Hajsza a győzelemért - filmkritika

A legendás párharc Niki Lauda és James Hunt között. Amikor még nem a technika és a szabályok uralták a Forma 1-et, és amikor minden pilóta tudta: ha autóba ül, elég nagy eséllyel meghalhat a futam végére.
  • Írta: InGen

Kommentek

#33
#23: Valóban, kint sajnos óriásit bukott a film, és ott igazából a haza bevétel számít, a nemzetközi eredmény az sokadlagos számukra.
Pedig jelen alkotásban az év egyik - ha nem a legjobb - filmjét tisztelhetjük, minden pillanatát élveztem a moziban. Kb a Warrior-hoz tudnám hasonlítani azt az érzelmi hullámot amit a film ontott magából. 10 pont!
#32
"tényleg vezetni kellett ezeket a szörnyetegeket" azért a mostani gépeket is piszok nehéz vezetni, de valóban izgalmasabb csaták voltak azok :) a film meg számomra minden idők legjobbja lett, 2x voltam már rajta, de harmadszorra is elfogok menni :D
#30
#29: Bocs, de kicsit el vagy tévedve szerintem. A 2000-es évek konkrétan a F1 halála volt a rémunalmas Ferrari 1-2-kel. Bizonyos szabályokat pontosan azért vezettek be, hogy a Schumi-dominanciát kicsit megtörjék, hiszen már odáig fajultak a dolgok, hogy még a németek is elkapcsoltak a közvetítésekről. Azokhoz az évekhez képest pl a tavalyi szezon kifejezetten élvezetes volt.
#29
#10: Egyértelmű, hogy nem azzal van a baj a mostani F1-ben, hogy biztonságosabb.
Hanem azzal, hogy már túlzásba viszik a korlátozásokat.
Ha jól tudom Senna óta nem halt meg senki a pályán.
Mégis minden évben hozzák az idiótábbnál idiótább szabályokat amik kiölik az izgalmat a versenyekből. Megszabják hogyan előzhetsz, mikor és hol. Nevetséges.
2000-es évek elején Schumi idején is már biztonságos volt ez a sport, mégis izgalmas volt, mert nem volt ennyi szabály.
#28
#24: Hááát, én azért a Dark City-t nem hasonlítgatnám a Matrix-hoz. Nagyon jó film, de eléggé más stílus a maga noir-os beütésével, és a téma is legfeljebb csak annyiban hasonlít, hogy az embereket tudtukon kívül irányítja egy külső idegen kéz.
#27
#25: Köszi elolvasom, a ghost in the shell meg egyik kedvenc animéim közé tartozik, nem értem, hogy nem vettem észre a hasonlóságot!
Köszi!
#26
SLi
#24: ja igen még ez is, meg is feledkeztem róla mert nekem annyira nem tetszett
#25
SLi
#22: például Grant Morrison The Invisibles című képregényének kb 90%-át átvették egy az egybe,
itt el olvashatod, de szerintem inkább a képregényt olvasd el :
http://www.cracked.com/article_19443_7-classic-movies-you-didnt-know-were-rip-offs.html


de ott van a Ghost in the Shell, stb

de mondom ettől még jó film
#24
#22: Peldaul nezd meg a dark city cimu filmet, ami par evvel a matrix elott keszult, egyes jelenetei kikopott olyan, mintha a matrixot neznem. A film temaja is hasonlo.
#23
#21: Nem feltétlenül kellene minden nagyobb rivalizálásról, de a Senna-Prost féle szerintem még beleférne. Óriási csatákat vívtak egymással, arról nem is beszélve, hogy volt olyan mikor a VB 16 futamából 15-öt ők nyertek. Legendásan rühellték egymást és a párharcuk még az igazi Forma-1 halála előtt zajlott. Egyszerűen minden meglenne a kettejük történetében egy nagyon jó filmhez.

Az viszont sajnos kérdéses, hogy Hollywood forgatna-e egy újabb F1 filmet. Erre is alig bírták összeszedni a pénzt a készítők (és a költségvetés még így is egy A kategóriás vígjátéké alatt maradt. Hogy mást ne mondjak, a hulladék Másnaposok 3 103millió Dollárba került, a Rush meg 38millióba. Hm...) és Amerikában ennek megfelelően akkorát bukott is, mint a ház. Szerencsére a világpiacon elég nagy siker lett, de azért odaát nemigen szeretnek olyan filmekre költeni, amit a hazaiak nem néznek.
#22
#19: Például?
#21
#20: Akár. Bár, én úgy vagyok vele, hogy ne csináljanak minden érdekesebb "párról" filmet. Egy pont elég (nem azért, mert nem jó), a többi már lehet kicsit olyan lejárt lemez értékű lenne. Vagy akkor azt nagyon oda kell tenni, hogy még nagyobbat üssön.
#20
#15: Nem kéne éveket várni, egy újabb F1-es sztorira. Ott van minden idők egyik legnagyobb rivalizálása, ami ráadásul egy csapaton belül zajlott (Senna-Prost). Kiváló anyag lenne egy újabb mozira. Már persze ha képesek lennének olyan szinten kivitelezni, mint a Rusht.
#19
SLi
#16: "Matrix első része után évekig csak azon gondolkoztunk, hogy talán igaz lehet."
jajj

egyébként a Matrix rossz példa mert ott aztán annyi helyről loptak, hogy még felsorolni is nehéz, de ettől még jó film
#16
#12: Fétisnek nevezhető, ha egy olyan filmet akarok végre látni, amitől kiugrik az agyam a helyéről? Pl Matrix első része után évekig csak azon gondolkoztunk, hogy talán igaz lehet.
HP meg tényleg csak első 3 részig volt élvezhető :D
#15
Én ott voltam a premier előtti vetítésen, az Arénában, és iszonyúan jó film volt! Mint F1 rajongó, érdekes volt látni Lauda korai F1-es éveit. Lenyűgöző volt az utolsó futam, és maga a néző is érezte azt (azaz, én igen), amit Hunt érzett az utolsó körökben. Felejthetetlen film, nagyszerű sztori, és két ikon története. Kíváncsi vagyok, hogy x év múlva megfilmesítik-e az Alonso-Raikkönen csatáját, amit jövőre érdekes lesz figyelemmel kísérni. ;)
#14
#13: Valóságban Lauda még él, Hunt már nem.