Zöld íjász 2. évad - sorozatajánló

A nevem Oliver Queen. És ugyan az első évadban egymás hátára íjaztam a hullákat, a második évadban átmentem pacifistába. Ettől még azonban a Zöld Íjász továbbra is remek.
  • Írta: InGen

Kommentek

#106
milesz még flash batman superment nem akarják beletenni vagy jókert :D
#105
#104: Az ugye megvan, hogy a Zöld Íjász egy 1941!!! óta létező karakter?
#104
Atyaisten Zööld ijjjász mi lesz még ?

Sárga kötélmászó ?
vagy Piros kardforgató ?
#103
#102: Az a baj, hogy a főiskola/egyetem a nagyon sok esetben nem is igazán módja a tudás megszerzésének. Nem mondom, vannak kivételek, de többségében az egyetemről kikerült fiatalok ha odakerülnek egy céghez a szakmájukban (amihez azért nagy szerencse kell) akkor nulláról kezdhetik megtanulni a feladataikat, mert még a felsőoktatás is inkább a tudás elméleti részét adja, nem azt, amit a gyakorlatban is alkalmaznak. Ha csak az én munkahelyemből indulok ki, mikor idekerül egy fiatal diplomás, azt hiszi, hogy ő szarta a spanyol viaszt, és rögtön el akarja magyarázni az ezer éve itt dolgozó beosztottjainak, hogy mit hogyan kell csinálni. Ez persze lehet magyar betegség.
Itthon inkább csak az a probléma, hogy a felsőoktatás nem jó arányban ontja magából az embereket. Nem érzem azt, hogy a munkaadók elvárnák a diplomát olyan helyekre, ahova elég csak egy OKJ tanfolyam. Külföldön viszont minden szakon durva túlképzés folyik, ráadásul sokszor fölöslegesen. Az USA-ban például egy állami fenntartású egyetem diplomája az gyakorlatban alig ér többet egy érettséginél, ha munkaerőpiaci versenyről van szó. És azt se feledjük, hogy a Rém rendes család Al Bundy-ja sem véletlenül diplomás cipőbolti eladó. Persze az egy vígjáték, de minden komolytalansága ellenére elég komolyan görbe tükröt tart az ottani társadalom elé (ilyesmit mostanság sitcomban már nem mernek megtenni, csak a rajzfilmekben Simpsons-Family Guy-South Park)
Inkább legyen mindenkinek használhatatlan diplomája, mint középfokú végzettsége egy használható munkaterületen. Most nagyjából így megy ez. Nem véletlen, hogy az Expresszet kinyitva (mondjuk ilyet már vagy öt éve nem tettem) az álláshirdetések többsége CNC esztergályosoknak, és egyéb, magasan képzett, nem diplomás szakembereknek szól. Mindezt azért, mert a sok hülye szülő nem azt mondja a középiskolán komoly tanulás mellett is csak hármasokkal átbukdácsoló gyermekének, hogy "legyél megbecsült kétkezi munkás" hanem belehajszolják egy értelmetlen főiskolai kalandba, tele sok stresszel, kudarcélménnyel, és a végeredmény még így is ugyanaz. Vagyis rosszabb, mert egy jó esztergályost megbecsülnek (anyagilag is, sőt, akár külföldön is elhelyezkedhet a tudásával), egy gagyi diplomával rendelkező McDonald's alkalmazottba pedig csak az nem rúghat bele, aki épp nem jár arra. És ez az utóbbi bekezdés viszont már nem kizárólag magyar betegség, mert nyugaton is ugyanez megy, csak talán még komolyabban.
#102
#101: Teljesen igazad van, de a jelenlegi rendszerben - ami úgy szar ahogy van - nincs más módja a tudás megszerzésének, mint az egyetem. Valóban lehetne sokkal jobb helyre tenni a pénzt, például a középoktatásba. A mostani középiskolások nagy része írni, olvasni nem tud (bizonyíték jó pár komment), számolni nem tud, az internetet nem tudja használni. Híján vannak az alapvető tudásnak :\ Pénzt nem tudnak kivenni a bankból.. Nem erről szólna az érettségi normális esetben? De legalább van heti 5 tesi, az a fontos. A Zöld íjász meg még mindig jó sorozat :DD
#101
#98: Na jó, itt azért közbe kell szólnom. A nyugati világban már régóta téma, hogy túlságosan sok a diplomás. A fiatalok főiskolára, meg egyetemre járnak, olyan szakokon szerezni képesítést, ami a munkaerőpiacon eladhatatlan. Azt hiszed nálunk van tele bölcsész-könyvtáros szakon diplomázott dolgozókkal a McDonald's? Nézz meg amcsi statisztikákat! A sok diplomás lófaszt se ér, ha végül olyan munkahelyen kötnek ki, ahol a diplomájukat lehetetlen hasznosítani. Nem KÉPZETT munkaerőből van sok a nyugaton, hanem TÚLKÉPZETT munkaerőből. Az az itthoni 17% is már bőven túlzás. A normális felépítés az lenne, hogy betanított munkás->szakmunkás->szakközépiskolát végzett szakember->diplomás vezető. Az, hogy egy vezetésre képzett emberre csak négy tényleges dolgozó jut, rohadt szar arány. Az USA 41%-a meg még rosszabb. A diploma az okos, rátermett emberek kiváltsága kellene legyen, nem egy jog, ami bármilyen hülyének jár, aki képes finanszírozni a tanulását. Egyszerűen ennyi diplomásra nincs szükség, mert fizikailag nem létezik annyi diplomát jogosan igénylő állás, hogy akár csak a felét el lehessen helyezni a szakmájában. Márpedig ha nem a szakmájában helyezkedik el a diplomás, akkor a taníttatására elköltött pénz gyakorlatilag az ablakon lett kihajítva. Az egyetem és főiskola ráadásul nem egy gimnázium, ahol az ember általánosan hasznosítható tudást szed magára. Tök jó, ha valaki keni-vágja például az ETO rendszert, épp csak mondjuk úgy országosan 1000 diplomás könyvtárosra van szükség (hasraütéses szám, fogalmam sincs mennyi a tényleges, de szerintem inkább kevesebb, mint több) ehhez képest évenként 100 ember szerez országszerte ilyen diplomát (szintén hasraütés). Egy ismerősöm három éven át próbált itthon munkát találni ilyen képzettséggel, sehova nem vették fel a diplomás minimálbér miatt (hisz egy takarítónak, vagy egy alsószintű irodai dolgozónak miért fizetnének többet csak azért, mert van egy olyan diplomája, ami az adott feladathoz nem kell?) jelenleg egy McDonald's pultjában dolgozik Londonban. Most mondd azt, hogy az ő oktatására elköltött pénz nem mehetett volna sokkal jobb helyre.

