eredetihez képest :))

Hamarosan jön a Lincoln review is, annyit tudok mondani, hogy a Django-t kicsit túlértékeltem. 9/10-et érdemelne, mert a Lincolnc a 10/10-es év filmje, pedig még csak február van.
#54
#52: Szerintem szinkronnal jobb mint eredetivel oO

Niggerezésről ez meg elmond mindent:
http://www.youtube.com/watch?v=vNrG5lD2zmQ
#53
YanezModerátor
#52: Olvasd el a #49-es kommentet és választ kapsz kérdésedre.
#52
Nagyon jó film, bár szétzsibbadt a picsám mindkét alkalommal mikor végignéztem :D Alig várom, hogy legközelebb milyen témához nyúl Tarantino.

Egyébként a szinkron milyen volt? Niggereztek rendesen?
#51
Kimoderált üzenet
#50
Egyáltalán nem vagyok Tarantino-rajongó, szerintem ez is csak egy új divat, InGen pedig szokás szerint túloz a jelzőkkel! Ettől függetlenül ez egy elég jó film, kellemesen csalódtam benne, mert rosszabbra számítottam! Röviden: DiCaprio hatalmas, Jamie Foxx hatalmas, Waltz hatalmas (de ki a fene ez??), Tarantino-t túlértékelik, a Ponyvaregény meg egy szar...
#48
amikor elsőnek hallottam a reklámban azt hittem Jango Fett-ről beszélnek, aztán kihajoltam kicsit hogy lássam a tv-t, utána láttam hogy semmi köze a Star Wars-hoz :), Becstelen Brigantykot se láttam, ezt sem tudom mikor nézem meg
#47
A filakadémia véne tanáca, s majd spilberg bácsi hiteles de dögunalmas Made in america de lincolnjára szavaz. Hiáa benyalni tudni kell. Tarantino meg nem az a fajta aki benyal.
#46
a többi hülyeség az beleillik, egyedül ez szúrt szemet legalább nekivágódhatott volna az ajtófélfának xD
#45
#42: igen, mindenki szakadt rajta a moziban, de pont ez a célja..nem a realitás, hanem a humor h szimplán elszáll a pcsiába, mert django úgy akarja :D
#44
#38: Jajj te jó ég... Tipikus Tarantinos túlzás semmi más... Csodálom, hogy nem szúrta ki a szemedet az a brutális fröccsenős vérfürdő... Szerintem ha ezeket felismered, már biztos lehetsz benne, hogy Tarantino művel van dolgod.

Amúgy meg szimplán zseniális film, legalább másfél óra olyan a filmből, hogy szerintem bármikor megtudnám nézni, annyira bejöttek egyes jelenetek és a köztes jelenetekkel meg semmi bajom. Mindenesetre úgy gondolom, hogy a film akár fél órával lehetett volna rövidebb, mert valljuk be, az utolsó fél óra a leggyengébb, egyedüli értékelhető jelenet benne az, mikor Django üdvözli a jónépet. Az eredeti hang vs. magyar szinkron témához csak annyit, hogy szerintem ez a film magyar szinkronnal simán sokkal jobb. Nem tudom, hogy InGen látta-e egyáltalán magyar szinkronnal a filmet és úgy állít szobrot az eredeti hangnak mint az Istenének, vagy nem, ugyanis az a helyzet, hogy ilyen piszkosmód jól szinkronizálták, hogy egyes karaktereket sokkal kedvelhetőbbé varázsoltak(Pl: Django). Persze engem az akcentus közel sem érdekel, mert azért ez a szlengesített angol ami a filmben van, eléggé nehezen érthető, másrészt a magyar verzió megoldása legalább ugyanannyira jó. Az utolsó fél órát leszámítva egy simán 10/10-es filmről beszélünk, bár ha azon is túlteszem magam, szerintem hozza a 9,5/10-et. Első napos vétel, nincs mese :)
#43
KIAZ A NIGGER A LOVON ?
hát tarantinó filmjeiben sosem tudok csalódni:D sok vér sok hülyeség sok komolyság sok akció egyben ... nagyon vagány film :DD