Terror könyv- és sorozatkritika

1845-ben a Brit Haditengerészet két hajót indított az északnyugati átjáró felfedezésére, ám azok jégbe fagytak, és az expedíció tagjait a hideg, a betegségek és egy borzalmasabb valami tizedelte meg. Mindnyájan odavesztek.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#22
#2: Egyrészt a sorozat alső felvezetésében, ahogy mások is irták benyögik, hogy hoho mindenki itt pusztul, másrészt nyilván teszik ezt azért mert a valoságban is igy volt.Történészként a sorozat végén utána olvastam a dolognak, egyrészt a sorozat történelmileg meglepöen hiteles, másrészt igen nagy irodalma van és sokan kutatták, mindkét hajot megtalálták a tenger fenekén a kapitány sirján az utlso tulálök táborát sirját, beszéltek a helyi eszkimokkal akik látták öket stb szal, ha nem is egy titanik ismertségü dolog, de elég köztudott, hogy ez egy mindenk meghal story.
#20
zoennModerátor
Már az első epizód első másodperceiben kiírják, hogy senki nem tért vissza. Szóval nem spoiler :D
#18
#16: Nem tudom, de ha ez a 2 megtette, akkor valszeg nem áll üresen egész nap. :D
#17
Törölt felhasználó
#15
#10: Horvátország volt inkább a helyszín, Budapest a stúdió. Több nagy amerikai alkotás is kibérelte már. Amire most hirtelen emlékszem az a Martian.
#13
#11: Most derült ki hogy ki hallotta is és nem csak nézte a sorozatot. :D
#12
#5 #6 #7 #9: [[[[[[[[[[[[[[HATALMAS SPOILER ALERT]]]]]]]]]]]]]]

Igazából az emberek feleslegesen háborodtak fel a kommentmezőben, Kraudo nem spoilerezett semmit. Nem hal meg mindenki. :)

[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[HATALMAS SPOILER ALERT]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
#11
#10: Már régen láttam az első epizódot, de nem úgy kezdődött, hogy két férfi beszélgetett egy eszkimóval, aki elmondta nekik, hogy a kapitány azt üzente ne keressék őket? Lehet hogy rosszul emlékszem, de nekem most valahogy ez ugrott be.
#9
#2: Ha jól emlékszem ezt már az első epizódban megtudjuk, szóval annyira nem nagy spoiler.
#7
Azt tudtam, hogy valós események, de direkt nem néztem utána. Aki miattam szopta meg attól elnézést kérek. Alapnak vettem, hogy aki kommentel legalább az első pár mondatot olvasta.. :/
#6
YanezModerátor
#2: Basszus ember, még te beszélsz a spoilerről? Hát kössz...
#4
#2: Hát annyit remélem tudsz hogy valós események alapján történt az egész, annyira ne légy elszomorodva. Szerintem nagyon sokan tudják előre hogy ez nem egy kalandregény lesz.
#3
Egyáltalán nem nyúltam a könyvhöz, de annyit hozzáfűznék, hogy a sorozat elkészítésének az apropója nagy eséllyel a hajók roncsának a 2014-es felfedezése. A sztori részben azért van átírva, hogy jobban reprezentálja azt amire rájöttek a könyv írása óta.

Elkeserítő sorozat, meg kellett állnom naponta 1-2 rész után mert rettenetesen leszívja az ember életkedvét. Ha létrehozhatnék egy műfajt, akkor az a "terror" lenne. Nem lehet horrornak nevezni, lehet összeragaszgatni meglévő műfajokat, de ez a legillőbb meghatározás erre a sorozatra.