Üveg filmkritika

A sebezhetetlen David Dunn a személyiségzavaros sorozatgyilkos, Kevin Wendell Crumb nyomába ered. Az Eastrail 117-es vonatkatasztrófa elvarratlan szálai összefonódnak - egy meglehetősen kiábrándító végkifejletben.
  • Írta: szlav

Kommentek

#22
Hétvégén voltunk megnézni a nejemmel. Rákérdeztem tőle, hogy biztosan erre üljünk e be, majd a cikkből idéztem pár sort. Végül, csak erre foglaltunk jegyet és nekem kellemes meglepetés volt (neki is).
Ahogy itt-ott lehúzták én szó szerint egy szar filmet vártam. Persze, nem is lett a kedvencem, de a műfajban tökéletes lezárás volt. Örülök, hogy nem hallgattam rátok.
#21
Nagyon jó film volt tetszett.
(de hogy mi ez a mai trend hogy húzzunk le meg szarozzunk le mindent ezt fel nem foghatom!!semmi nem jó,minden szar...kössünk bele mindenbe..)
#20
#19: A PC-t es azon filmeket bezzeg nyomni kell ezerrel. Undorito...
#19
Én is láttam,szerintem sem érdemli meg a lehúzást a kritikusok részéről,főleg olyan mértékben ahogyan tették.Persze átlagon felülinek sem nagyon tartanám,engem lekötött és ebből a témából,(főleg ebből a két film keresztezéséből) többet szerintem nem lehetett volna kihozni.

Igazából én már rég nem adok a kritikusok szavára komolyabban,ha van egy film amit feltűnően lepontoznak,holott a közönség többségének bejön,az mindig gyanús.(és fordítva is igaz)

Eddig a közönségre hallgatva mindig igazuk volt számomra ILYEN helyzetben.
#18
Ma voltunk megnezni. Nekem nagyon tetszett, fordulatos volt, dramaval megfuszerezve, szereplokkel egyutt lehetett erezni, rohadtul nem ertem a nagy rinyat korulotte, szerencse hogy nem doltem be nekik. Szanalmas. Csak ajanlani tudom mindenkinek, akinek tetszett a Szettorve, nem fogjak megbanni! Siman 8,5 pontos múvi.
#17
Jo kis film volt és a lezárás is szuper volt! Tessék megnézni, megéri. Nem kell bedőlni a lehúzó kritikának.
#16
#11: Kedden megyek megnezni!
#15
#11: +11 zseniális film volt
#14
#11: +1
#13
#12: Meg jo hogy ilyen problemaid vannak.
#12
#3: Néha egy kis szóköz, mindennél többet ér...
#11
Nekem ez nagyon tetszett. Mindenki, még egyszer, a kritikusoknál szinte mindenki arról regél, hogy ez kevés volt, az első nagy csalódás, etecera...

De nem tudom, hogy mit szerettek volna látni, ahogyan abban is biztos vagyok, hogy igazából a többségnek irreális elvárásai voltak a filmmel kapcsolatban...

A történet meglepően hamar felpörög, többször a székbe szegezett, és néhány csúcspontnál a hideg is kirázott... A képek és a zene megint remek volt...

A film pedig szvsz sokkal több lehet, mint az elmúlt évek képregényes alkotásainak szinte mindegyike... (Bocs, mindet nem láttam, mert sok "sorozat" nálam már a nézhetetlen kategóriába süppedt...)

