Alita: A harc angyala filmkritika

A 26. században járunk, 300 évvel a csak "Bukásnak" emlegetett nagy háború után. A Föld romokban, de amikor Dr. Dyson Ido Roncsváros romjai között rátalál Alitára, ismét felcsillan egy jobb élet reménye.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#48
#46: Vagy ha valakinek felkelti a figyelmét a film esetleg ránéz a mangára ahol ott a komplett sztori.
#47
#46: De nehogy már, hogy egy film folytatásának a megléte, vagy nem léte, határozza meg, egy film minőségét. Csak azért, mert nincs kerek egész lezárása. Butaság emiatt, ennyire lepontozni egy művet.
#46
#45: Ezek csak akkor jó példák ha az Alita is megkapja a maga folytatását amivel rendes lezárást kap a film.
Addig beáll a Last airebender és egyéb hasonló szinvonalú cliffhangeres film mellé amik sosem kapnak folytatást.
#45
#43: Erről nem is beszélve!

https://youtu.be/96DEWl3Vg70

Fekete párduc többet ér:)
#44
#43: Igazad van. Ezért is, ez a világ, egyik legrosszabb filmje.

https://youtu.be/6GA5AtPl5EY

A fekete párduc sokkal jobb
#43
#41: Ha a Fekete Párducnak van vége akkor máris többet ér.
#42
Már meg is rendeltem blu-ray-en.
#41
Ez a film sokkal többet ér mint az egekbe magasztal Fekete Párduc, minden téren...
#40
#30: Egyet értek teljesen, ez startból egy trehány "teszt"... fogalmam sincs mit nézhetett a moziban, vagy csak a telefonját bámulhatta közbe nem tudom...
A film fantasztikus volt, főleg Alita karaktere, teljesen magával ragadott. Jelen esetben magasról tettem a látványra... több volt annál mint egy látvány film 100x...
#39
#38: Elég jó volt, a szerelmi rész sem lett nyálas.
Kár, hogy nem lett lezárva a történet, illetve egy csomó kérdés megválaszolatlan maradt, de remélhetőleg a folytatásban benne lesz minden.

Annyira nem lesz kultfilm belőle, hogy túl sok részre megérje széthúzni a történetet.
Nekem 8 a 10-ből (megelőlegezve, hogy az érdeklődés fenntartása miatt maradt ki belőle egy csomó dolog)
#38
#37: Persze, hogy a Proxy könnyen nézhető. Ez volt vele a cél. 100% rule of cool, miközben alapvetően nem szól semmiről.
#37
#36: Nekem a Blame hangulata jött át a legjobban, de kinek mi. A Lain meg annyira nem tetszett, a Texnolyze meg a nélvezhetetlen kategória volt.
De az ízlés ugye szubjektív.
#36
#35: Az Ergo Proxyt pont nem érdemes nagyon erőltetni. Nem igazán értem, hogy lett annyira népszerű, talán pont jókor jött ahhoz, hogy a Lain és Texhnolyze után kiéhezett nézők kapjanak valami hunyorítva hasonlót, de kb. hunyorítva is kell végig nézni.

Nihei munkásságának a csúcs pedig szerintem inkább a Biomega. Bár a Blame! sem rossz, ez kétségtelen, de az sokkal inkább atmoszferikus, míg amaz cselekményes.
#35
#26: Ha már cyberpunk az Ergo proxy-t láttad? A Blame! manga is zseniális.
#33
nekem nagyon tetszik, Rosa Salazar az egyik kedvencem:)
#32
#27: Nem szorul védelemre a forumtárs,de azt ne mond már,hogy 10 éve tag vagy és most elsőnek olvasod egy viszonylag gyakran kommentelő tag írását.
#31
#27: Csak annyi a mentség hogy telefonról írtam, van amit a hülye autocorrekt javított ( rosszul) volt amit elgépeltem. Na bumm.
#30
Gratulálok kisfiam, egyes, leülhetsz. Még hogy az Alita Ghost in the Shell szintű film... Sikerült úgy beülnöd a moziba, hogy ezt a filmet utálni fogod, és erős, kitartó munkával sikerült is. Konkrétan süt a soraidból, hogy a cikk nagyrészét már a film előtt megírtad, aztán beszúrtál pár dolgot, hogy úgy tűnjön, valóban a mozi után fogalmaztad meg a véleményed.
Az egyetlen valós kritika, ami érheti a filmet, hogy sok volt a cselekmény a játékidőhöz képest, és még plusz egy óra játékidő is elfért volna. De ettől függetlenül sem lett összecsapott, vagy kidolgozotlan, csak kicsit felületesebb néhol, mint lehetne.

Az külön tetszik, hogy négy nappal a bemutató után, mikor talán még hivatalos info sem volt a bevételekről, már azon örömködtél, hogy elhasalt a pénztáraknál. Hát, sajnálom, hogy ki kell ábrándítanom téged, 2 hét alatt hozott 270 milliót, nagyjából ennek egyharmada kell még, és anyagilag is sikeresnek számít majd, és a 270 millióban japán bevételek nincsenek benne.
#29
#9: Mert a film készitője az anime alapokból indult ki és ott is óriási szemeik vanna a szereplőknek.
Csak neki nem jött át, hogy ami rajzolva jól néz ki, az filmben, realisztikus megjelenésben lehet, hogy hülyén.

És ezért csak bent marad a bár hülyén kinéző, de rettenthetetlen Alita.