Bosszúállók: Végjáték filmkritika

Thanos bevégezte tervét, a világ leghatalmasabb hősei csúfos vereséget szenvedtek. Az élő univerzum fele egy csettintésre odaveszett - itt az idő, hogy az életben maradtak bosszút álljanak az őrült titánon!
  • Írta: szlav

Kommentek

#78
Nem vagyok rajongó, nem is tetszett... Alapvetően a legnagyobb bajom, hogy full logikátlan az egész és végig lehet érezni, hogy egy marék frusztrált akcióhős mániás óvodás írta a forgatókönyvet. Azért történnek dolgok, mert csak és azért tudnak megcsinálni dolgokat, mert csak, de később azért nem mert csak... gáz...
#77
#75: Cseszegetés is része volt a marketingnek, 4chan-en a filmet köpködő OP az esetek 99%-ában "f*ck off shill" választ kapta és törölve lett a topic. Naponta több százszor.
#76
SLi
#75: 1. Igen előzmény film lesz
2. Mert úgymond "fekete film" és e szerint is promózták hogy aktivizálják az amúgy (anyagi okokból) nem sokat mozizó amerikai feketéket, meg volt benne néhány béna és erőltetett woke és PC pillanat,ez kiütötte a biztosítékot a neckbeard lúzerek között, pedig semmi olyat nem csináltak a filmbe ami nem lett volna már meg a képregényekben, meg valóban érdemtelenül lett Oscar díjra jelölve a már említett fekete film mivolta miatt
- Nem ő marad Falcon, csak nála lesz a pajzs úgy néz ki, már csak onnan is lehet tudni hogy az ő sztorija egy sorozatban (is) fog folytatódni:
https://www.imdb.com/title/tt9208876/
és továbbra is a Falcon név szerepel nem a Captain america, a képregényekben egyébként mikor Captain America meghalt a Civil War után, Bucky vagyis Winter Soldier lesz az új Captain America, aztán mikor végül visszatér Cap inkább marad mind Steve Rodgers és a Secret Avengers vezetője lesz ami inkább ilyen kémkedős, titkos akciós, nem teljesen legális , a piszkos munkát elvégző Avengers csapat, míg Bucky marad Captain Amrica a rendes Avengers tagjaként( egy darabig, aztán visszacsinálják az egészet)
- a Red Hulk 2008-ban debütált, valójában Thunderbolt Ross tábornok aki például a filmekben is üldözi Hulkot
a World War Hulk történet szál végén egy műholdas fegyverrel változtatják vissza Hulkot Banner-ré, ezt az eszközt és kozmikus valamint gamma sugarakat használva változtatják át a tábornokot, lényegében azért vörös mert "túlmelegszik", jóval több negatív mellékhatása is van, pl a vörös színt megőrzi emberi alakjában
2017-ben újra elővették ekkor egy másik tábornok, akit afféle fé-hulk-nak akartak alkalmazni ő egy a csuklójába épített eszköz segítségével változik át, minden másfél nap során nagyjából egy órára
Egyébként egyáltalán nem jelentős a Marvel univerzumban, nagyon pici elég klisés és ötlettelen mellékszereplő.
#75
No, a szabadság egyik előnye, hogy pótolunk olyasmit amiről eddig lemaradtunk és nekem ma sikerült. Tegnap kezdtem el, de bealudtam rajta. Ma is többször elgondolkodtam, hogy bele bele pörgetek, megnézem a jeleneteket és kész-vége.
Az egyik karakter aki szinte semmilyen figyelmet nem kapott nekem pedig a kedvencem HULK. Mai napig az egyik leglátványosabb és legzúzósabb filmnek tartom a hihetetlen hulkot. Egyik kedvencem.
A bosszuállók első része nagyon tetszett. Többször láttam és legalább egyszer minden egyes marvel filmet. Viszont a The Avengers második részén annyiszor bealudtam, hogy sosem fejeztem be. Az összes film közül, amikben sokan voltak a polgárháború tetszett. Elég sötét hangulata volt a témához illően. Az előző Bosszuállók is bejött nagyon bár Thanos karaktere közel sem volt félelmetes, inkább ciki. Nem szerettem és nem azért amiért a gonoszokat nem szeretjük, hanem azért mert még csak véletlen sem tudtam vele azonosulni. Tudjátok...ez a ha gonosz lennék...

Szóval a filmet végigszenvedtem, viszont a legutolsó etapban, amikor Thanos eljön a jelenbe és még személyeskedni is elkezd, na onnantól az a fél óra megmentette a filmet. Nem gyerek vagyok már, de nekem mindig Chris Evans marad Steve Rogers míg RDJ lesz vasember. Valahogy, az arcuk és a karakterük összeforrt az évek alatt. Ellenben, a Hulk-ot játszó Bana, Norton és Ruffalo is mind szimpik voltak, szóval nem zavart a csere.

