Éles tárgyak sorozatkritika

Camille Preaker újságíró hosszú évek után visszatér szülővárosába, Wind Gapbe, hogy eltűnt lányok után nyomozzon. A régi ismerősökkel való találkozás feltépi a nő még be nem gyógyult lelki sebeit. Nem véletlenül menekült el innen.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#4
Ha túlküzdöd magad az első két, kicsit unalmas részen, akkor utána nem bírod majd abbahagyni, nagyon jó sorozat, a végétől pedig kirázott a hideg.
#3
Ha lehet ilyet irni, a lelkem egy darabkáját elvesztettem az évadzáró részben.... :(
#2
Hihetetlenül jó sorozat. Igazi HBO.
A sztori döbbenetesen erős, a rendezés első osztályú, a színészek az elsőtől az utolsó mellékszereplőig a toppon vannak. A három nő viszi a vállán elképesztő alakításokkal a terheket. Amy több mint szenzációs. A kisvárosi feeling annyira beszippantja az embert a csodálatos rendezéssel, mintha mi is ott lennénk a helyszínen. A jellemábrázolások és a nyomozás szépen összefonódva haladnak. De a családi dráma, az ahogyan csepegtetve van... Üt és jó mélyen.
A hatodik rész végén a buli utáni jelenetek (görkorizás) annyira zseniálisan voltak megrendezve, többször is visszanéztem.
Az egész sorozat eccerűen magával ragadó. Tökéletes lezárással.
A The Nigh of-hoz tudnám hasonlítani, ott a jogrendszer és a büntivégrehajtás volt a közeg ami a nyomozás mellett egy egészen sajátos atmoszférát adott, itt ezt Wind Gaptől kaptuk.
10/10 Az év filmélménye.
(minden idők legpocsékabb mozis felhozatalától függetlenül)
Kötelező.
#1
2 rész van hátra a Dexterből, aztán ez jön. Nagyon köszi az ajánlót!!