A diploma nem tesz se értelmessé, se műveltté, hogy az átlagember intelligenciájának felmérésére használhassuk. A diploma csak egy papír, ami a legtöbb esetben arról szól, hogy EGYVALAMIBEN az átlagnál jóval képzettebb az ember. Ettől még a világ más dolgaihoz nem fog egy fikarcnyit sem jobban érteni.
#100
#98: Én egy szóval sem mondtam azt, hogy nem kéne több diplomásnak lennie. Csak azt mondom, hogy nem kell mindenkinek, és azokat se kell lenézni akiknek nincs. Rengetek olyan szakma van ahova fölösleges és nem fognak diplomával többet fizetni. Viszont egy diploma nincs ingyen...
#99
Sokra nem megy valaki a végzettséggel, ha továbbra is kőbunkó ^-^
#98
#97: Hát igen, itt bújtak meg az alapvető problémák. Magyarországon az embereknek CSAK 17%-a diplomás. USA 41%, Japán 44%, Izrael 45%, az EU átlag 26%. Sok ember azt hiszi nincs szükség diplomára mert hülyeség. A számok sajnos nem ezt mutatják. Egy fejlődő országhoz kellenek az okos emberek (jobb fizetés->több adó->könnyebb kilábalás a gazdasági helyzetből->stb...). Ha gondolod kifejthetem bővebben is, de nem itt.
Az átlag magyar ember segg hülye és ez meglátszik mindenhol: politikában, gazdaságban, gamekapocs hozzászólásokban.
#97
#95: "Persze szakmunkás szinten elég amit betanítottak neki, hogy ide meg oda ekkora vezeték kell, de ez komolyabb szinten édeskevés."
Nem értem, miért kéne mindenkinek komolyabb szinten tudnia. Ahhoz, hogy valaki felszereljen egy bojlert meg egyéb apróságokat elvégezzen nem kell egyetemre járnia.