A lezárás tetszett. Nem volt annyira sötét mint amilyenre én csináltam volna de végre nem az lett a vége, hogy a holtak mégis pislognak egyet a film végére jelezve ezzel, hogy még semmi nincs lezárva. Mint ahogy mondtam, a vége megmentette a filmet számomra és nagyon tetszett, hogy végre dühös volt Thanos és nem egy lelki sérült valaki. Tényleg, néha azt vártam mikor fog ülve, macskát simogatni...

Pár kérdés viszont felmerült bennem. (nem vagyok nagy képregény fan, részben csak filmekből és sorozatokból ismerem ezeket a karaktereket)
- Fekete Özvegynek lesz egy filmje jövőre. Hogyan? Előzmény vagy valami ilyesmi lesz?
- Többször megnéztem a Fekete Párducot is. Miért is cseszegették annyira azt a filmet?
- Van az a néger srác, akinek odaadja a pajzsot Steve. Ő lesz a következő Amcsi Kapitány?
- Nem kifejezetten a filmhez kapcsolódik, de sokszor olvastam vörös Hulk-ról. Ez valami továbbfejlesztett Hulk vagy egy teljesen másik karakter?
#74
Ez a film egy nagy katyvasz volt.Logikatlan,idegesito,es csunyan sarba tiporta egyes hosok megjeleniteset,mint kulsoleg,mint belsoleg.Ez nem melto befejezes volt,hanem valami bohockodas.Persze,a multiuniverzum es mas idosikot is be kellett hozni a filmbe,mivel a Marvel kepregenyeknel ez a fo szal.(a Pokember hazateresben is van ra utalas).Isten nyugosztalja az elmult 11 evet.Kar,hogy a motivacio csak a penz miatt volt...…..Egy rajongo,aki elvesztette tovabbi lelkesedeset a kovetkezo Marvel filmek irant…...
#73
Spoileresen: Nekem meglepően nem jött be. Nem vártam sokat, félreértés ne essék (amúgy sem tudták volna megugrani a Tél Katonája szintet, ami nálam a legjobb Marvel film volt mióta nagyüzemben gyártják őket) de ha nem lett volna egy Ulton kora, akkor ez lenne a legrosszabb Bosszúállók film. Nem az a legnagyobb baj hogy tele van logikai buktatókkal meg nagyon tultolt kicsit sem vicces dolgokkal (csóri Thor meg Banner) de azt se tudta elérni, hogy kikapcsoljam az agyam és szimplán élvezzem, és ez főleg amiatt van, mert a Végtelen Háborúval saját magukat b@szták seggbe, és ezt sajna csak igy lehetett megoldani. (Vagy komolyra veszik az egészet és elfogadják hogy a fél univerzum elpatkolt, és nem kezdenek ugrálni az időben csak úgy) Azon is húztam a számat, hogy a végére nem mertek több mindenkit megölni. Vasember nem volt meglepi, azt rég tudjuk, Fekete Özvegynek az előző részben 5 mondata nem volt összesen szóval az sem volt akkora hűha jelenet, mást meg nem is mertek, de legalább Amerika kapitány szép lezárást kapott. (A táncra gondolok, az "öregen ülök es bambulok" szerintem elég béna volt)
#72
Törölt felhasználó
Meglepően jó kis popcorn mozi volt. az infinity war és ez messze veri az összes blőd elődöt. Pozitívan csalódtam az Avengersben.
#71
Valahol olvastam hogy a negyedik etupban galactus lesz a main enemy???!!!
#70
#68: Azt irta az egyik stablistas jelenet. Galaxis őrző kettőre gondolt szerintem.
#69
#65: Jó tipp, köszi!
#68
#58: Stablistas jelenet??? Mivan??? Az nem is volt. Vegigvartam es semmi...
#67
#62: Már csak ez az idézet jut

“Ne ragozd Pukie mert meghülyülök” :)
#66
#63: SPOILER!!!!
Az időutazós filmek mindig hagynak egy csomó kérdést maguk után.
Szerintem el kell engedni, és el kell fogadni mindent ahogy megírták és élvezni a porduktumot. Talán ez a legegyszerűbb.
#65
#64: Guglizz rá erre:
marvel movie timeline

Kép találatok között van egy csomó ahol szépen végig van vezetve sorban minden film.
#64
Kérhetnék egy listát, hogy a Vasembertől kezdve mely filmek és milyen sorrendben a részei ennek a kánonnak? Teljesen elvesztettem a fonalat.
#61
Végre a szimpiripacskodó is keres egy jó utoljára. Azt Marvelkapitány nyit egy új fejezetet melegszuperhőscsapatvihajj
#60
Végre a szimpiripacskodó is keres egy jó utoljára. Azt Marvelkapitány nyit egy új fejezetet melegszuperhőscsapatvihajj
#59
#58: Guardians of the Galaxy vol. 3-ban lesz majd az említett karakter az eddigi infók alapján.