A burok - filmajánló

Szeretjük a sci-fiket, nyilván. Stephanie Meyert nem szeretjük, nyilván. Kíváncsiak voltunk tehát, mi történik, amikor a két dolog keresztezi egymást, és a vámpíros-dugós regényeiről ismert írónő új műfajban próbálkozik.
  • Írta: InGen

Kommentek

#59
Tökéletes ez a film én 24x néztem meg és nem unalmas hanem érdekes és el lehet rajta gondolkozni h mi lenne ha minket megszálnak meg azon is el lehet gondolkozni h az első lélek hogyan került bele a testbe
#58
én egyszer kezdtem el olvasni a könyvet, de nem jutottam vele sokra. lehet, hogy még egyszer bepróbálkozom vele...
viszont az írónő nem stephanie, hanem stephenie meyer.
de felőlem béla is lehet...
#56
Részemről jókat derülök a kommenteken, egyik ok amiért évek óta olvasom az oldalakat :D Ha van értelme ha nincs.
Egyébként akármennyire furcsákat írnak GK emberei, ne vitatkozzatok, nehogy lesújtson villámok közepette a banhammer. :D
#55
#54: Sajnos filmajánló címet adtak a topicnak de igazából sima élménybeszámolókat írnak bele. Vagy a címadás sikerült félre vagy a tartalom nem passzol. Filmajánlótól jogosan várnánk, hogy ajánlja a filmet, hogy miért menjek el, miért csengessem ki a pénzt a jegyért, miért üljem végig. :)
#53
#42: Ha már így szóba került a Die Hard, én is elmondom véleményem.
Az első három rész egyszerűen zseniális, főleg a 3. A 4. rész még elment, az 5.dik viszont....pfff. Nagyot csalódtam benne. Mint akciófilm egyszer meg lehet nézni, de mint Die Hard nagyon gyenge lett. Egy deka Die hard feelingje nem volt, nem volt benne igazi főellenfél, nem volt yippi ka yee... csak gyenge poénok. Ne legyen 6.rész inkább.
#52
#46: Meyer sztorijai dióhéjban: Van egy fiatal lány. Minimális személyiséggel minél kevesebb annál jobb. Fogj két erősen torzított "férfi ideált". Aztán keverd bele őket valahogy a levesbe. A háttér tűnjön érdekesnek, de ne vonja el lényegről magyarul a szerelmi szálról a figyelmet. Voila! Máris kész egy Meyer sztori. Én erről órákat beszélgettem Meyer rajongókkal is. Meglepő módon nem egy nem két egyén értett egyet, hogy ezek nem éppen elgondolkodtató és mély művek. Szórakoztatónak sem igazán mondanám, de a célközönség talán élvezi. A baj ott kezdődik, hogy a legnagyobb fogyasztói tábor az éppen kibontakozni készülő tinik még értelmet is próbálnak benne találni. Meg azt hiszik a filmek/könyvek üzenete egyenesen jó. Hát nem! Nagyon nem az egyik szériában egy szimpla bunkó csaj van aki két srácot hülyít folyamat végül elveszi a gazdag gyerek. A másikban meg egy skizo csaj van aki szintén két srácba szerelmes. Bár ezt a történetet nem ismerem annyira mint a Twilightot. Valahogy már az összefoglalására sem voltam képes annyira figyelni, de gyakorlatilag minden Twilight karakter megvan itt is. Ugyanazok a szerepek vannak betöltve kb ugyanazzal a mondanivalóval. Könyörgöm ne! Ne többször!
#51
#36: Igenis nem ártana cenzúrázni az ilyen mozikat. Mert nincsenek jó hatással a célcsoportra. Se ez se a twilight. MIvel a célcsoport a 12-15 éves tinilányok. Akiknek ilyen szarral tömni a fejét nem éppen áldásos dolog. Látható hova süllyed tőle a világ. Nem kis részben az ilyenen felnőtt emberek miatt tartunk ott ahol tartunk.
#49
SLi
#45: mindig is ezt a tahó proli stílust hozta, mondjuk szerintem szórakoztató a sokszor kicsit sótlan cikkek között.
#48
Pedig érdekelt a film, de ezek után... Kihagyom.
#47
#43: De ha ajánló a rovat neve akkor inkább ajánljatok filmeket csak jobb volna :)

Erre a stílusra meg nem tudom mi szükség, nem lehet ezt kinőni/mellőzni/levetkőzni? Persze vagy amilyen vagy de akkor is talán lehetne kicsit türtőztetni magad ha már szerkesztő vagy bár nyilván ha a cikkeknél nem sikerül akkor itt hiába is várja az ember.

Amúgy ez egy egész hangulatos kis élménybeszámoló lett ez tény.
#46
Kibaszott gyökérnek nevezni valakit, csak mert más a véleménye, mint neked, nem helyes. Ezt most nem azért mondom, mert szerintem ez jó film volt és megsértődtem, vagy magamra vettem volna. Nekem tetszett a Burok és a könyvet is elolvasom majd, mert érdekel. A barátnőm már olvasta és jókat mesélt róla. Plusz rengeteget nevetett rajta, mert bizony tele van komikus jelenetekkel ... a könyv. A filmben nem sok ilyen volt. Én minden esetre jól szórakoztam a moziban. Nem zavar, ha valaki más véleményen van, ettől szép az élet. Csak tudjátok, úgy veszem észre, hogy Meyert már divat lett leszólni és mindenkit debilnek, idiótának bélyegezni, akinek tetszenek a könyvei és az azok alapján készült filmek. Ha nem ismerek valamit, mielőtt véleményt alkotok, előtte tájékozódom. Elolvasom és/vagy megnézem. Kár, hogy nagyon sokan nem így vannak ezzel.
Az egyéni véleményt becsülöm és tiszteletben tartom, így a tiédet is, Ingen. ;) De te se mondj/írj másokról ilyeneket!
Arra azért kíváncsi lennék, azok az emberek, akik most szidják a filmet, mit mondanának róla, ha nem tudnák, ki írta a sztorit...
#45
#43: Szerkesztőként szép válogatott a stílusod :P
#44
#43: "Sorry, de aki szerint ez jó/tűrhető film, az egy kibaszott gyökér. Még a csajom is hányt tőle."
LOL :D
Andrew Niccol-tól azért ne vegyük el a Gattacát (személy szerint a kedvenc SF-filmem), meg a Lord of War-t (szintén 10/10-es darab), de úgy látszik pénzért már tényleg minden mehet, kivétel nélkül (nem mintha ezen meglepődnék.)
A "kritika" roppant szórakoztató volt :)
#43
InGenModerátor
#31: Gyakorlatilag megnéztem, hogy nektek már ne kelljen :D

Sorry, de aki szerint ez jó/tűrhető film, az egy kibaszott gyökér. Még a csajom is hányt tőle.
#42
#41: Szerintem a 4. nem méltó az első 3-hoz, de az 5-nél nagyságrendekkel jobb:)
#41
#40: A Die Hard 5 az nem jó akciófilm. A Die Hard 5 egy B kategóriás, DVD only film. Ha nem Die Hard címen adják ki a kutyát nem érdekli. Kifejezetten rossznak nem mondanám, de nem méltó a sorozathoz. Gyakorlatilag semmi nincs benne, ami az első 3 részt zseniálissá, a 4-et pedig még a szériához illő folytatássá tette.