Az első ember filmkritika

Mindannyian ismerjük az első holdra szállás történetét, arról azonban kevesen beszélnek, hogy milyen emberi megpróbáltatások árán érte el az Apollo-11 a célját. Damien Chazelle életrajzi drámája Neil Armstrong szemszögéből mutatja be ezt.
  • Írta: szlav

Kommentek

#16
#13: Azt kihagytad hogy Patakin szexuális kisérleteket is végeztek, nem csak ártatlan kávézgatás volt ott....
#15
#13: Hehehehe
Nagyon jooo!!!
#14
#13: Top komment :D
#13
#12: A föld lapos, egy hatalmas teknősön áll fél tucat elefánt, hátukon a földdel. A hold a nap és úgy általában az egész univerzum a föld körül kering. A világot ember bőrbe bújt gyíkemberek irányítják. Pataki kávezott is velük. A repülők chemtraileket húznak, és ezzel befolyásolják egyes országok mezőgazdaságát. A nagy radarállomások mind az időjárást irányítják. Elvis sosem halt meg. Igazából földönkívüli, hazament. A csillagkapu projekt létezik. Anubis többször próbálta igába hajtani a vilagot. Jézus krisztus magyar volt. Buddha is. Amióta mindenkinek van kamerás mobilja nincsenek ufo észlelések. Szégyellősek lettek, nem mernek mutatkozni. Hitler a mai napig argentínában él. Múltkor látták is egy buszon. Az emberiség előtt óriások lakták a bolygót és fejlett kristály technológiájuk volt. A semmiből hangrezgésekkel állítottak elő energiát.
#12
#11: Nem értem miért kell ilyen korlátolt módon gondolkodni, elég visszanézni az elmúlt 100 évet milyen fejlődés ment végbe.
#11
#8: Na, a Mars-ra meg a büdös életbe nem jutnak el. Még az utat se élnék túl, kifogynának mindenből idő előtt, ha mást nem akkor beleőrülnének az útba.
#10
Pedig az elso trailer alapjan inkabb valami nagyon melldongeto amerikai, Oscar-bacsis giccsparadenak tunt. Meglessuk majd.
#9
Hétvégén nézem, kíváncsi vagyok rá nagyon.
#8
#4: Akik most fel szeretnének menni, nem olyan rég kezdtek el ezzel foglalkozni(magáncégek, kínaiak), nincsenek meg az akkori tapasztalatok, hiába férnek hozzá sok technológiához. Amúgy az amcsik a Marsra akarnak menni, és el is fognak jutni idővel, persze nagyon lassan halad a projekt, mert nem sok pénzt pumpálnak bele. Korábban hatalmas atommeghajtású űrhajók tervezése is elkezdődött már, csak aztán vége lett a hidegháborúnak.
#7
#4: Az a hidegháború korszaka volt, hosszú távon belerokkan az adott nemzet, lásd egykori Oroszország. Most nem sokat költenek ezekre a dolgokra, a holdra amúgy sem éri meg menni, nincs ott semmi. A mostani Orion projektre a töredékét költik annak(persze átszámolva infláció) amit anno hidegháborúba "elszórtak" az űrkutatásban.
#6
Akárhányszor is hallom ezt a mantrát, hogy mekkora hatalmas összeget költöttek el erre, amiből szegény adófizetők semmi kézzelfogható megtérülést nem láttak, meg a többi, de én ezt soha nem fogom tudni így látni. Ennél sokkal de sokkal többet költünk egymás kiirtására, valóban felesleges, sőt káros dolgokra. Ha rajtam múlna az emberiség csak tudományra költene, külön prioritással az űrkutatásra. Előbb utóbb el kell hagyni ezt a bolygót, minél előbb megvetjük valahol a lábunk, annál jobb. Legkésőbb amikor a nap elkezdi fölélni a hidrogén készletének nagy részét, legkésőbb akkorra el kell menni, de az millió, sőt milliárd évek. De bármi lehet, jöhet egy üstökös, vagy elszólja magát egy közelebbi óriás csillag, és telibe kap egy gamma sugár jettel, vagy egy szokatlan, eddig nem megfigyelt naptevékenység, egy csomó dologról tudunk, és még többről nem. És akkor megválasztanak a nagy vízen túl is egy olyan idiótát elnöknek, aki azzal kampányol, hogy a hajlakkja nem károsítja az ózonréteget, mert azt ő bent a lakásban használja a négy fal között, nem a szabad ég alatt...
#5
'Aki egy tökös űrkalandra vágyik, az nem itt fogja megtalálni a kedvencét, de aki nyitott a Whiplash-szerű karakterdrámára, az biztosan nem bánja meg az erre szánt 140 percet.'

Akkor ez moziban nézős lesz.
#4
#2: Ha pénz kérdése, akkor felmehettek volna azóta jópárszor, akik pedig fel is szeretnének/tudnának menni, állandóan valami akadályokba ütköznek és évekkel dobálóznak.
#3
#2: Pszt! A föld lapos. De nem tőlem tudod.
#2
#1: Miért ne lehettek volna adottak? Minden pénz kérdése. 58-ban nem volt hihetetlen a CF105-ös vadászgép? Mégis elkészült.
#1
Ahhoz képest elég visszavonultan éltek az érintettek, mint amit véghezvittek. Ilyesmi általában akkor fordul elő, ha valami sz.r van a palacsintában. Mindenesetre nekem fura hogy a 60-as években adottak lehettek a technikai alapok a holdraszállásra, akár fizikai, biológiai és elektronikai fejlettség terén, mert akkoriban még a repülőgépek is úgy repültek mint a kemotoxos legyek.