Altered Carbon sorozatkritika

Ha bírod a cyberpunkot, különösképp az égig szökő, futurisztikus metropoliszokat, de nem tetszett a Szárnyas fejvadász 2049 lassú tempója, akkor az Altered Carbon jövőképét tutira csípni fogod! A Netflix nem sajnálta rá a pénzt.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#9
A legjobb scifi sorozat perpillanat szerintem az Expanse (könyvben még jobb, Térség kötetek néven fut, sorrendben: Leviatán Ébredése, Kalibán Háborúja, Abaddon Kapuja, Cibola Meghódítása, Nemezis Játékai, Babilon Hamvai, a 6. könyv /Persepolis Rising/ fordítás alatt, a 7. pedig éppen készülőben). Kiváló történet, baromi jó karakterekkel. Bár a sorozatban egy-kettő megformálása szódával még elmegy kategória (Holden), a legtöbb karaktert sikerült jól elkapni. Vannak nagyon szerethetők, pl Amos, és Alex, Thomas Jane meg zseniális Millert hoz, de pl Avasarala is nagyon erős. Most indult a 3. évad, kb a 2. könyv közepénél tart a történet. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a minőségi scifit.
#7
Na igen pont msot akartam elkezdeni a terror , de lehet elöbb ez lesz mert fent van midnegyik részhez a magyar felirat, illetve fent van 4K-ban is
#6
#5: Elég jó az előzetese, bár egy kissé azért nyomasztó. De kösz az ötletet.
#5
Pár napja gondolkodtam melyik sorozatot néztem a The Terror előtt és nem jutott eszembe, hogy ezt... szóval akkor ezt jelenti, hogy felejthető :D
#4
Ja igen, a záróepizódos spoiler screenshot-hoz külön szeretnék gratulálni.
#3
Jó lett a kritika, jó a zenéje, látványosnak néz ki, és a Kovacs-ot sem Kovaks-nak mondják benne, szóval még akár jó is lehet.
#2
Szerettem egész addig amíg fel nem bukkant a... nos, spoilermentesen mondjuk úgy a "kardos csaj". Onnantól mélyrepülés. Illetve a flashback-ek amik később sok játékidőt kapnak, 0 kémia a 2 főszereplőjük között és olyan törés van az eredeti Kovacs és az új testben lévő Kovacs személyisége között hogy nem tudta nekem a sorozat eladni hogy ez egy és ugyanaz az ember.

Kinnaman-t ugyanakkor én valamiért nagyon kedvelem (House of Cards lehet az oka), kellett egy kis idő azt Ortega-t játszó színésznő is hozzám nőtt, Poe pedig a legjobb az egészben. Csak az a 13 éves színvonalú "ez de menőőőő" edgelord szarság amivel a sorozat utolsó harmadát teletömték, csak az ne lenne benne.
#1
Nem rossz, ötletes sorozat. De aki a Spartacust nem szerette, mert sok benne a vér és a szex, az ezt sem fogja.