Nagyon tetszett, [spoiler on] hogy nem volt túszejtés a finishben (illetve, hogy nem is ez volt a központi mozgatórugó, amit még Nolan is elbaltázott (konkrétan p*nci volt a TDK-ban...), tetszett, hogy nem kellett megmentenie a fél világot senkinek, tetszett, hogy kurvára nem volt happy end, tetszett, hogy végre ezek a "hősök" is meg tudnak halni (de tényleg), jó volt látni végre, hogy olyan halált haltak, hogy igazából értelme sem sok volt, tehát: konkrétan nem valakitől, valakit mentettek meg, vagy áldozták fel magukat, hanem "így" jártak... Egyszerűen jó volt.[spoiler off]

Lehetett volna meglepőbb, eredetibb? Akár. Lehetett volna unalmasabban stílusosabb? Igen. De feltétlenül jobb is lett volna? Nem biztos. [spoiler on] Lehetett volna olyan befejező epizód, amelyben mondjuk ez a két, három karakter nem is találkozik? Lehetett volna. Aztán az olyan jó lett volna? Kötve hinnék. Elmesélhettek volna külön történeteket, de világos volt, hogy miért lettek összeszedve, ahogyan kézenfekvő is volt. Nem is tudtam egyébként kinek szorítsak, mit szeretnék látni, mert ez nem tisztán jó vagy rossz harca volt... [spoiler off]

Szerintem ez egy remek befejezőrész volt, fun volt, poénos, drámai, olyan volt, mint az élet maga.. Logikus kérdésekre adható válaszok keresésével, boncolgatásával ékesítve, helyenként totál libabőrös pillanatokkal, szvsz végig következetes is volt, és hiába szerettem, imádtam Nolan trilógiájának első két részét, magasan jobb volt ez a harmadik epizód, mint mondjuk a TDKR... (amilyen olyan logikai hibák voltak, és olyan elvetemült ostobaságokkal találkoztam, amellyel életemben nem gondoltam volna, hogy fogok, pláne nem egy Nolan filmnél...)

A "triplacsavar" szerintem túlzó jelző a Glass "végjátékára", nem volt itt semmi extra, egyeseknek szimplán már rutinból jön a csavarfika, ha M. Night-ról van szó... Szimplán, csak kanyarodott egyet a sztori, adok-kapok effektus a szereplőktől, aztán ennyi.

Nem a rendező meg az írás volt görcsös, sőt erőltetett, hanem a kritikusok azok, akik agyongondolják a filmet, és már egy ilyen igazából elég egyszerű lezárásban is csak a túlbonyolítottságot, mesterkéltséget látják.

Ez nem a Sebezhetetlen vagy a Split 2. része, azok a maguk nemében egyedülállóak, főleg az előbbi volt baromi bátor, kimért és nagyszerű, egyébként meg nem túl izgalmas, de nagyszerű filmélmény.

Az Üveg számomra a hitről és az önvizsgálatról szól, valamint arról, hogy nem minden csillog minden, ami fénylik... Ez egy tök jó szupergonosz/hős dráma, a legjobb az utóbbi időkből.
#10
Törölt felhasználó
#9: Szlav a kritikában arra gondolt, bitbandita meg azt hitte, hogy Cameron filmjére. Mindenki kever mindent? :D
#9
#5: Lehet szorakozni az Avataron? Ez komoly? Az a film egy gyalazat minden szempontbol. Aki ismeri a sorozatot, annak biztos lehetett par almatlan ejszakaja a film utan...
#8
#4: Sebezhetetlen az Üveg Széttörve.
#7
#6: Már-már majdnem elfelejtettem azt a Shyamalan féle borzalmat. Kösz, hogy eszembe juttattad.
#6
Törölt felhasználó
#5: Avatar: The Last Airbender
#5
Azért az After Earthöt az Avatarhoz mérni, vagy egy lapon emlegetni.... lehet, hogy a sztori egy faék egyszerű, bugyuta Pocahontas újragondolás, de azon túl egy halál profi iparosmunka. Lehet, hogy gyenge a történet, de ahogy el van mesélve, azért az nem mindennapi. Az Avataron -főleg elsőre- azért lehet szórakozni, egy laza kikapcsolódásnak bőven elmegy még az a butácska történettel is, az AE-el meg kínozni lehetne.
#4
YanezModerátor
Ilyen az üveg széttörve.