2017 legjobb horrorfilmjei

Az elmúlt év sem szűkölködött hátborzongató filmekben, igaz, a legnagyobb sajnálatunkra a független vonal kicsit háttérbe szorult. Azért összeszedtünk egy top 15-ös listát, amely tényleg a legerősebb darabokat tartalmazza.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#26
A Get Out és a Boldog Halálnapot nagyon jók voltak.
#25
Törölt felhasználó
1-et se láttam, így átpörgetve a listát, pedig sajnos elolvasni sincs kedvem, pedig biztos jó a cikk.
Engem a horrorok igen hidegen hagynak már filmeket tekintve.
#24
Uhh, a legvártabb várt év végi lista :)

Talán ilyen sem volt még de több, mint a felét láttam már, amit nem abból pótlom a nekem tetszőket. A saját sorrendem:
Tetszett: Split / IT / Better Watch Out / Get Out / Annabelle 2 / Life
(külön kiemelve a BWO mert elképesztően szeretem és keresem is az ilyen különleges darabokat, nem horror, nincs jumpscare, de mégis annyira hétköznapi, hogy akár veled is megeshet)

Rossz:
- Belko Experiment (keveset hoztak ki a témából, ugyanakkor simán van esélye, hogy franchise-horror legyen belőle a vége miatt)
- Void: túl sok minden akart lenni, így leginkább hatásvadász és unalmas lett
- Leatherface: lehet Te nem érted a fanyalgókat, de ez egy szar volt, és nem nyugtat, hogy a '74-es eredeti is szar volt. A 2003-as marad a legjobb eddig.
#23
Szabadulószoba nem adta? :D
#21
Látom ismét sikerült összehozni az értelmi triumvirátust.Ha valakik valamivel nem értenek egyet, és nem tudják kulturált formában közölni, azok amolyan megkeseredett pancserek.
#20
Ennyit mondok: Mártírok
Ennél felkavaróbb horror nincsen.
#17
Köszi a listát Zoenn! Az AZ nagyot ütött nálam, sztem jobb lett mint az eredeti, kevés remake mondhatja ezt el magáról.
#16
Na vegre! Ezt a posztot vartam mar nagyon! Mar azt hittem, nem is lesz:) Koszi!
#15
Törölt felhasználó
#14: Mekkora fail kommentet hánytál, grat hozzá.
#14
Nem nagyon van semmi valamirevaló horror, mind egy kaptafára megy a műfajában. Ráadásul minél nagyobb a hype, annál gyengébb eresztések. Az Annabelle a Conjuring ezredik lerágott csontja, az AZ pedig jóval gyengébb az eredetinél, ráadásul csak a felét tartalmazta az eredeti történetnek, míg az eredetiben bele tudták zsúfolni a felnőttkorban játszódó eseményeket is. A Life-nak is akkor lenne értelme ha lenne folytatása, de alapból nevetséges benne maga a lény is. A Vaksötét nemtom hogy tavalyi vagy tavalyelőtti, annak is nagyobb volt a füstje mint a lángja, abban nincs semmi félelmetes hogy néha megjelenik a trikós pali benne és vaktában lövöldöz. Az 1922 csak sima átlag-thriller. Amik tetszettek az a The Boy és a Like, Share Follow volt. Persze ezek se nagy eresztések de legalább viszi a történet a hátán.
#12
#11: Ja még annyi, nem gondolom szerteágazóbbnak a filmet, csak valahogy a film könnyebbsége és a hosszú érdektelen részek elhagyása jobban bejött, de ettől még nem rossz a könyv.
#11
#10: Mike apja nekem is hiányzott, de nehéz lett volna megoldani, hogy a filmben történelem órát tartson Derryről. Pár karakternél tényleg örültem volna ha egy kicsit részletesebben mutatják be őket,(Gondolok itt pl. Patrick Hockstetterre akiről elég beteg dolgok vannak a könyvben vagy Eddie Corcoran és a nevelőapja) de ha túl részletesen mutattak volna be mindent az csak elrontotta volna a filmet.
Azon a jeleneten pedig azért ugrálok ennyire, mert undorító, beteges és totál felesleges volt. Nekem hatalmasat rontott a könyvön.
A Setét Torony filmet még nem láttam, de az első könyvet már elolvastam(hosszú félbehagyás után) és sejtem, hogy miért kapott olyan alacsony értékeléseket. Az a könyvsorozat nem filmvászonra való.
#9
Ezek közül az Annabelle 2, az Élet, a Tűnj el!, az AZ és a Bőrpofa az amit láttam (igaz az utóbbit már 2018-ban).
Az Annabelle első része a franchise egyik leggyengébb darabja volt, de szerencsére a második (avagy az elő-sztorija) egy teljesen korrekt film volt, nem hozta le a csillagokat az égből, de jó volt.
Az Élet-et én jóval megjelenés után láttam, eléggé le volt húzva, csak azt nem tudom miért. Nagyon jó film volt, rengeteg jó jelenettel, a vége pedig bevállalós volt, aminek nagyon örültem.
A Tűnj el! filmmel nagyon erős utálatom volt, a Star Wars-ot megszégyenítő reklámozás miatt, de később megnéztem, és mind eloszlott. Erős film, és mindenképp a legjobbak közé sorolandó.
AZ-ról meg nincs mit mondanom, nagyon vártam, és fantasztikus film volt, már-már tökéletes. Alig várom a bővítéseket, hogy milyen pluszt tud nyújtani.
A végén pedig a Bőrpofa. Mérges vagyok a filmre, mert egy trash szart vártam, és jobb volt, vagyis inkább jobb lehetett volna annál. Van benne egy csavar, ami teljes mértékben szétzúzza a filmet, nem azt mondom, anélkül is max. 6-7 pontot érdemel, de annyira dühítő, hogy jobb film is lehetett volna belőle.
Horror terén szerintem egy jó évet zárhatunk, és még van mint bepótolnom, főleg a Széttörve az amire kíváncsi vagyok.
#8
Nekem nagyon nem tetszett az IT. De a Raw-t mindenkinek ajánlom.