Star Trek: Sötétségben - filmkritika

Egy John Harrison néven futó titokzatos terrorista lecsap a Csillagflotta tisztjeire, majd ellenséges területre menekül. Ha Kirk kapitány és csapata nem óvatos a kézre kerítésében, kitörhet a totális háború...
  • Írta: InGen

Kommentek

#47
Bár nekem mint Star Trek rajongónak mindig is a Wrath of Khan lesz "A STAR TREK", és ezt gyanítom nem is igazán fogja egy "nem-rajongó" megérteni (még a rajongók egy része sem érti, mitől olyan hatalmas Star Trek film a Star trek 2), az "új generáció" igényeit ismerve Abrams személyében mindenképpen a megfelelő ember kezébe kerültek a Star Trek, illetve a Star Wars filmek.
Meggyőződésem, hogy Abrams olyan a filmvilágban, mint Chris Avellone a crpg világában.
Amelyik crpg-rajongó nem tudja ki az a Chris avellone, az pedig azonnal szégyellje és ássa el magát hat láb mélyre! :D
#46
Ideje megnéznem a filmet, sokat mondják, hogy jó, pár hibát leszámítva. Nem hiszem hogy sok hiba lehet benne, de majd kiderül. Az a kevés meg szerintem elfér...:)
#45
Jó film nagyon, én imádtam!
A cikk író egy kicsit nagyon lehúzta, pedig nincs nagy hibája
#43
"KAPITÁNY! 457 FOKOS FORDULAT !

MOOOOOOOST!"

Azért ezen nagyot kacagtam a moziban!!
#41
ScooModerátor
Spoiler: Nemrég megnéztem egyébként Khan első feltűnését, az eredeti sorozat 1. évad 22. része. Elég unalmas rész. Aztán megnéztem a Star Trek 2 filmet, a Kha haragját. Nem tudom. Nekem nem jött át, hogy milyen nagy koponya lenne Khan. Az új ST-ben ez jobban átjött. A régiben inkább csak nagyon bosszút akar állni, még ha az esze (és a legénysége) mást is mond.
Sok hasonlóság nincs a két filmben. Khan itt is ott is szuperember, de azért nem teljesen ugyanaz az eredettörténetük. A régiben átvették anno a Föld irányítását, csak amikor leverték őket, akkor menekültek el. De mivel ez rég volt, így csak fagyasztott állapotban tudtak menekülni.
A haldoklós jelenet tényleg súlytalan az új részben. Egyedül ezt vették át szinte egy az egyben csak felcserélt szerepekkel.

Egyébként szerintem nem ugyanott lett vége a filmnek, mint az első résznek. Szerintem így a második részre ért meg Krik igazi kapitánnyá és most lettek tényleg jól összeszokott legénység.
#40
ScooModerátor
Kurva jó film!

Oké, vannak benne hibák, elismerem, de baromi látványos és baromi szórakoztató.
Mondjuk nekem az is elég ha űrhajós filmet nézek moziban :)
#39
#38: Egyet kell értem veled ! Mért az már tény leg le sujtó hogy NEM tud nak semi ereditei vel elö álni ! Ha meg aszt moták volna hogy Új ra le forgat ják az eredit részt és Ki egészitik a kor szt mod el megy ! de igy ez SzVSz !
#38
"Az viszont már nagyon komoly baj, hogy a cselekményt is egy az egyben másolták le, amire már nincs mentség, hiszen a teljes végső jelenet is a régiből jött."

Tegnap néztem meg az első kettő eredeti ST filmet, na most a radioaktív szobás jelenetet leszámítva a cselekmény tök más volt, a vége (erre emlékeztem régebbről) már a moziban ülve is inkább tűnt számomra kikacsintásnak/tisztelgésnek, semmint másolatnak! Én így gondolom szvsz.
#37
Ha idáig nem nagyon tiltottatok ki senkit, szerintem őt sem kellett volna. Sok olyan ember van, akinek botrányos volt a viselkedése, és most is az, de még sincs kitiltva.
#36
Nem tudom hogy a cikkíró a fenti filmet látta e.... A kritika szerint valami török utazhattak keveri a produkciót. Vérbeli treki ként vagy laikuskent is: EZ EGY AZ UNIVERZUMHOZ HŰ, ES REMEK FILM! :)
#35
Imax 3D-ben volt szerencsém két napja megnézni, hihetetlen jó film volt. Még ha egyértelmű is volt pár jelenet folytatása, görcsben volt a gyomrom :) Pedig én inkább vagyok sw. rajongó, mint st.
Lényeg a lényeg, hogy nagyon eltalálták ez a részt is, bolond lettem volna, ha nem ott néztem volna ahol írtam.
10/10 - Zsmester :D
#34
#30: Ja igen, ezt el is felejtettem, hogy azért Lindelof ne legyen már mindig a bűnbak, itt pl nem is volt tele a film "direkt feldobott, és szándékosan megválaszolatlan" dolgokkal - ami az ő kvázi jellemzője - mint pl a Prometheus.
A LOST pedig pont ettől kvázi a valaha volt legjobb sorozat amit ő is csinált vele.
Na, de ez offtopic.
#33
#24: Szegény Yoshi barát!:D
#32
#24: Örülünk hogy ezt megléptétek, már sok volt a csávó egy kicsit
#31
A fejroppantós része szerintem is bukfenc volt bár ha akarjuk bele lehet magyarázni, hogy Khan azt hitte hogy mindenképpen nyerni fog és ez a kedvenc gyilkolási módja.
A másik logikai baki pedig szerintem is az volt, hogy miért pont Khan vére kellett, hogy megmentsék Jim-et. Hiszen elvileg Khan egész legénysége olyan szuper katona, mint ő.
Az, hogy az idegfogást és a kábító lövést kibírta engem nem lepett meg. Mégis csak ember feletti szuper harcosról beszélünk.

Ettől az egy két kis bakitól eltekintve szerintem egy nagyon jó filmet lett. Hozta az első szintjét. A látvány 3D-ben elképesztő. A sorozatot sose szerettem bár lehet csak azért mert túl fiatal vagyok hozzá és mire oda jutottam fejben, hogy belenéztem nagyon "elavultnak" találtam, de hát ne kövezzen meg senki, én már a fejlettebb film gyártáson nőttem fel. Viszont az első rész nagyon bejött. Barátnőmmel mind a ketten nagy fanok lettünk (és ez nála nagy szó, mert amúgy nincs oda a sci-fi ért). Nagyon remélem, hogy jön a folytatás :).
#30
meglepődök hogy a Gamekapocson iylet kritikát látok, teljesen egyetértek! Zavaros, súlytalan és kiszámítható ! Amikor a klingonok ellen harcol az veszett jó kis is rázott a hideg mondom ha ez ilyen marad... de nem. Sajnálom én is mert eléggé vártam. A Lost-ra azért megjegyezném, hogy szerintem nem lett elcseszve, minden idők egyik legjobb sorozata ha nem a legjobb !
#29
SLi
Őszintén megmondom, nem emlékszem mikor szórakoztam ennyire jól popcorn mozin, ja de , az Avengersen, Persze nem sok köze van az eredeti star trekhez, de tényleg rohadt jó lett, vétek kihagyni.
#28
#24: ki az a yoshi30 ?:D

egyébként, szerintem a film az jó! vmeiknap láttam a tévében az első részét, és akinek elsőnek szart csinál az másodjára csak gyémántot talál ! :D