"A szakmát középiskolában maximum megismerheted, de egyetemen tanulod meg."
Mert középiskola után más lehetőség nincs is, Egyetem, vagy irány a munkaerőpiac.

Szerintem nem kell mindenkinek egyetemre járnia és nem is kell lenézni ezért. Vannak olyan munkák amikhez fölösleges.
#96
#95: lamináris és turbulens áramlást, illetve a Reynolds számot vettük 11.-ben műveletek és gépek tantárgyból. Csak nem műveletek tanár vagy? Mert azokat nem bírom.
Ja és egyetemre még mindig nem fogok menni.
#95
#94: De mondjuk egy vízvezeték szerelőnek igenis tudnia kéne mi az a laminális vagy turbulens áramlás, Reynolds szám, stb... Az se mindegy, hogy mekkora nyomást enged a rendszerbe, meg illik tudnia kiszámítania a szükséges csővastagságot. Az ezekhez tartozó képletek mind integrálással számíthatóak.
Persze szakmunkás szinten elég amit betanítottak neki, hogy ide meg oda ekkora vezeték kell, de ez komolyabb szinten édeskevés. A szakmát középiskolában maximum megismerheted, de egyetemen tanulod meg.
#94
#93: Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy egy vízvezeték szerelőnek, miért ki kéne tudnia deriválnia pl..Szerintem nem kell mindenkinek, egyetemre/főiskolára járnia. Én pl az alapképzés alatt szinte semmi olyat nem tanultam, ami általános tudás lenne.
#93
#89: Szerintem te az egyetemre járót összekevered az egyetemet végzettel. Nem ugyan az :) Az egyetemre meg azért van szükség, mert az általános tudást sajnos ott szerzed meg. (Régen pl a másodfokú megoldóképlet általános iskolás anyag volt, a deriválás meg bőven beleesett a középiskolásba.) Azt hiszed, hogy eleget tudsz egy érettségivel a zsebedben, aztán az első egyetemi napodon rájössz, hogy hülye vagy mint a föld.
#92
#88: ja amúgy Laurel külseje nekem is feltűnt. Szerintem fogyott és azért néz ki így :D igazából az arca olyan vékony a 2. évadban az elsőhöz képest rossz ránézni :D

na sejtettem is, hogy ilyesmiről van szó. remélem a 3. évadra emberi kinézete lesz:D

#85: Ahogy mondod :D
#91
#86: Ez teljesen oké, de a 'nem fogott meg' és a 'nem tetszik' nem pont ugyanazt jelentik. Nem kötekedésből írom és nem csak neked, csak így lehet hogy érthetőbb a szituáció.
#90
#85: Jaja. Pár éve még durván jó csaj volt (úgy a Supernatural korszakában) mostanra viszont krónikus "bitchface"-ségben szenved.
#89
#83: Nem dolgoztam a Tescoban még soha, és nem is tervezem. 2 év múlva a szakmámmal apám vállalkozását folytatom tovább, szóval nem lesz gondom :) És ehhez a pénzhez se neki, se nekem nem kell/kellet egyetem. Persze ma már az a divat, hogy a sok nagyokos (like you) lenézi a középiskolát végzőket, azt a legtöbb egyetemet végző picsa, vagy akár srác, hogy végzi? Féktelen bulizás, drog stb.. marha jó élet lehet.

#84: köszi :)
#88
Törölt felhasználó
#85: Azt mondták, hogy azért kellet fogynia, mert hogy lehessen látni rajta a gyógyszerfüggősége.
#87
#84: hát az intelligencia nem mérhető iskola alapján úgyhogy igazad van.